Dorina Agachi – Medici din prima linie | Omul Anului 2020

Fișier

Funcție: Director Medical Clinica “KinderMed”
Data și locul nașterii: 18.11.1988, s. Lozova, r-nul. Strășeni
Studii: USMF “Nicolae Testemițanu”, licențiată în Pediatrie
Coordonare: Svetlana Tataru
Foto: Arhiva personală

Îi place enorm ceea ce face zilnic prin prisma profesiei nobile pe care o are. Pentru Dorina Agachi, pediatria e mai mult decât un job, e locul în care a crescut profesional, s-a autodepășit și a devenit cea mai bună versiune a sa. Nu în zadar, peste 2000 de părinți îi încredințează cea mai de preț comoară pe care o au – copii lor, iar dovadă e parteneriatul în proiectul „KinderMed Plus”.

ÎMI TRĂIESC VIAȚA FĂCÂND ceea ce îmi place, dar ținând cont de legile morale: a iubi, a oferi, a munci, a ierta, a împărți, a respecta.

DINTOTDEAUNA MI-AM DORIT SĂ LUCREZ CU CEI MICI. Este cel mai frumos ce ți se poate întâmpla, în special atunci când poți ajuta un copil care încă poate comunica foarte puțin.

PEDIATRIA E O ARTĂ. A avea grijă de copilul altui părinte e cea mai complexă sarcină pe care și-o asumă un medic pediatru. Îți deschizi sufletul către cel mic ca el să simtă căldura ta, apoi se formează încrederea reciprocă și iese o relație frumoasă.

FAMILIA MEA E TOTUL. Zâmbet, sprijin, retragere, evenimente, amintiri, ghidușii, lacrimi, generator de tot ce poate trăi un om pe plan emoțional și propriu-zis verbului „A trăi”.

MI-A FOST GREU SĂ ÎNCEP LUCRUL cu bebelușii cu vârsta între 2-3 luni. Distanța și timpul sunt elementele ce te ard de multe ori.

PANDEMIA COVID-19 M-A AFECTAT ENORM, atât moral, psihologic, cât și profesional, familiar. Este o amprentă care se regăsește în fiecare aspect al vieții – a vorbi, a te saluta, a merge undeva, a munci. Da, am fost infectată și a fost probabil un scenariu care aș vrea să fie uitat, dar e absolut imposibil. E o totalitate de simptome care dezechilibrează mult și rămân acolo pe policioară în amintiri. Dar cel mai important e să ne păstrăm calmul în timpul îmbolnăvirii, să ne păstrăm activă rațiunea și să nu ne blocăm în avalanșa de emoții psihologice degradante.

MĂ INSPIRĂ multe persoane, dar probabil cel mai mult o fac părinții mei care au o răbdare și o cumsecădenie de admirat. Trăiesc cinstit și nu ezită să ajute ori de câte ori li se cere asta, cunosc esența prieteniei și valorile acestei relații, iar eu mă străduiesc să tot „fur” din trăirile lor. Precum și de la colegii de la muncă, de la care învăț lucruri bune și atitudini.

2021 E O NOȚIUNE DE TIMP și e foarte greu să îi ceri ceva timpului – dar probabil o reabilitare a întregii situații epidemiologice din lume.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin