Domeniul educației, punctul forte al Carolinei Galben

O femeie-soare, la propriu. Modestă, jovială, optimistă și foarte caldă. Poate că anume graţie acestor calităţi, educaţia ca şi domeniu de activitate i s-a pliat perfect? După o perioadă îndelungată în care este prorector al Universităţii Libere Internaţionale din Moldova, Carolina s-a regăsit şi în mediul copiilor, fondând un Centru Educaţional unic care s-a extins mai rapid decât ar fi crezut – Ingenium.

Carolina Galben: Director al Centrului Educaţional pentru Copii „INGENIUM”

Pot să spun că de câţiva ani chiar m-am reinventat. Am simţit că vreau şi că pot să fac şi altceva. Curajul îl am de mică, dar aripi mi-a dat încrederea celor apropiaţi. Dar şi dorința mea uriaşă de a fi independentă.

Toate vin din interior. Schimbarea s-a produs odată cu evoluția mea ca personalitate, mereu îmi doream mai mult. Fiind o fire perfecționistă, eram sigură că voi reuși, asumându-mi riscuri și realizând că trebuie să muncesc mult pentru asta.

La început a fost înţelegerea faptului că voiam să încerc şi în alt domeniu decât cel universitar. Cunoşteam ce trebuie să fac, aşa cum aveam în spate nouă ani de experiențe educaţionale şi de studii cu cele două fiice ale noastre. În primul rând, mi-am dorit să fiu un exemplu bun pentru ele, exemplul mamei fiind cel mai valoros. Sunt pasionată de educație, îmi plac mult copii, găsesc mereu răbdare şi o fac cu dedicație şi pasiune, iar când văd cât de repede se scurge ziua de muncă, realizez o dată în plus că îmi place mult ceea ce fac.

Aprecierile părinților, încrederea care o au în noi revenind cu al doilea sau al treilea copil, îmi dau curajul să înțeleg că facem lucrurile bine alături de echipa cu care muncesc. Acum chiar nu-mi imaginez ce altceva aş face. Experiența pe care am acumulat-o de-a lungul anilor o valorific în calitatea serviciilor pe cale le oferim. Îmi place domeniul pe care l-am ales, aici lucrez şi cu părinţii, rolul lor fiind unul major în educație şi dezvoltarea armonioasă a copiilor. Eu am avut un vis cu un scop bine definit, am crezut în propriile forţe şi am făcut ceea ce am simțit. Viața oferă doar celui care cere şi depune efort.

Pentru mine Ingenium nu e doar o afacere, e pasiunea şi activitatea mea zi cu zi.

Soțul meu îmi cunoaște temperamentul și înțelege că nu pot sta fără treabă nicio clipă, că îmi doresc să mă afirm de una singură, că nu doream să fiu doar o anexă a sa. Aşa că în tot ce fac, el e cel mai bun critic şi cel mai bun consultant şi sprijin.

Cel mai greu după mine e începutul, în orice ar face un om. Dar dacă depui efortul cuvenit, nici rezultatele nu se vor lăsa mult așteptate. Oricum, dificultățile te fac mai puternică, îţi oferă rezistenţă emoțională, experiență, întăreşte caractere, or, doar așa devii cine eşti.

Mă fac fericită şi lucrurile mărunte, dar care îmi dau aripi să zbor. Sunt fericită când știu că familia mea e sănătoasă. Când călătoresc, când îmi petrec timpul calitativ alături de cei dragi. Fericirea e în simplul fapt că trăieşti şi faci ce îţi place şi ştii cel mai bine.

Sunt fericită că m-am născut anume în această epocă. Îmi place că femeia modernă este informată, știe să-şi programeze timpul, știe ce îşi dorește, știe să-şi pună în evidenţă trăsăturile frumoase, se alimentează corect, face sport, este rafinată, are stil şi atitudine, ştie că viaţa e doar una şi o trăieşte la maximă intensitate.

Dinamica vieții, tehnologiile avansate, cercetările, descoperirile, articolele, multitudinea informației pe care o avem azi nu este doar un trend. E un mod de viaţă şi mă bucură enorm asta. Mă bucur că sunt un om liber în gânduri, liberă în deciziile asumate, liberă să-mi creez propriul meu destin, îmi cunosc limitele şi preţuiesc valorile moştenite de la părinţii mei.

 

 

Abonează-te la articolele

Vip Magazin