Elena Fedorcan, antreprenoare cu un viitor promițător

„Pe Elena o cunoaște cel mai bine: Elena”. Așa ne-a răspuns eroina acestui material când am vrut să știm cine o poate „citi” cel mai bine. Se simte ca o pasăre Phoenix, indiferent dacă vorbim de viața personală sau cea profesională. Știe cel mai bine ce se ascunde în spatele unui zâmbet, și cât de sinceră poate să fie o lacrimă.

Еlena Fedorcan: antreprenoare

Tata mereu îmi repeta două afirmații când eram mică: „Pasărea pe limba ei piere și nu există un alt premiu decât premiul întâi”. Niciodată nu am ascuns nimic. Jocul dublu nu este despre mine. Viața ne oferă lecții și oameni… atâția oameni cu măști am cunoscut, dar eu am ales să fac exact ceea ce alții nu pot, și anume, să rămân eu, corectă, să nu vorbesc și să nu promit. Și după cum spunea tata ,,nu există decât un premiu… premiul întâi”! Iar eu aleg să port mereu premiul mare, premiul onoarei în fața oamenilor, acest lucru fiind cel mai important pentru mine. Știi de ce? Pentru că aleg să nu-mi fie jenă sau rușine, să privesc foarte liber în ochii oamenilor.

Sunt Femeia și mama – Elena. Femeia a știut că poate să tindă spre mai mult. Am născut idei, am făcut planuri, am mers cu pași mici spre visuri mari. Nu mi-a fost ușor, am plecat de acasă fiind o copilă, am făcut munci grele, dar în acea perioadă știam că doar muncind la visul meu o să ajung acolo unde nimeni niciodată nu a crezut că voi fi. Sunt mamă a doi copii, ei sunt cea mai mare împlinire a mea. Ei sunt sprijinul meu, ei sunt cei mai mari critici, și tot ei sunt primii care află de succesele sau eșecurile mele. Da, eu vorbesc cu copii mei, eu învăț de la ei cum să privesc lumea prin ochii lor. Sunt mândră că în postura de mamă-singură pot oferi copiilor mei dragoste dublă, iar ei la rândul lor – dragoste infinită.

Să conduc singură o afacere a fost poate o doză mică de curaj și una titanică de a dori acest lucru. Sunt un om al ideilor. Aș minți dacă aș spune că totul mi se dă ușor. Vârful aisbergului e frumos, dar sub apă sunt ani de muncă, nopți nedormite, zeci de agende full, traininguri de la cei mai buni, ore de zbor și mii de cliente fericite.

În tot ceea ce am creat am depus suflet și mult echilibru. Am crescut odată cu afacerile mele. Am investit mult în mine. Sunt femeia care știe că frumusețea costă. Vorbim de timp, investiții și multă muncă. Știi când se produce schimbarea pe interior? Atunci când îți găsești echilibrul. Echilibrul dintre exterior și interior. Eu am ajuns în punctul când pot spune că mă iubesc așa cum sunt, și sunt așa pentru că, într-adevăr, zilnic lucrez cu mine însumi, dar asta nu înseamnă că gata! Nu mai fac nimic, dimpotrivă, în fiecare zi tind să mențin echilibrul. Zilnic primesc zeci de mesaje pe social media unde femeile mă întreabă ce secrete ascund? Simplu: eu m-am îndrăgostit de mine și de rezultatele mele.

Această lume este a oamenilor puternici, cei care știu să își construiască corect aspirațiile. Eu trăiesc în această lume, eu concurez cu mine, niciodată nimic nu îmi pare prea mult. Succesul meu sunt ideile mele, iar cel mai important că nu mă tem de provocări, dimpotrivă, îmbrac cea mai elegantă rochie, încalț cei mai stilați pantofi, desigur că buzelor sunt în culoarea pasiunii și cu eleganță merg prin „lumea care e încă a bărbaților”. Eu am crescut cu ideea afacerii mele… am știut că trebuie să cresc frumos. Am pornit pe un drum necunoscut, dar care era al meu, și asta a contat, pentru că eu nu lucrez, dar creez frumosul cu pasiune. Când s-a născut fetița, i-am găsit câteva fire aurii, inițial credeam că sunt fire cărunte, (zâmbește) de atunci îi tot repet că e copila cu fire de aur. Recent când am luat-o de la școală, pe drum spre casă îmi spune: – „Mami! Știi, eu stăteam la ore și analizam fiecare colegă din clasă și m-am uitam atent la ele și am observat că ele au ochii, urechiușile aproximativ ca la mine, chiar și năsucul la fel! Dar știi, mami, ce am observat eu? Că nici una nu are fire de aur prin părul lor! MAMI!? Înseamnă că eu sunt unică?” Iată ce înseamnă afacerea mea, să fiu unică, eu nu lucrez, eu fac totul din pasiune, eu cresc ideile, nu e ușor, dar am înțeles că sunt pe drumul meu.

Nu am făcut greșeli, am învățat lecții. Fiecare client e o personalitate, ei sunt diferiți, vin cu idei fixate de acasă, dar care, de fapt, în practică ar avea un rezultat catastrofal. Și aici începe de fapt cel mai mare examen. Modul de a explica și a convinge l-am învățat de la copiii mei. Da, ei sunt cei care m-au școlit cum trebuie să mă comport cu femeile care îmi trec pragul. După ani de muncă și mii de cliente, am înțeles că cel mai corect este să comunici, să explici, să existe acea chimie, iar dacă femeia pur și simplu nu ascultă de sfatul specialistului, atunci asta e, ne strângem mâna și ne urăm succes.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin