Garry Cozma: ILUZIONISTUL

Dincolo de magie există adevăruri despre care se vorbește mai puţin. Garry Cozma este iluzionistul cu acte în regulă care știe să provoace stări magice și să creeze spectacol din lucruri mărunte. Stai ca un copil în faţa trucurilor sale, încercând să dezlegi mistere, doar că secretele lui se găsesc în cantităţi mici sau chiar deloc prin manualele școlare.

E simplu, ca să creezi în magie, trebuie să crezi…

IERI ÎMI DOREAM, ASTĂZI POT

Acum 14 ani îmi doream să pot face ca lucrurile să zboare, să plutească prin aer, să apară și să dispară, mereu eram atras de capacităţile supranaturale. Dar în foarte scurt timp am înţeles că magia, de fapt, este o stare. O iluzie pe care eu, magicianul, o provoc, o creez și o aduc spectatorilor.

ARTĂ

Magia este un instrument excelent de a readuce orice om matur înapoi în copilărie. Și, cel mai important, magia este o artă virgină la noi în ţară, motiv care m-a provocat și mai mult să învăţ să o descoper.

ÎNTRE MUZICĂ ȘI MAGIE

Evident, puţini oameni cunosc, dar eu sunt muzician, tatăl meu e muzician, unchiul e muzician și 91 la sută din rude sunt muzicieni. Cânt la chitară de la 11 ani și la bas-chitară de la 16 ani. Și dacă de la început magicianul era doar un rol pe scenă, acum e un stil de viaţă.

AȘTEPTĂRI

Acum zece ani aveam mai multe așteptări de la mine și chiar de la cei din jur. Acumulând experienţă, începi să conștientizezi realitatea în care ești și te împaci cu ea. Ce ţine de cerinţe, ele sunt unicul lucru pe care nu pot să-l fac să dispară, aici magia nu mă salvează!

AICI, ACASĂ

Multe întrebări și răspunsuri la acest capitol, multe dorinţe și planuri, dar cel mai important îmi doresc să dispară ideea că trebuie să plec din ţară. Am și uitat când ultima oară m-am întâlnit cu vreun cunoscut fără ca să vorbim despre cât de urgent trebuie să fugim de aici. Mai vreau să cred că e posibil și aici, acasă!

CONTEAZĂ CU ADEVĂRAT

Nu m-am gândit vreodată la reușite. Nu am un raft pe care să le aranjez. Fiecare zi vine cu încercări și provocări noi, de asta pentru mine e important să rămân om mereu.

ATU-UL MEU

Magicienii rar vorbesc despre atu-uri, dar nu și eu, pentru că nu am ce ascunde. Totul este simplu, cuceresc prin numere de magie halucinante, prestaţie lucrată și, cel mai important cred, nu joc niciodată nici un rol, sunt eu, adevărat.

PASIUNI ÎNDRĂGITE

Despre pasiuni nu-mi ajunge nici măcar o revistă întreagă să vorbesc. Dar cele mai îndrăgite sunt gătitul și grădinăritul. Acasă gătesc foarte mult și diferit, câteodată fac deserturi complicate. Când ajung la părinţi, greu e să mă scoţi din grădină.

VREAU ȘI MUNCESC PENTRU ASTA

În fiecare zi mă străduiesc să fiu mai bun decât ieri și mă gândesc cum să fiu mâine mai bun ca azi. Sunt într-o continuă schimbare, pentru că vreau să las loc de mai mult.

REGRETE

Regretele sunt ca niște pietre care te trag în jos. În cazul în care nu am reușit ceva sau nu mi-a ieșit cum mi-am dorit, înseamnă că nu am făcut corect și nu am fost suficient de bun. Atunci, încerc din nou. Sunt gata să o iau de la capăt de o mie de ori.

Iluzionistul CU ACTE

Multă lume nu cunoaște care este numele meu adevărat. Lumea nu știe că sunt un hipnotizator cu acte în regulă. Este greu de crezut, dar până la 16 ani am fost blond, fără ca să-mi vopsesc părul.

TATA

Visul meu este să am o casă în pădure, departe de civilizaţie, e un vis din copilărie. Dar cel mai mult îmi doresc să se întoarcă rudele, prietenii, persoanele apropiate de peste hotare. Îmi e dor de tata!

Text: Zina Bivol

Foto: Arhiva Personală

Abonează-te la articolele

Vip Magazin