Dumitru Romaniuc despre investițiile în businessul medical | #40under40

AM FOST MEREU ÎNCONJURAȚI DE OAMENI CARE "RESPIRAU" MEDICINĂ

DUMITRU ROMANIUC

Medic stomatolog, fondatorul clinicilor stomatologice
„Doctor Romaniuc” și „Doctor Romaniuc 4 kids”

La ai săi 33 de ani, Dumitru Romaniuc are deja mai multe active în portofoliu. 15 ani dedicaţi stomatologiei, studiile în cadrul USMF „Nicolae Testemiţanu”, școala doctorală, iar până în 2018 a activat în cadrul clinicii „Fala Dental”, timp în care s-a format ca specialist sub îndrumarea unui mentor deosebit, prof. și dr. habilitat Valeriu Fala. Această experienţă i-a dat curaj să pună pe roate două afaceri de suflet – clinica Dr. Romaniuc și Dr. Romaniuc 4 Kids.

Medicina a fost mereu o temă de discuţie intens abordată în cercul meu de prieteni. Îmi făceam studiile la liceu când pentru prima dată m-am întrebat cine vreau să fiu. Și, pentru că eram înconjurat de oameni care „respirau” medicină, nu puteam alege altceva decât această profesie nobilă. Am decis să merg la USMF „Nicolae Testemiţanu”, ca să devin stomatolog.

Vocaţia este egală cu asumarea unor responsabilităţi. Consider că cel care știe să aleagă conștient, să depună străduinţă, să înţeleagă care este rolul său în societate, reușește să ajungă la performanţă și succes. Începutul meu de carieră e unul clasic, ca al unui student ce pășește pe o nouă treaptă de dezvoltare, diferenţa însă o face motivaţia și obiectivele puse în faţă. M-am axat pe o dezvoltare continuă, iar reușitele nu au întârziat să apară.

Dumnezeu îţi scoate în cale mentori doar dacă și tu îţi dorești asta. Sunt recunoscător pentru șansa de a fi îndrumat de un doctor de excepţie, prof. Valeriu Fala, în clinica căruia am activat timp de nouă ani. Această oportunitate m-a format ca specialist, oferindu-mi încredere în propriile forţe. De la acest mare pedagog și savant am învăţat nu numai medicina stomatologică, dar și cum să construiești o relaţie de empatie cu pacientul tău. Un medic mai întâi de toate trebuie să inspire încredere.

„Singura modalitate prin care poţi face lucruri extraordinare este să iubești ceea ce faci.”

Steve jobs

E motto-ul după care mă ghidez în tot ceea ce fac. Pasiunea mea pentru stomatologie nu are limite. Investesc mult în instruire și autoinstruire, alături de întreaga noastră echipă care e antrenată în diverse programe de studiu, traininguri și participă la diverse conferinţe știinţifice.

Stomatologia e într-o continuă mișcare. La fel ca orice ramură a medicinei și stomatologia are aspecte care evoluează, se dezvoltă și se pliază noilor cercetări și tehnologii. Un impact deosebit asupra personalităţii fiecărui om o are estetica dentară. De aceea am decis să creăm un spaţiu funcţional, adaptat ultimelor inovaţii din această ramură, folosind tehnologii și produse de top.

Echipa mea e formată din medici profesioniști, care se remarcă prin dedicaţie și calităţi umane valoroase. Pentru că fiecare pacient este unic în felul său, și abordarea la fel trebuie să fie individuală. Respectiv, în Clinica Dr. Romaniuc veţi avea parte de o gamă diversă de servicii stomatologice, iar pentru copii am creat un mediu agreabil, de poveste, unde se vor simţi degajaţi, uitând de frică.

Sunt mândru de titlul de Doctor în știinţe medicale, premiul municipal pentru tineret în domeniul medicinei, poziţia de asistent universitar la catedra de perfecţionare a USMF „Nicolae Testemiţanu”. Am un portofoliu din 30 de lucrări știinţifice, 10 articole în reviste de profil cu recenzii naţionale, 6 comunicări rezumative publicate în materialele congreselor și conferinţelor internaţionale, 7 teze ale comunicărilor știinţifice naţionale, 3 brevete de invenţie, 3 medalii la saloanele de inventică din ţară și de peste hotare.

SUMA INVESTITĂ INIȚIAL: 
120.000 DE EURO

Înfiinţarea clinicii Dr. Romaniuc 4 kids e un motiv de a încuraja orice copil să meargă cu drag la stomatolog. Cei mai fideli pacienţi sunt, desigur, cei doi copii ai mei. Colegii noștri fac minuni, iar vizita la medic a micilor pacienţi îmbracă o formă interactivă de joacă și curiozitate. Pe lângă acest fapt, metodele de tratament, tehnica și materialele folosite corespund celor mai înalte standarde medicale, ceea ce ne permite să oferim pacienţilor un tratament complet, indiferent de problema dentară.

Vizita la medic poate fi plăcută. Noi vom avea grijă ca zâmbetul dumneavoastră să fie mereu impecabil.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin