Dorin Galben îți recomandă doar filme de calitate

Până am început activitatea de jurnalist, priveam foarte multe filme și seriale. Chiar dacă se întâmpla să nu-mi placă începutul unei pelicule, oricum o priveam până la capăt. Atunci aveam mult timp. Acum, de când timpul e mai preţios, sunt mai selectiv. Privesc doar seriale și filme de calitate.

„Czas honoru”, în română: „Momentul demnităţii”. Un serial polonez despre un grup de soldaţi care încearcă să-și elibereze ţara ocupată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Jarosław Sokół e regizorul acestui serial și unul dintre preferaţii mei, inclusiv pentru alte lucrări.

„The Newsroom”, în română „Departamentul știri”. Un serial american de dramă, despre o redacţie unde se fac știri pentru televiziune.

„Spotlight”, în română: „În centrul atenţiei”. Un film biografic american, dramă. Acesta prezintă redacţia ziarului „The Boston Globe”, care a reușit să facă o investigaţie răsunătoare în toată lumea – despre cum mai mulţi preoţi catolici au abuzat sexual mii de copii.

Pe lângă cele menţionate, recomand cititorilor să privească serialele: „Game of Thrones” („Urzeala tronurilor”), „House of Cards” („Culisele puterii”) sau „Suits” („Costume”).

Actorii pe care îi urmăresc cu un interes sporit sunt: Peter Dinklage și Maisie Williams din „Urzeala tronurilor”, Gabriel Macht, din „Costume”.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin