Daniela Burlaca: Dragostea se trăiește nu se declară | #womeninspire

Actriță, regizoare, mamă, soție, fiică – acestea sunt cu siguranță „rolurile” ei preferate. Pe scenă e o artistă desăvârșită, iar acasă îi place să gospodărească. „Astăzi nu e greu să fii femeie puternică, astăzi e mai complicat să fii femeie cu esență femeiască și conținut uman.”, ne declară Daniela.

Cum este să guști din nou din maternitate? Cum este Salma-Maria? 

Cu apariția fetiței noastre Salma-Maria, instantaneu am dat mâna cu maturitatea. Am înțeles cum arată împlinirea. Mi-am dat seama că îngerii pot coborâ pe pământ. Sensul vieții noastre a legat un nod mare!

Milissa-Alexandrina este deja o domnișoară în toată firea. Cum este să vezi că deja poate îmbrăca rochiile tale?

 Milissa-Alexandrina este la vârsta primei dragoste. Și asta este atât de romantic și în același timp atât de haios și inocent. Milissa e o domniță care știe ce-și dorește și e deosebită prin delicatețea feminină cu care se maturizează în ochii noștri.

Sfaturile pe care le-ai primit de la mama ta mai pot fi valabile și pentru fiicele tale?

Mama mea și mama lui Iurie, întotdeauna rămân a fi versiunea clasică. Iar clasicul niciodată nu-și va pierde actualitatea. Mama este omul care se roagă pentru noi. Pentru asta, astăzi îi sunt foarte recunoscătoare.

Tu și soțul tău sunteți foarte discreți când vine vorba de familia voastră. Totuși, într-o perioadă când divorțul parcă e la ordinea zilei, pe voi ce vă unește?

 Din clipa în care m-am unit cu soțul meu, nu-mi mai pun niciodată întrebarea ce mă unește cu el în timp. Trăim viața, ne iubim copiii, suntem conștienți de responsabilități, nu dormim separat niciodată, iar glumele lui sunt atât de bune, încât vrei să le asculți zilnic. N-o să zic de dragoste nimic, pentru că ea se simte și se trăiește, nu se declară.

Cum ești și ce faci când nu te vede nimeni? 

Când sunt acasă și nu mă vede nimeni, eu gospodăresc. Mereu.

Știm că atunci când apare Daniela Burlaca pe scenă va fi foc, dar vreau să ne povestești cum ești ca regizoare. Severă?

Prefer să vorbească despre felul cum sunt eu, alții, care mă cunosc. Iar cei care mă cunosc, știu că eu iubesc oamenii. Lucrul meu este să ofer și să împart. Dacă Dumnezeu m-a înzestrat la naștere cu un talent, e de datoria mea să-l împart oamenilor. Iar la capitolul cât sunt de severă în postură de regizoare, am să vă răspund așa: Daniela Burlaca, în primul rând este actriță, cu acte în regulă, iar când este regizor din pasiune, atunci este din tagma actorilor, pe care îi apără, înțelege, susține, crede. Însă! Actorilor le place să fie biciuiți (zâmbește) astfel își savurează cu mai multă satisfacție laudele și aplauzele.

Dumnezeu m-a înzestrat la naștere cu un talent, e de datoria mea să-l împart oamenilor.

Fizicul, vocea, manierele tale, toate emană putere. Tu te simți puternică? 

Astăzi nu e complicat să fii femeie puternică. Astăzi e mai complicat să fii femeie cu esență femeiască și conținut uman.

Într-un interviu cu Anatol Durbală, actorul ți-a sugerat că ți-ar sta bine în rolul Doinei Aldea-Teodorovici. De unde fascinația pentru această femeie?

Da, Doina-Aldea Teodorovici rămâne a fi personajul meu preferat printre femeile care au facut istorie în spațiul românesc. Ea a fost unică. Frumusețea îi completa arta și arta îi completa frumusețea. Era diferită și cu siguranță era femeia care inspira poeții.

Ce își mai dorește omul Daniela Burlaca? 

Eu trăiesc cu ziua de astăzi și iubesc ceea ce am și îmi oferă viața. Dacă viața mă va pune la încercarea de a alege între a pleca și a rămâne, la această decizie o să mă gândesc atunci. Iar până atunci, nu anticipez și nu fac imposibilul pentru a obține posibilul. Am doar câteva dorințe, care aș vrea să devină realitate în profesia mea. În rest, îmi doresc sănătate și timp, pentru fericire și iubire.

#esență

text: Eugenia Ion, Foto: arhiva personală

Abonează-te la articolele

Vip Magazin