Eugen Doga, Frații Advahov și mulți alți artiști de la noi, ne vor reprezenta țara la un eveniment din Suceava

În perioada 19-21 august 2022, în orașul Suceava din România, va fi organizat un eveniment de promovare culturală a Basarabie. Evenimentul face parte din Proiectului „Basarabia salută Bucovina”, finanțat de Departamentul pentru Relații cu Republica Moldova al Guvernului României. Primăria orașului Chișinău a anunțat ce artiști de la noi ne vor reprezenta țara. Printre aceștia sunt: Maestrul Eugen Doga, Frații Advahov, un grup de meșteri populari și Teatrul Național Satiricus „I. L. Caragiale”,

Evenimentul se va desfășura pe parcursul a trei zile, timp în care tezaurul cultural al Republicii Moldova va fi prezentat prin intermediul unui târg al meșterilor populari, al teatrului și a unor spectacole susținute de artiști îndrăgiți de la noi.

Dacă îți dorești un city-break în Suceava, acum este momentul cel mai potrivit. În continuare îți prezentăm programul evenimentului:

Pe 19-21 august, la Muzeul Satului Bucovinean, va avea loc „Târgul Meșterilor Populari din Republica Moldova”, unde vor participa 42 de artizani din municipiul Chișinău, orașul Cricova și din raioanele Ștefan Vodă, Sîngerei, Rîșcani și Soroca.

21 august 2022, ora 19.00, la Cetatea de Scaun a Sucevei, va avea loc un spectacol susținut de Orchestra municipală de muzică populară „Frații Advahov”, cu program în două reprize, muzică populară și muzica maestrului Eugen Doga.

Evenimentul este posibil datorită Consiliului Județean Suceava în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, Primăria Municipiului Chișinău, Primăria Orașului Cricova, Consiliul Raional Soroca, Consiliul Raional Sîngerei, Consiliul Raional Rîșcani, Consiliul Raional Ștefan Vodă, Muzeul Național al Bucovinei și Centrul Cultural Bucovina.

sursa:diez.md

Abonează-te la articolele

Vip Magazin