Galina și Anastasia Lozovanu: „Creatori de zâmbete”| #40under40


• Domeniul de activitate: Stomatologie

• Rezultatul care vă face mândre: Echipa și familia.

• Numărul de angajați: 10

Text: Eugenia Ion

Medici stomatologi, fondatoare Symmetria, Clinică Dentară

Galina și Anastasia Lozovanu sunt două surori ce împărtășesc o misiune specială: zâmbetul sănătos și frumos al pacienților clinicii Symmetria. Sunt două femei empatice și calde – cred că aceasta este și cheia succesului lor. Știu să lege o relație de prietenie cu pacienții și să le insufle încredere și siguranță.

Emoția este cea care dă culoare și sens vieții. De cele mai multe ori această emoție e datorată unui zâmbet plin de încredere. Noi suntem cei care creăm zâmbete… ce poate fi mai frumos? Clinica Symmetria a fost un vis al surorilor Lozovanu și de câteva luni trăim pentru ceea ce am muncit atât de mult.

Noi suntem o echipă tânără și punem accent pe calitate și relația de prietenie între medic și pacient. Fiecare om care vine la noi este tratat special și cu respect. Am depus tot efortul ca Symmetria să ofere pacienților toate serviciile de stomatologie și să fie dotată cu tehnologii performante. Zâmbetul vostru este responsabilitatea noastră. Suntem foarte fericite atunci când pacientul pleacă de la noi cu sufletul împlinit și gata să zâmbească larg.

Totul a pornit de la o idee. Ne-am dorit să schimbăm conceptul de serviciu medical stomatologic. Știm că pentru mulți dintre pacienți, vizita la stomatolog e o experiență destul de stresantă. De asta, principala noastră misiune e să schimbăm această preconcepție. Vizita la stomatolog nu trebuie asociată cu durerea. Symmetria dispune de cele mai performante tehnologii, care pot rezolva problemele cu ușurință și fără durere. Colegii mei sunt profesioniști și pentru ei este extrem de important confortul pacientului.

De multe ori sunt întrebată cum este să lucrez alături de sora mea. Să știți că este minunat. E un sentiment atât de liniștitor să ai familia nu doar acasă, dar și la muncă. A fost un vis la care am muncit împreună. Calea pe care ne-am ales-o – medicina, ne-a unit și mai mult. Gândim la fel și asta ne ajută să luăm repede decizii importante, fără nervi și confruntări.

Anastasia și familia ei locuiau în România, dar eu am reușit să o conving să revină acasă. Sunt sigură că e mândră de ce am făcut până acum împreună.

Succesul e o noțiune relativă. Fiecare îl interpretează în felul său, raportându-se la orizonturile sale. Noi știm ce avem de făcut. Mergem spre scopul nostru și îi lăsăm pe cei din jur să aprecieze. Cheia succesului este munca. Un alt secret nu știu să vă spun. Nu cred că ne poate cădea ceva din pod. Trebuie să muncești, poate de zece ori mai mult ca ieri, și rezultatele îți vor zâmbi.

Angajații noștri ne sunt mai degrabă colegi și chiar prieteni. Încercăm să cultivăm o relație bazată pe respect, fără aroganță și superioritate. Ca în orice echipă, este important să muncim într-o atmosferă caldă și prietenoasă. Ne sprijinim angajații și ne bucură succesul și evoluția lor.

Construim zâmbete la propriu, acesta este și principalul nostru motiv de a zâmbi. Este greu să descriu în cuvinte ce simțim atunci când reușim să rezolvăm un caz mai special.

Dantura este foarte importantă pentru bunăstarea spirituală a unui om. Aceasta ne poate face încrezători ori complexați. Secolul XXI oferă soluții pentru orice problemă. Zâmbetul perfect nu mai este ceva moștenit. Tu ai putere să decizi cum vrei să arăți atunci când râzi. Suntem fericiți și mândri că am ajutat mii de pacienți să își decopere frumusețea zâmbetului.

Suntem încă la început de cale, de aceea este de la sine înțeles că încă mai avem multe de învățat. Profesia de medic ne fură foarte mult timp, dar știm că nu trebuie să neglijăm familia. Încercăm să ținem balanța. În timp, vom găsi și echilibrul.

Principala lecție pe care am învățat-o de când am lansat o afacere este că trebuie, indiferent de situație, să fii OM. Cumsecădenia, respectul și responsabilitatea sunt valorile care ne ghidează și la muncă, dar și în viața de zi cu zi.

DACĂ AȘ DEVENI Președintele Republicii Moldova…

Știu că un singur om nu poate schimba o societate, schimbarea trebuie să vină de la fiecare dintre noi, de aceea, în primul rând, aș încerca să fiu un exemplu prin familie și echipă.

Aș depune toate eforturile pentru a dezvolta sistemul nostru medical.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin