Cunoaște echipa „VIP magazin” în copilărie

Cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, vă invităm să cunoașteți membrii echipei revistei „VIP magazin” dintr-o altă perspectivă, cea a copilăriei, adică, locul în care au prins a visa.

Rodica Ciorănică, director

rodica_cioranic_Din clasa a patra știa că va deveni jurnalistă… și nu și-a trădat niciodată visul. După o perioadă de muncă de investigație în redacția „Flux”, a oferit culoare acestui vis jurnalistic prin revista „VIP magazin”, în echipă cu oameni dragi. Se întâmpla acum 13 ani. Rodica e managerul propriilor visuri și managerul iscusit al revistei.

Sergiu Gavriliță, redactor-șef

sergiu-gavrilitaPutea fi un academician în istorie sau un critic în orice ramură a culturii, sau regizor, așa cum visa în copilărie atunci când înregistra pe casete coloana sonoră a filmelor pentru a le rebobina și asculta mai apoi de zeci de ori și a memora replicile actorilor, dar a ales jurnalismul, rămânând fidel continuu pasiunilor sale. Astăzi „regizează” revista „VIP magazin”. O face de 13 ani, lansând pe piața media și proiecte exclusive de autor.

Doina Popa, redactor-șef adjunct

doina-popaAștepta să crească mare cât mai repede ca să deschidă cea mai mare fabrică de bomboane din țară… a crescut și a descoperit că „Bucuria” ei era deja fondată. Așa că s-a concentrat pe al doilea vis, cel de a scrie… întâi poezii, apoi despre oameni, iar de cinci ani, și în redacția „VIP magazin”.

Marcel Toma, redactor-șef adjunct

marcel-tomaLa grădiniță bătea toți copiii, se ruga să nu i se mai aducă chiseli și admira fustele scurte ale educatoarelor gândind, probabil, de pe atunci celebra rubrică „Dezgolite frumos” pentru VIP magazin. Astăzi îi bate pe mulți la scris, prin stil a la Toma și un umor unic, făcând parte din prima generație de la „VIP magazin”.

Svetlana Tataru, redactoră, administratoarea site-ului vipmagazin.md

svetlana-tataruI s-ar fi potrivit nemaipomenit de bine o funcție în serviciile secrete, dar și un loc în echipa „Comedy Woman”, pentru că nimeni nu o întrece pe Svetlana la curiozitate și umor. De mică era bătăioasă, calitate pe care, din fericire,  încă nu am simțit-o în redacția „VIP magazin”. Visa să fie radistă și acest vis, parțial, i-a fost îndeplinit prin cele patru telefoane pe care le are permanent pe masa de lucru, care, în perioada de voting pe site, iau foc.

Tatiana Corcebaș-Onica, redactor stilizator

tatiana-cocearbas-onicaVisa să devină pictoriță. Și astăzi pictează în timpul liber, dar nu a putut rezista atracției față de litere și corectitudinii utilizării limbii române. Asta se pare că o avea în sânge, pentru că dintotdeauna i-a plăcut să găsească și să corecteze greșelile de limbă ale celor din jur, inclusiv ale profesorilor.

Iuliana Mămăligă, redactor

iuliana-mamaligaVisul Iulianei a fost să muncească în echipa „VIP magazin”. E singura din redacție care are acasă toate edițiile revistei, colectându-le de pe când era elevă. Mai devreme, în copilărie, visa tot la jurnalism, încă de prin clasa a doua… la un jurnalism monden, de modă chiar. Și ai senzația că dacă ai trezi-o la miez de noapte și ai întreba-o despre un titlu din cel mai recent „Vogue”, ea ți l-ar enunța pe nerăsuflate.

Petru Strîmbeanu, designer-machetator

petru-strimbeanuÎn poză apare cu un micro ĂVM – speranța primelor calculatoare. Pe atunci, nici nu intuia că va petrece o mare parte din zi și uneori din noapte în fața monitorului machetând reviste și nici nu visa să fie pilot… Pilot nu a devenit, pentru că visurile se schimbă, iar noi ne-am ales, pe bune, cu cel mai bun designer de reviste din oraș.

Virginia Braga, redactor

virginia-bragaDacă i s-ar fi împlinit visul, ar fi fost, se pare, prima femeie cosmonaut din Moldova… Nu știm dacă Virginia o idolatriza pe Valentina Tereșcova, dar avea acasă o mulțime de enciclopedii și ilustrate ce-i susțineau visul. Apoi, calea spre cosmos a rămas doar un vis, iar Virginia a urmat două facultăți – Business și Administrare, apoi Jurnalism, ultima specialitate cucerind-o.

Sergiu Tihu, șofer administrator

sergiu-tihuS-a născut în Tiumeni şi, până la cinci ani, nu prea a văzut maşini pe străzi, iar când le-a descoperit, s-a lăsat cucerit de minunăţiile pe patru roţi. Conduce foarte bine şi poate da oricui lecţii despre cum să parchezi. La „VIP magazin” îndeplineşte atribuţiile de administrator, fiind foarte ordonat și corect, calităţi care i-au fost educate de acasă. Mai este şi foarte omenos, calitate pe care i-a dăruit-o Dumnezeu.

Marina Cimbir, manager vânzări

marina-cimbirA visat să fie profesoară, ca multe alte fetițe în copilăria sa. De la această profesie a preluat empatia și diplomația. Li s-a adăugat pasiunea pentru cifre și Facultatea de Finanțe și Bănci, dar, peste ani, pasiunea pentru reviste a „vorbit” și i-a îndreptat pașii spre munca de manager de vânzări în redacția revistelor lucioase.

 

Text: Doina Popa

Abonează-te la articolele

Vip Magazin