Ganea’s Team Philosophy – Alexandru Ganea

Coordonare: Svetlana Tataru • Foto: Arhiva persona
Alexandru GANEA
Vârsta: 34 de ani
Studii: Regie Film, AMTAP
Funcția: CEO Ganea Vineyards, „Land of Basarabia Wines”, „Mezalimpe Wines”,(2018-prezent)

Sunt un snob impulsiv, educat și cu inimă mare. Pe alocuri încet, dar calculat și cu un pic de gust, cred că e meritul mamei. Mă irită nedreptatea și faima din prostie, detest ipocrizia – dar vorba aia: „улыбаемся и машем”!
Am ajuns întâmplător la Ganea Group. Băieții erau în plin tur al festivalului de techno „Wipe Out”, pare-mi-se ediția a 3-a din cele 5. Eram prezent ca și oaspete și era Wow! Aveam experiență la organizarea festivalurilor și dacă tot the Big boss îmi e verișor, l-am prins în public, l-am întrebat dacă „Need any help?”, el însă a zis că „Azi, nu”. Apoi a urmat ediția a 4-a și a 5-a, ultima fiind organizată cap-coadă de mine și noua echipă formată special pentru acel eveniment. Și ca un fast forward, venise primăvara lui 2018. „Wipe Out” e pe pauză, iar eu stau pe teritoriul fabricii de vinuri „Land of Basarabia”, îmi tremură mâinile, dar glasul intern îmi spune „Asta nu că e un alt festival, e o altă planetă”. Am luat scafandrul și Go!
Piața de vinuri din Republica Moldova e bună, doar că e mică, mă refer la cantitatea consumatorilor, dacă cunoașteți cum îi putem înmulți repejor – I’m in!
Vinul e un psiholog bun atunci când ești unu la unu cu el. Filozof e când sunteți în trei, mai e și instrument de atmosferă dacă vrei. Prefer „Land of Basarabia” pentru faptul că-mi oferă vinul potrivit pentru situația corespunzătoare. Nu am unul preferat, dar dacă sap puțin aș opta pentru un „Silver” la un steak, un „Dolce Amaro” decantat vreo 4 ore cu dulciurile care au fost luate „la ceai”, „Tsariste” ținut la rece face scântei, „Sinn” pe cub de gheață într-o vară, „Envie” și „Virginette” ca să știi ce înseamnă IGP Ștefan Vodă, „Gold” pentru cei mai buni prieteni sau parteneriate noi, și da, se pare că pot să continui la nesfârșit.
Administrarea unei astfel de afaceri per general e un lucru interesant, greu sau ușor e pură percepție. 100 kg e greu, dar dacă le duceți în cinci? A fi loc de mai bine, după părerea mea, nu e un punct final, e o veșnică călătorie, în care tu alegi stația. Eu încă nu o văd, nici pe departe, dar domeniul e super potrivit.
Cât de importantă este vârsta unui CEO într-un astfel de domeniu? „Dar, eu-s mai mare!” aș răspunde. Cred că această întrebare a rămas la nivel de dezbateri de garaj. Experiența contează, dar iarăși experiența poate fi și negativă, apoi vorbim de vinificație sau administrare? Pentru CEO, nu contează, geniu sau imbecil poți fi la orice vârstă. Pentru vinificator, vârsta-i un plus dacă ai fost dedicat meseriei, să zicem că ai trecut prin mai multe sezoane, (vinificația e sezonieră), dar, cunosc băieți tineri care fac vinuri formidabile. So, I guess in nowadays, it’s about finding the right person for the job, fie el tataie sau școleru.
Îmi place să văd cum crește cifra de afaceri, rezultatul muncii într-un domeniu atât de vast, dar cea mai frumoasă parte a acestui domeniu cred că sunt oamenii, lucrul cu ei. În afară de echipa „Land of Basarabia” mai interacționez zilnic cu zeci de oameni, iar asta îmi dă senzația unui șir de misiuni în GTA.
Și apropo, știți ce mă amuză cel mai mult în acest domeniu? Faptul că moldovenii concurează între ei pe piețile străine.
Echipa „Land of Basarabia” e o familie, pe bune. Avem și un teambuilding o dată pe an, prin februarie, ca o tradiție, de ziua lui Igor Ganea. Eugen Rudoi (Ganea Kitchen Fairy Tales) ne face cea mai bună zeamă și cred că doar atunci discuțiile noastre sunt off topic.
Igor Ganea, în primul rând e șefu’. Și e hazlie situația că avem două chaturi paralele, în cel de lucru – discuția e foc și pară despre termeni, strategii, taskuri, iar în cel personal e dialog pragmatic despre automobile… și asta în același timp. Și în al doilea rând, he is my big brother, I look up to him.
Anul trecut am stat prin scorburi, ajunge! Am avut lipsă de soare, dar suntem energici. Am avut și o iarnă bună, 2021 e promițător și darnic până acum, n-o să-l dezamăgim! Arcul e întins, urmează doar propulsarea săgeții cu maximă velocitate. Noi nu avem așteptări, dacă nu faci nimic, poți să ai așteptări mari? Dar iată ce se așteaptă în 2021 de la noi? Rămâne să aflăm împreună.
Vinul e un psiholog bun atunci când ești unu la unu cu el. Filozof e când sunteți în trei…

 

Abonează-te la articolele

Vip Magazin