Fără teatru, ca fără oxigen…

MANIFEST la Teatrul Luceafărul!

Actorii vor să joace!
Această imagine a apărut astăzi pe una din rețelele de socializare, însoțită de următorul text:

 „Suntem artiști și ne considerăm discriminați în raport cu alte pături ale societății. Nouă ne este îngrădit accesul la cultură și dreptul la muncă.
Arta este modul nostru de exprimare. Noi supraviețuim din artă. Pentru noi cultura nu este un mod de viață, este viața noastră – noi trăim prin teatru. 
Redați-ne dreptul la viață.”

Veaceslav Sambriș, directorul artistic al teatrului, a declarat pentru VIP magazin că acest manifest este un strigăt de disperare! “Am scos din teatru câteva obiecte de recuzită și costume pe care le-am instalat în fața teatrului cu mesajul “Avem nevoie de ARTĂ”. Suntem discriminați și ignorați, nu știm ce facem mai departe și încotro mergem! E o stare de incertitudine și disperare care planează printre colegii de la teatre! Rugăm insistent să fim ascultați și să se întoarcă, cei care ne conduc, cu fața spre cultură! Rugăm să vină la teatru și să vadă cum sunt organizate sălile de spectacole. Am luat maxime măsuri de precauţie, incomparabile cu ce se face în pieți şi transportul public, Horeca etc… Dați-ne dreptul sălucram!”

Abonează-te la articolele

Vip Magazin