Dana Lookovetzki: „Viața de stilist, dincolo de look-uri perfecte”| #40under40


• Rezultatul care te face mândră: Fiecare acțiune e o continuă creștere și descoperire de sine.

• Vârsta: 37 de ani

Text: Corina-Maria Dreaglă

Arta e la ea acasă la propriu. A crescut printre oameni de artă, a studiat printre viitori artiști, iar acest domeniu îi vine ca o mănușă. Pasiunea pentru lumea fashion i-a devenit profesie, iar fiecare proiect este o nouă provocare în cariera sa. Nu este doar specialistul care te ajută să alegi o ținută ireproșabilă, ea te face să te îndrăgostești iar și iar, atunci când te privești în oglindă.

În spatele meu sunt ani buni de ARTĂ și… mama. Provin dintr-o familie de pictori, iar mama mi-a fost și prima profesoară. Ea m-a învățat tot ce înseamnă frumosul și cum poate fi transpus pe foaie. A urmat Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” și mai apoi Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Aici am avut norocul de un mentor bun, care a știut exact cum să mă descopere ca designer vestimentar și nu numai. Prin urmare, am preluat și eu segmentul educației și timp de aproape șapte ani am activat în calitate de lector. Concomitent, timp de cinci ani, în funcție de stilist vestimentar la Jurnal TV. Am creat și un brand propriu de producere a rochiilor de mireasă, iar în ultimii trei ani, sunt Stilist Vestimentar și Director Creativ pentru Azart.

Activitatea de stilist este una destul de amplă. Presupune un amalgam de abilități și cunoștințe în care partea „roz”, cea văzută din afară, o constituie cca 35%. În rest e marketing, vânzare, logistică, PR, psihologie, foarte multă psihologie, confidențialitate și evident „dragoste” față de oameni. Fără acest „ingredient” nu se va face niciodată „magie”!

Nu mi s-a părut dificilă afirmarea într-un domeniu mai puțin dezvoltat în țara noastră, pentru că, în viziunea mea, promovarea produsului sau serviciului nou pe piață este mult mai ușoară la etapa incipientă. Altceva este să-i convingi pe potențialii clienți că ei au nevoie de el.

Top 3 calități care m-au ajutat în carieră: ambiția, capacitatea de a privi lucrurile diferit, și, nemijlocit, dragostea de oameni.

Gustul succesului l-am simțit rapid. Cum mi-a spus câțiva ani în urmă un prieten: „Dana, unii practică această meserie ani de zile și sunt în umbră, tu ai îmbrăcat pe cineva, și te-au cunoscut toți odată…”, dar acestea sunt doar aparențe.

Lumea Fashion e o lume de dezvoltare continuă. La fel ca și segmentul IT, domeniul fashion evoluează cu o viteză care nu se mai echivalează în ani sau trimestre, ci în zile, uneori chiar ore. Ceea ce înseamnă că poți obține multe, doar dacă ești pregătit să faci parte din ea.

Eu nu doar te ajut să-ți schimbi garderoba, ci să te „îndrăgostești” de tine din nou.

Dacă nu aș fi activat în acest domeniu, aș fi fost tentată de analitică.

Tot ce mă motivează e dorința de a fi în fiecare zi mai bună decât ieri.

Mă sperie – necunoașterea…

Cariera mea nu ascunde compromisuri, sacrificii, regrete. Nu le am. Așa cum sunt o mare perfecționistă în detalii, ceea ce fac, eu trebuie să iubesc, dar iubirea aceasta nu apare altfel decât prin 99% de muncă.

Oamenii sunt diferiți, diferite sunt gusturile, dar este foarte importantă comunicarea. Eu am învățat să „simt” ceea ce alții nu văd și să „aud” atunci când toți tac. Uneori îmi este suficient să aud vocea clientului și deja înțeleg foarte multe. Însă, ceea ce ține de conexiune aparte, ea există sau nu. Tu poți să menții relații frumoase profesionale, dar chimia se întâmplă nu atât de des, și aceasta e o normalitate.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin