Elena Ozun despre echilibrul dintre frumuseţe şi sănătate

Interviu cu Elena Ozun, femeie de afaceri, specialistă în fitness şi remodelare corporală.

Elena, ce inovaţii aduci în domeniul sănătăţii şi al nutriţiei?

Vorbim despre mai multe proiecte noi asupra cărora ne concentrăm. Să le luăm pe rând:

1. ABC Fitness School Moldova, acolo formăm și perfecţionăm specialişti în domeniul aerobicului, al fitnessului și al nutriţiei. După absolvirea cursului, ei primesc certificate recunoscute la nivel european, dar şi în alte ţări care au semnat Convenţia de la Haga.

2. Distribuţia exclusivă a trambulinelor „Jumping fitness”, precum și dezvoltarea acestui tip de fitness în Republica Moldova şi România. În prezent, în ţară se găsesc trambuline „Jumping” la Chişinău, Străşeni şi Vadul lui Vodă.

3. În această lună, lansăm un proiect nou, Studioul de Fitness şi Nutriţie „Elena Ozun”.

Sună foarte interesant acest nou proiect. Spune-ne mai multe despre el.

„Elena Ozun” fitness&nutrition studio are un concept unic în Republica Moldova, reflectat prin programul de remodelare corporală #Restart care te scapă de minimum șase kg de grăsime și îţi tonifiază musculatura prin antrenamente personalizate, îţi elaborează planul de alimentaţie individualizat și te învaţă să-ţi iubești propriul corp, în numai șase săptămâni. Acest program este coordonat de mine, echipa fiind formată din specialiști cu experienţă vastă în domeniul psihologiei, al nutriţiei și al fitnessului.

De asemenea, studioul include diverse tipuri de antrenamente în grup pentru femei și copii, printre care Jumping Fitness, Kangoo Jumps, Fly Yoga, TRX, Step și multe altele, servicii eficiente de masaj și planuri individualizate de alimentaţie de la nutriţioniști acreditaţi internaţional.

Deocamdată, avem două locaţii în capitală, mai exact, în sectoarele Ciocana şi Botanica.

img_3655-edit-edit-edi_optÎn ce constă planul de nutriţie promovat de echipa ta?

Obiectivul nostru principal este să formăm un echilibru între alimentaţia oamenilor și mișcare. Vrem să-i învăţăm pe oameni să adopte un regim alimentar cât mai simplu și autentic, să nu se gonească după trenduri și să reușească să își asculte corpul. Organismul nostru comunică cu noi, ne rămâne doar să conștientizăm ce ne face bine și ce ne creează disconfort. De asemenea, punem accent pe suportul psihologic al persoanei respective pentru a o face să treacă într-un mod cât mai natural prin etapele de schimbare.

Colaborăm cu nutriţionişti internaţionali, iar la capitolul fitness avem șapte ani de experienţă. Suntem experţi în lucrul cu femeile, știm ce vor și cum să le ajutăm ca să obţină cele mai frumoase rezultate.

Care este portofoliul vostru de activităţi?

Organizăm diverse proiecte şi evenimente importante ce nu s-au mai desfăşurat în ţara noastră. Unul dintre ele este Convenţia Internaţională de Aerobic şi Fitness AFIM, care, în Republica Moldova, s-a desfăşurat prima dată în 2016. Vrem să organizăm evenimentul respectiv şi în acest an, în luna mai. Pe scena convenţiei avem reprezentanţi de rang internaţional și peste 100 de participanţi, ei fiind instructori de fitness, pasionaţi de un mod de viaţă sănătos și nutriţioniști. În 2016, invitatul special a fost Fernando Gorini din Argentina, iar anul acesta va încinge atmosfera Agbomere Osomonika din Nigeria.

Proiectul de slăbit „The Power of Jumping” schimbă vieţi la propriu! În fiecare an, șase femei din R. Moldova beneficiază de antrenamente gratuite, alimentaţie personalizată și monitorizare de la instructorii de jumping pe parcursul a trei luni, iar la sfârșit de proiect le sărbătorim rezultatele printr-un eveniment grandios, ele având performanţe de minus 20 kg.

În scopul educării culturii fitnessului și a modului de viaţă sănătos, prin workshopuri, seminare și cursuri, perfecţionăm cadrele din domeniu cu tehnici moderne de predare.

Cum percep oamenii ceea ce faci tu?

Ieri a fost mai greu decât azi. Pas cu pas, reuşim să educăm o parte din populaţie că aspectul nutriţiei şi cel al sportului sunt foarte importante pentru sănătatea și fericirea personale. Acum, mai mulţi oameni vor să devină specialişti în domeniu, acest aspect constituind un mare avantaj, pentru că ei pot transmite informaţia mai departe. Atât timp cât să mănânci sănătos este un trend, profităm de acest fapt și insuflăm că trendul trebuie să devină un mod de viaţă.

Prin ce vă deosebiţi de alte centre similare sau de alte persoane care promovează modul sănătos de viaţă?

Echilibrul este ceea ce promovăm. Fie că oamenii sunt vegetarieni, omnivori, diabetici sau au alte probleme de sănătate, noi îi consiliem să trăiască în armonie, așa încât schimbarea din viaţa lor să fie un proces natural. Lucrăm asupra aspectului fizic printr-o alimentaţie corectă și prin sport, dar și asupra spiritului. Învăţăm femeile să se accepte și să se iubească.

În cadrul programului de remodelare corporală „Restart”, fiecare persoană este abordată în mod individual, acesta conţinând următoarele:

• 18 antrenamente personalizate elaborate special pentru arderea grăsimilor;

• plan alimentar individualizat pentru accelerarea metabolismului;

• patru testări de analiză a compoziţiei corporale (masă de grăsime și mușchi, procentul de apă, grăsime viscerală, măsuri în cm);

• legătura constantă cu antrenorul tău;

• sesiuni informative despre nutriţie corectă și sesiuni de psihologie;

• un jurnal de alimentaţie, exemple de reţete simple și sănătoase;

• plan alimentar pentru menţinerea rezultatului după finisarea programului;

• 20 % reducere la antrenamentele de grup după finisarea programului.

Sloganul nostru este „Savurează viaţa prin fitness şi nutriţie!”. Secretul este să faci în fiecare zi orice îţi place, căci noi promovăm introducerea fitnessului și a nutriţiei în viaţa ta într-un mod cât mai firesc.

 

Text: Iuliana Mămăligă. Foto: Marin Petic (MStudio)

Abonează-te la articolele

Vip Magazin