Gheorghe Gonța, moderator de talk-show-uri al anului 2016, conform revistei VIP magazin

Pentru că tot a fost ținta atacurilor, jurnalistul susține că e necesar ca una dintre piesele lui Carla’s Dreams să ne devină imn, al presei. Iar aici se referă anume la piesa aia în care cântă și Inna. „În rest, e greu să faci față atacurilor denigratoare, care au fost nu prea puține în acest an, la adresa jurnaliștilor. Tare greu. Postările pe Facebook sunt ușor de scris uneori, dar realitatea e mai dură”, mai menționează Gheorghe Gonța.

Ştiți care e diferența dintre moderatorul Gheorghe Gonța și omul de zi cu zi Gheorghe Gonța? Niciuna! Poate doar că este mai atent la limbajul pe care îl folosește la TV. În rest, preferă să fie sincer și el însuși – asta e tot ce îl ajută.

Totuși, dacă nu ar fi ales jurnalismul, habar nu are ce ar fi fost – cioban, tâmplar, chelner, vânzător, premier, șofer – cert e că orice ar fi făcut, s-ar fi remarcat și ar obținut succese, crede el. De când este în presă, nu a muncit nici o zi, absolut nici una. „Eu am o plăcere deosebită de la ceea ce fac. Și așa ar fi fost dacă eram oriunde în altă parte”, declară Gheorghe.

Pe plan profesional, afirmă că a reușit să rămână numai cu doi concurenți. Concurente, de fapt. Dar fără concurență e plictisitor, mai adaugă el. Pe plan personal, poate că sună banal pentru unii, dar fiul său e cea mai mare realizare, a lui și a soției sale, Cristina Gonța.

Își respectă colegii. Consideră că nimeni nu e mai presus decât el, iar el nu este mai prejos decât alții. Tot ce e necesar într-o echipă e respectul și atunci totul decurge așa cum e planificat. Gheorghe nu neagă că mai „urlă și înjură”, dar nu chiar tot timpul. Colegii îl suportă și asta e tot ce contează pentru el.

Ar vrea să ne spună că în timpul liber îl citește pe Kant și îl ascultă pe Mozart, dar nu e așa. Se bucură de familie, iar uneori organizează cu prietenii niște beții. Da, beții, doar că decente. Cel puțin, așa speră el că arată ele dintr-o parte.

În 2017, așteaptă să fie mai deștept decât în 2016, dar mai prost decât în 2018. Peste cinci ani, speră să fie unul dintre cei mai buni jurnaliști din țară.

Cel mai tare jurnalist, cel mai bun soț, cel mai bravo tată! Așa ar vrea să creadă lumea, nevasta și copilul despre el. A moderat emisiunea „Puterea a patra”, de care este mândru. Și o făcea atât de bine, spune el, încât i s-a intentat dosar penal și a rămas fără loc de muncă. Dosarul a fost clasat, s-a dovedit a fi o aberație, susține Gheorghe Gonța, și tot el afirmă că în tot acest spectacol vede partea bună – a înțeles încă o dată că el contează!

img_1121_fmt-gheorghe-gontaFişier

Jurnalist șomer autodeclarat

Data și locul nașterii: 16 martie 1984, Chișinău

Studii: Facultatea de Jurnalism a ULIM

Premii / distincții: Premiul Pulitzer nu-l interesează, dar Nobelul – da!

 

 

 

Text: Svetlana Tataru

Foto: arhiva personală

Abonează-te la articolele

Vip Magazin