DIGITAL PARK – Top Branduri 2021

Digital Park este primul ecosistem IT din țară, un Silicon Valley al Moldovei unde, începând cu 2019, se dezvoltă progresiv fiecare afacere rezidentă și orice start-up. Ecosistemul Digital Park aduce împreună toate facilitățile și serviciile pentru dezvoltarea oricărei idei  oficii, coworking, data centru, săli de evenimente, grădină verde de recreere. Toate create și legate de același entuziasm  de a fi aici, acum.

0
de evenimente reprezentative, online și offline, cu peste 15600 de participanți.

PROVOCĂRILE 2021

Ironia sorții, dar în 2021 au devenit mai imuni la… incertitudine. Această perioadă i-a făcut să adopte un nou crez: când planurile vechi au picat – trăiască planurile noi! Dacă tot „digitalul” le este propriu, au aplicat la maxim instrumentele din mediul online, astfel încât să asigure continuitatea evenimentelor. Ce privește spațiile de birou și coworking, au derulat activitatea rezidenților în regim remote pentru asigurarea sănătății angajaților proprii și a celor din companiile din cadrul ecosistemului. Fiind o afacere întru totul client-oriented, a fost nevoie să se întrebe – cum altfel pot oferi valoare clienților?

REUȘITE

Reușitele anului 2021 se împart în două categorii: cele care pot fi puse cu ușurință în Excel și cele care nu sunt la fel de tangibile. Cât privește prima categorie, vor lăsa cifrele să vorbească pentru ei. În anul 2021, Digital Park a primit 340 de cereri de rezidență pentru oficii și 255 cereri pentru coworking. La moment, ambele spații sunt ocupate în totalitate, fiind completate de companiile – KIV Technologies, Ringtail Studio, Edifecs, Helium Team, MAIB, A-Studya, Casa de Avocatură Macovei Enachi, dar și echipe mai mici de freelanceri și developeri. În această perioadă, Digital Park a găzduit 145 de evenimente reprezentative, online și offline, cu peste 15600 de participanți, printre care conferințe de business, forumuri internaționale, hackathoane, lansări de proiecte, evenimente pentru tineri, gale de performanță, concerte în aer liber și schimburi de experiență cu alte țări.

YOUTH4ENTREPRENEURSHIP

Din septembrie, au deschis larg ușile hub-ului antreprenorial Youth4Entrepreneurship pe platforma Digital Park! De atunci, continuă să încurajeze tinerii antreprenori, înarmați cu expertiză, instruiri și infrastructură modernă! Ei cred cu fermitate că Republica Moldova are norocul unei generaţii business-minded, cu potențial de a inova piața locală. Aşa că Digital Park își doreşte să fie aproape de acești tineri nu abia când vor ajunge antreprenori bine puși pe picioare, ci de la etapa începuturilor. Prin Youth4Entrepreneurship, îi înarmează cu instrumente de elaborare, dezvoltare și testare a ideilor de business și, inclusiv, îi susțin și le facilitează accesul la resurse financiare.

PROMOVARE ȘI VIZIBILITATE

Brandul Digital Park este promovat în primul rând de oamenii lui – echipa, clienții minunați cu care lucrează, partenerii, vizitatorii și oaspeții evenimentelor sunt cei care vorbesc cu admirație despre primul ecosistem IT din țară. De asemenea, îşi cresc continuu vizibilitatea prin diverse canale de comunicare: TV, platformele social media, presă scrisă și evenimente proprii. În anul 2021, două produse audio/video noi au ieșit pe piață, fiind generate în spațiile lor – podcastul Titania și emisiunea Manifest.

„THE PLACE TO BE”

Sloganul Digital Park este „The place to be”, pentru că reflectă perfect starea trăită acolo și multitudinea de evenimente și proiecte din domeniul tech și creativ care au loc la ei. Developeri, artiști sau participanții la evenimente, fiecare se simte la Digital Park ca acasă. Tot ceea ce fac, cresc și dezvoltă la Digital Park reconfirmă sloganul „The place to be”, pentru că îți dorești să fii acolo.

SECTORUL IT

De la 2022, așteaptă încă 25 000 de metri pătrați! Sunt în procesul lansării fazei II a Digital Park – un spațiu nou destinat afacerilor din domeniul IT și cel creativ. Adițional, spațiile vor fi dotate cu săli de conferințe, centru educațional, zonă de fitness, spații comerciale și grădină verde interioară. De asemenea, sunt preconizate mai multe evenimente și parteneriate de amploare, care vor deschide noi oportunități pentru creșterea sectorului IT și nu numai. Acesta este locul unde merită să fiți!

VICTORIA BUCĂTARU

DIRECTOR EXECUTIV DIGITAL PARK

 

Anul 2021 a fost anul reinventării Digital Park – prin inovație, prin curaj și prin dedicație. Împreună cu echipa am evaluat realizările primei faze de dezvoltare a proiectului, am fost alături de rezidenții noștri – companii din domeniul IT și cel creativ, și am adaptat inventiv strategia noastră de dezvoltare contextului pandemic. De asemenea, am organizat și am fost gazdă a importantelor evenimente din domeniul business, tehnologie, antreprenoriat, societate civilă, am stabilit parteneriate valoroase cu mai multe organizații și companii, dezvoltând proiecte unice. Anul 2021 este anul de care suntem mândri, iar pentru 2022 avem planuri și mai mari – urmează dezvoltarea ecosistemului IT Digital Park, prin construcția a peste 25 mii metri pătrați pentru oficii și alte facilități pentru rezidenții Digital Park și locuitorii capitalei.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin