Geta Burlacu despre marea ei dragoste – muzica: „Pot simți cu ochii închiși foarte profund despre ce cânt”

Interpreta Geta Burlacu a început să cânte la vârsta de șapte ani. În același timp, studia vioara la școala de muzică din Băți. Geta este câștigătorea a numeroase premii la festivaluri naționale și internaționale (Moldova, România, Franța, Germania, Spania, Danemarca, Ucraina, Belarus) în domeniul muzicii jazz, pop și folk.  Invitată la „neREDactat cu Rodica Ciorănică” a vorbit despre propria viață și cele 49 de umbre ale acesteia. Interpreta a mărturisit despre legătura pe care o are cu marea ei dragoste – MUZICA.

Întrebată de gazda emisiunii „neREDacatat cu Rodica Ciorănică” care este direcția din muzică cel mai aproape de suflet, interpreta spune că: „Fusion, cumva amestecarea de genuri, cred că este etno jazzul- acolo unde pot cocheta cu armoniile de jazz, dar pot să cânt în una din limbile mele materne și pot simți cu ochii închiși foarte-foarte profund despre ce cânt.”

Geta spune că poate foarte ușor să improvizeze, totuși, menționează ea, este înebunită după textele profunde: „Dacă e profund textul, nu mai contează nici stilul, nici limba în care cânt. Contează să înțeleg despre ce cânt și ce vreau să duc spre spectator.”

Și așa cum își trăiește viața între două luntre, Geta spune că nu este nici o diferență între stilurile de muzică pe care i le solicită consumatorii de muzică: „Sunt aceleași piese, este cam aceeași muzică. Atunci când am ajuns la Londra am luat un contract la un restaurant Românesc și lucrurile au mers foarte ușor. Acolo întâlneam diferiți muzicieni și cumva cântam și pentru români, și pentru basarabeni, și pentru ucraineni, și pentru bulgari.”

În luna iulie, 2014, Geta Burlacu a participat la festivalul internațional “Urban Voices”, unde a evoluat pe scenă cu piese din repertoriul celebrei interprete române, Maria Tănase.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin