Ganea’s Team Philosophy – Iurie Scutaru

Coordonare: Svetlana Tataru • Foto: Arhiva personală
Iurie Scutaru 
Vârsta: 
37 de ani
Studii: USM, Chișinău; SAE Institute, Barcelona 
Funcția: Director general „Le Souffle d’Adorre Honey Factory”, (2019 – prezent)

Pot spune despre mine că sunt un visător, un romantic. Trăsături care la prima vedere nu s-ar potrivi cu un job administrativ. Apreciez și investesc în relațiile de calitate dintre oameni, prieteni. Sunt dedicat până în pânzele albe cauzei în care cred.
Inspirația a fost cea care m-a făcut să mă implic în Ganea Group. Mereu am căutat oameni care pot inspira, iar Igor Ganea este unul dintre puținii pe care i-am întâlnit cu aceste calități. La fel și echipa. E o simbioză dintre profesionism, orizonturi comune și dorința de a crea împreună ceva măreț.
Prima zi de muncă? Nu a fost una, sunt nenumărate „prime zile”, fiecare diferă una de alta, fiecare e plină de surprize și provocări!
Suntem în proces de extindere pe piață. În Andorra am organizat o activitate fără precedent, fiind printre primii care am adus o producere, țara fiind preponderent orientată spre turism și finanțe. Iar aici, cel mai important pentru noi este reputația.
Domeniul apicol? O provocare? La sigur – Da!!! Acest risc, această provocare creează o charismă, o energie care devine o armă în promovarea ei, deschiderea ușilor, în calea răspândirii ideilor noastre! Mierea este produsul care aduce bunăstare omului și ecosistemului, deci, ce poate fi mai nobil decât o afacere în acest domeniu și cu o așa misiune? Ne-am propus să construim fabrica de miere în Andorra, fiind amplasată strategic între două porturi maritime de importanță mondială, o țară ecologică, muntoasă, deosebit de frumoasă și cu un regim fiscal competitiv. Aspectul Principatului Andorra corespunde calității produsului și conceptului propus de către noi, și viceversa.
În copilărie alergam printre stupinele unchiului. Familia mea a cultivat miere, tatăl meu și acum este apicultor. Din moment ce sunt în această afacere, am înțeles și redescoperit mierea: calitățile ei și diversitatea, am descoperit tipuri de miere care nici nu credeam că există! Mierea ce se produce la stupinele noastre din cele câteva regiuni, Kârghizstan, Moldova, Ucraina, cât și mierea din Spania, trece o riguroasă selecție, ca să ajungă în produsul „Le Souffle d’Adorre”. De când am implementat acest proces, am îndrăgit-o și mai mult!
În Andorra nu a mai existat o astfel de afacere, nu s-au mai exportat produse alimentare la nivel mondial. La primele tentative am fost nevoiți să ne întâlnim personal cu reprezentanții guvernului, să le explicăm procedurile de analize de laborator, ce sunt certificările și procedurile de export, pentru ca în continuare să se formuleze legi adaptate activității noastre. Le mulțumim pentru suport, ca noi acum să aducem mierea „Le Souffle d’Adorre” în casele oamenilor din toată lumea! Acest drum nu este simplu, dar la sigur interesant! Am creat o gamă de produse premium, cu un lucru colosal și o echipă impresionantă în spate. Greutățile și provocările ne-au testat ambițiile și determinarea, însă când vezi cum reacționează oamenii gustând mierea „Le Souffle d’Adorre”, explozia de emoții care-i cuprinde, înțelegi că DA, a meritat și merită tot efortul!
Suntem o echipă de profesioniști, cu gândire progresivă, creativă și fără bariere, dedicați misiunii și cauzei, iar vârsta tânără e doar un plus.
„Să zburăm pe Marte împreună”. Aceasta ar fi, metaforic vorbind, misiunea companiei noastre: să creăm ceva inedit, ingenios și extrem de provocator în același timp. Trăim și respirăm aceeași energie, și asta ne bucură nespus. Nu avem nevoie de teambuildinguri pentru a păstra acest foc, în special în contextul acestei noi realități.
Igor Ganea este persoana care mă inspiră, am mai spus-o. El e motorul și generatorul ideilor în echipa noastră. Nu e doar un partener de afaceri, dar și un bun prieten. 
„O parte din fenomenul global, care a înlocuit zahărul cu mierea naturală de albină”– nu este exclus că așa să fiu menționat prin cărțile de istorie peste ceva timp.
 Pandemia a avut un efect negativ asupra industriei HoReCa, pe care ne-am axat mult. Vom fi prudenți în ceea ce privește dezvoltarea noilor proiecte. Iar în 2021 ne-am propus instalarea stupinelor în Andorra! Însă cel mai mult, ne dorim ca toți să fie sănătoși, iar oamenii să accepte mierea ca sursă oferită de natură pentru fortificarea sistemului imunitar, și împreună să revenim la normalitatea de până la COVID-19!

Abonează-te la articolele

Vip Magazin