Cristina Usatîi: „Munca și perseverența continuă să fie ingredientele principale ale succesului.”

Unii ar spune că e prea tânără, dar la cei 25 de ani ai săi a reușit să-și lanseze o afacere în care bărbații s-ar regăsi mai bine, mai zic alții. Cristina Usatîi e femeia care deși visa de mică să devină ba cântăreață, ba detectiv, azi conduce una dintre cele mai prospere birouri de închiriere a automobilelor pentru orice eveniment – CUN Auto Rentals.

1.Unei femei îi este mai ușor într-o lume plină de bărbați decât într-o lume plină de femei. Bărbații sunt firi ambițioase care știu să riște pentru a-și realiza scopurile. Dacă o femeie știe să-și utilizeze corect atuurile și să aprecieze la momentul potrivit calitățile și acțiunile bărbaților, poate ajunge departe în această lume masculină.

2.Reușim să îmbinăm pragmatismul masculin cu intuiția feminină datorită faptului că suntem în doi la cârma afacerii noastre. Sunt norocoasă că încă nu am simțit pe propria piele discriminarea despre care toată lumea vorbește. Ba mai mult, mulți chiar menționează că e plăcut să vadă în fruntea unei afaceri o femeie și e îmbucurător faptul că, în ultimul timp, sunt tot mai multe femei în funcție de top manageri în țara noastră.

3.Pentru mine, familia înseamnă totul. Acel mediu cald și primitor în care te poți refugia oricând din lumea rece a businessului. Iar soțul a fost și este Prințul din povestea mea. M-a cucerit printr-un magnetism aparte, combinat cu sinceritate, simplitate și charismă.

4.CUN are o semnificație aparte pentru familia noastră, denumirea derivând de la inițialele noastre: Cristina, Usatîi, Nicolae. Este un proiect personal, la crearea căruia am pus mult suflet și eu, și soțul meu. Avem planuri mari legate de această marcă, compania de închirieri auto fiind doar un început.

cristina-7_opt
Cofondatoare a companiei CUN Auto Rentals Data și locul nașterii: 9 august 1992, Chișinău Studii: master în științe economice, specialitatea administrarea afacerilor

5.Prima perioadă după lansarea afacerii a fost destul de complicată. Până reușești să informezi potențialii clienți despre conceptul afacerii și serviciile pe care le prestezi, durează ceva timp și e nevoie de multă răbdare și muncă.

6.Munca și perseverența continuă să fie ingredientele principale ale succesului, chiar dacă asta sună banal.

7.Geanta unei femei a fost întotdeauna un adevărat mister. Geanta mea nu este nici pe departe o excepție. Se transformă deseori într-un Triunghi al Bermudelor în care pot să caut la nesfârșit lucruri de care am nevoie urgent. Dar știu sigur că din ea nu lipsesc niciodată cheia de la mașină, telefoanele mobile și portofelul. Acestea sunt lucruri indispensabile în ziua de azi.

8.„Secretele succesului” de Dale Carnegie, o carte care m-a inspirat și chiar m-a motivat să aplic unele teorii descrise acolo, în modul în care administrez afacerea. Dacă e să menționez un film care mă motivează, cu siguranță este filmul francez „Invincibilii” (Intouchables). O poveste puternică ce demonstrează vădit zicala: „Dacă viața îți dă lămâi, fă o limonadă”.

9.Apreciez modestia. Această virtute este bine-venită atât în cazul bărbaților, cât și al femeilor. Îmi plac oamenii care au reușit să vadă și să obțină multe în viață, dar rămân modești și simpli. Cred că e cea mai de preț trăsătură a omenirii.

10.M-aș asocia cu un automobil Mercedes-Benz și anume cu modelul GLE Coupé. E combinația perfectă dintre eleganță și confort; inteligență și rapiditate. Este exact cum ar trebui să fie o femeie și cum tind eu să fiu.

Text: Svetlana Tataru

Foto: Nicolai Rapcovschi

Abonează-te la articolele

Vip Magazin