Filme de văzut măcar o dată în viață!

Floricele de porumb au fost desfăcute, ținuta comodă aleasă … a mai rămas să cauți un film bun. Noi îți venim în ajutor și îți propunem o listă de filme pe care trebuie să le urmărești măcar o dată în viață.

Casablanca (1942)

Unul dintre cele mai faimoase filme vechi ale Hollywood-ului, Casablanca e cu siguranță o poveste de dragoste care te va cuceri indiferent de moment. Totul se petrece în primii ani ai celui de-al Doilea Război Mondial, în locația cu același nume, unde Blaine îi primește ilegal pe refugiați într-un club de noapte – lucrurile se complică însă odată cu apariția fostei sale iubite, alături de noul ei soț.

The Curious Case of Benjamin Button 

Scenariul urmărește povestea personajului principal Benjamin (Brad Pitt), care se naște cu înfățișare ciudată și îmbătrânită, el având vârsta de 80 de ani. Mama lui nu supraviețuiește, iar tatăl decide să îl abandoneze într-un azil de bătrâni din New Orleans. Pe măsură ce crește, acesta parcurge o cale neobișnuită a firii. În loc să îmbătrânească, întinerește. Un moment important al filmului este reprezentat de întâlnirea dintre Benjamin și o fată pe nume Daisy, ei legând o prietenie strânsă. Dar va dăinui legătura dintre cei doi dacă ea se maturizează pe măsură ce el regresează? Filmul pune în scenă una dintre cele mai puternice povești de dragoste spuse vreodată.

Seven Pounds

„7 Suflete” este un mister captivant, cu o mare încărcătură sufletească, după care se ascunde o poveste de iubire și un finan trist. Totul pornește de la un accident, în care Ben (Will Smith) își pierde soția, accident în care mor și alte 7 persoane. El va deveni din bărbatul de succes căruia nu îi lipsește nimic, o fantomă care își caută eliberarea din această lume. Dar va găsi o șansă spre izbăvire. El caută oameni buni, fiecare cu povara unei mari suferințe. Filmul urmărește destinele a 7 oameni și felul în care Ben încearcă să îi ajute și să schimbe ceva în ordinea bunătății de pe pământ.

Meet Joe Black

Bill Parrish (Hopkins), om de afaceri și familist convins, urmează să sărbătorească 65 de ani. El este vizitat însă de moarte (Brad Pitt), care a luat formă umană ca Joe Black, un tânăr care a murit de curând. Cei doi, Joe și Bill fac o înțelegere: lui Bill i se vor oferi câteva zile în plus de viață, iar Joe va petrece același număr de zile pentru a vedea cum este să fii om. Pare o afacere perfectă, până când Joe se îndrăgostește de fiica lui Bill, făcând ca acesta să se abată de la misiunea stabilită. Joe Black va simți cum sentimentul dragostei este la fel de intens și complicat pentru Moarte, cum este și pentru muritorii de rând.

Meet the Fockers

Dacă ești pasionat de filme de comedie, te poți delecta cu un „Socru de coșmar”, care îl are în rol principal pe Robert De Niro. Tema principală a filmului cu o nominalizare la Oscar urmărește eforturile făcute de ginerele Greg Foker (Ben Stiller), pentru a fi acceptat și plăcut de familia viitoarei lui soții, Pam. Cu toate acestea, toate intențiile lui bune sunt destinate eșecului, încă de la început: numele său se scrie Focker, dar cum se pronunță? Prenumele este Greg, dar în realitate este…gay! Un tânăr îndrăgostit nebunește încearcă din răsputeri să facă impresie bună tatălui iubitei sale, care este un personaj sumbru și intimidant, cu o carieră în C.I.A., iar asta face deliciul spectatorilor. Întreg filmul este presărat cu scene care înfățișează momente cu adevărat amuzante, care stârnesc hohote de ras, datorită farmecului și replicilor memorabile.

The pursuit of happyness

Will Smith (Chris) face echipă cu fiul sau Jaden Smith (Christopher) într-o poveste inspirațională și sfâșietoare din punct de vedere emoțional. Filmul „În căutarea fericirii” prezintă o familie în care mama devine atât de frustrată de incapacitatea soțului ei de a-și câștiga existența, încât îl părăsește pe el și pe fiul lor. Viață devine o luptă grea, atât pentru Chris, care este acum un tată singur, cât și pentru fiul lui, Christopher, atunci când se lovesc de neajunsuri și lipsa unui adăpost. Chris va reuși să obțină cu greu un loc de muncă pe postul de stagiar la o firmă de broking, dar nu este plătit îndeajuns cât să se întrețină. Cei doi îndură nenumărate greutăți, sunt nevoiți să doarmă în stații de autobuz, toalete sau oriunde se poate găsi un loc pe timpul nopții. Părintele iubitor refuză să cedeze disperării și luptă din răsputeri să își achite datoria de tată și să depășească fiecare obstacol din calea lui. „Nu da voie nimănui să-ți spună că nu poți să faci ceva… Dacă ai un vis, trebui să îl protejezi… Dacă vrei ceva, încearcă să îl obții. Punct.”

Avatar

„Avatar” este unul dintre acele filme de văzut măcar o dată în viață. Acesta a avut parte de un succes uriaș în întreaga lume, fiind câștigător a 6 nominalizări Oscar și 3 premii. În lumea extraterestră și luxuriantă a Pandorei trăiesc Na’Vi, ființe ce ar putea părea primitive, însă acestea sunt de fapt foarte dezvoltate. Deoarece mediul planetei nu permite oamenilor să îl descopere, hibrizii om/Na’Vi, numiți „avatare”, trebuie să se conecteze cu mințile umane pentru a putea călători pe Pandora, în corpuri Na’Vi. Jake Sully (Sam Worthington), un fost pușcaș marin, care acum este paralizat, reușește din nou să meargă cu ajutorul unui astfel de avatar. Acesta se îndrăgostește de o femeie Na’Vi (Zoe Soldana), iar situația devine complicată când realizează că nu își va mai putea îndeplini scopurile pentru care a pășit pe Pandora. Cu cât legătură lor crește, el este obligat să lupte constant pentru a supraviețui lumii ei.

The Dark Knight
Al doilea film din trilogia Batman a fost întotdeauna considerat printre cele mai bune – având în vedere că Heath Ledger a câștigat chiar un premiu Oscar pentru rolul lui Joker, putem spune că părerile sunt motivate. Unii merg chiar mai departe și afirmă că The Dark Knight ar fi cel mai bun film cu supereroi din toate timpurile…

The Bodyguard
Te invităm să vezi pelicula a cărei linie melodică rămâne cea mai vândută dintotdeauna, cu peste 42 de milioane de copii vândute în întreaga lume. Vorbim despre filmul de debut al faimoasei Whitney Houston, în care artista interpretată de aceasta este în pericol din cauza unui fan agresiv și ajunge să se îndrăgostească de bodyguardul pe care l-a angajat să o protejeze.

Schindler’s List

Un film despre Holocaust este aproape garantat că va fi emoționant, dar sub conducerea expertului lui Stephen Spielberg, acesta surprinde prin reținere. Acest lucru este deliberat – tristețea și simbolismul se formează de-a lungul filmului, astfel încât să aveți o idee completa a ceea ce s-a întâmplat, cine a făcut-o și de ce contează atât de mult. Filmul este alb-negru, cu cel mai mic pop de culoare pentru a oferi un moment de speranță și apoi (în mod devastator) toate posibilele frângeri într-o singura imagine de neuitat.

Vizionare plăcută!

Abonează-te la articolele

Vip Magazin