Din culisele cuplului Cornelia și Marcel Ștefăneț

Cornelia și Marcel Ștefăneț sunt cuplul care își ține fericirea departe de ochii curioșilor. În schimb, dedică nopți și zile în studioul de repetiții și înregistrări ca să aibă cu ce bucura publicul. Acum, Alexandra, soarele lor, este la vârsta curiozității și le dă mari bătăi de cap părinților „studiind” intens toate prizele din casă.

E suficient să stai la o cafea cu Marcel și Cornelia sau să le faci câteva poze și înțelegi deodată cât de mult se iubesc și cât de mult își doresc să păstreze sentimentul pur ce i-a unit, în ciuda programului lor încărcat.

Educaţia copilului

„Responsabilitate” este primul cuvânt la care s-au gândit când am început să vorbim despre fetița lor, Alexandra. „Responsabilitatea e foarte mare, pentru că îți dai seama că de când ai devenit părinte, nu mai ești stăpân doar pe viața ta, dar și pe viața unui omuleț pe care l-ai născut”. Alexandra este acum la vârsta curiozității, începe să facă primii pași și să exploreze, tentată de fiecare colț din casă. Este atentă la orice sunet, având probabil și ea ureche muzicală la fel ca și părinții săi. Totuși, ei spun că reușesc să se odihnească perfect chiar și în două-trei ore de somn.

„Sunt greutăți, dar zâmbetul copilului le șterge pe toate, până și atunci când ești după serviciu și ai nevoie de odihnă, iar Alexandra se trezește la 5-6 dimineața și te face să te simți un părinte adevărat”, râde Marcel.

Deși deocamdată Sănduța nu știe să facă șotii foarte mari, în viitor Cornelia crede că va fi cea mai severă, iar tata va fi mai indulgent. Cu toate acestea, uneori, când ea obosește foarte mult pentru că e solicitată de Alexandra, intervine tonul sever al lui tati. Dacă Alexandra plânge, mama începe să-i cânte sau își selectează ea singură muzica la telefon.

Cornelia și Marcel știu sigur că atunci când va veni timpul deciziilor importante în viața fiicei lor, îi vor oferi toată libertatea și îi vor susține orice alegere. „Ca părinți, ne-am dori să știe ce-și dorește de la viață”.

Dacă este loc de prietenie între părinți și copii, Cornelia răspunde „Categoric, da!”, numai că abia după vârsta adolescenței. Dar, până atunci, misiunea lor este să-i demonstreze Alexandrei că ea poate să li se deschidă și să-i lase să intre în cele mai ascunse ungherașe ale inimii ei. „Eu cred că noi încă nu înțelegem bine procesul de educare a unui copil, dar, cel puțin, învățăm odată cu creșterea Alexandrei. Sper să reușim să fim părinți foarte buni”, ne spune Cornelia.

img_0951mod

Bucătăria cuplului

Felul în care începe o dimineață în familia Ștefăneț depinde de ziua săptămânii. Dacă e luni, cel mai probabil este vorba de amiază, deși, de când este Alexandra, ei se trezesc în funcție de somnul ei, fie la ora opt dimineața, fie chiar mai devreme.

Dragoste, respect și sinceritate sunt cele mai importante trei ingrediente care asigură fericirea unui cuplu. Deși ambii se mai supără uneori, ei știu cum să înfrunte perioadele dificile, să păstreze emoțiile frumoase și să se scalde în dragoste.

Înainte să apară Alexandra în viața lor, Marcel și Cornelia găteau pe rând. Acum, Marcel gătește extrem de rar și chiar uneori își scoate familia la o cină în oraș, atunci când ambii nu mai au puteri să-și pună șorțul, fie din cauza repetițiilor de peste zi, fie a grijilor casnice.

Dar mai au noroc de cele două bunici și de bona Alexandrei, care le permit să mai „fure” timp doar pentru ei doi.

img_1005modTimp liber

Că tot veni vorba de timp, Marcel și Cornelia consideră că e normal să te mai dezlipești din când în când de persoana iubită. Așa că în familia lor ieșirile cu băieții sau cu fetele sunt foarte bine-venite. „Relațiile de prietenie între femei sau bărbați sunt firești. E normal să mai ai nevoie și de alte interacțiuni decât familiale”, ne spune Marcel.

Însă, acum, cum găsesc o jumătate de oră liberă, dau o tură în parc la plimbare cu micuța Alexandra. „Mergem la iarbă verde, ei îi plac toate florile, le miroase, le gustă (râde) și toate animalele. E foarte atentă la tot ce se întâmplă în jurul ei”, spune cu mândrie și vădit emoționat tăticul.

De când sunt părinți, Cornelia și Marcel recunosc că nu prea au timp nici de hobby-uri, doar când reușesc să-și adoarmă fetița. Atunci, Cornelia evadează în una dintre cărțile ei preferate sau brodează. Deseori soții pur și simplu stau la un pahar de vin și vorbesc despre planurile lor muzicale sau vizionează un film bun.

Și uite-așa atât ea, cât și Marcel s-au învățat să „dilate” timpul.

img_1038mod

Banii

În casa lor nu este loc de conflicte pe teme financiare – au un plan și se străduiesc să-l realizeze. Tot ei ne spun că își respectă reciproc intimitatea și munca, pentru că își dau seama că banii lor vin din nopți nedormite și zile petrecute doar la repetiții și concerte.

De fapt, banii îi cheltuiesc foarte rațional, în afara cazurilor când cineva dintre ei își serbează ziua de naștere. „Atunci raționamentul dispare (zâmbește). Încercăm să ne oferim cadourile pe care ni le dorim. Iar eu simt plăcere din orice lucru simplu, dar curat și frumos – o discuție prietenoasă, o cină gustoasă, plimbare cu fetița, o călătorie pe furiș”, mai spune ea.

img_0954mod

Cariera

Sunt săptămâni când mai tot timpul și-l dedică muzicii, dar sunt și săptămâni ocupate doar de grija pentru Alexandra și liniștea cuibului lor. De aceea, lucrează la capitolul găsirea echilibrului și pare să le reușească.

Mai mult, Cornelia e o soție înțelegătoare și știe că dacă Marcel este prea absorbit de muncă, îl încurajează, aceasta fiind spre bunăstarea familiei.

img_1068mod

Shopping

Când vine vorba de shopping, cuplul Ștefăneț e cam pretențios – optează categoric pentru magazinele din Europa. Călătorind în străinătate, ei știu bine că vor face acolo și cumpărături, unde își găsesc tot ce le trebuie, mai puțin ținute pentru scenă, pe care, de obicei, interpreții Ștefăneț și le cos la comandă. Așa că magazinele de acasă sunt ca o ultimă salvare, unde cumpără doar lucruri de strictă necesitate.

Soții Ștefăneț ne mai spun că fiica lor este foarte norocoasă că are nașe în toată lumea, care au grijă să-i trimită cadouri și cele mai deocheate rochițe, unde mai pui că sunt comode, de calitate și stilate.

img_1046mod

În dormitor

Nu prea au timp de cine romantice și gustări în pat, dar, ca orice cuplu îndrăgostit până peste urechi, găsesc timp pentru momentele de intimitate, ca să mențină pasiunea din dormitor.

Dragostea, în opinia lor, trebuie demonstrată și practicată, în loc să se rostească de mii de ori pe zi te iubesc.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin