Igor Hîncu – Voteme.app | Omul Anului 2020

Fișier

Funcție: Antreprenor social, maratonist, expert în joacă
Data și locul nașterii: 26.02.1982, s. Floreni, r-nul. Anenii Noi
Studii: Inginer, absolvent al Academiei Tehnice Militare din București
Coordonare: Svetlana Tataru
Foto: Arhiva personală

Vi-l amintiți pe Moș Crăciun care a împrăștiat cadouri pe la Spitalul Clinic Municipal pentru Copii Nr. 1 dintr-o sanie în iarna lui 2020, dintr-o sanie zburătoare? Era Igor Hîncu. Da, da. Și tot el e cel care a contribuit la diminuarea ratei de infectare a medicilor de la 33% la <5% prin crearea și oferirea gratuită a peste 45 de mii viziere confecționate de familia viziere.md, 240 boxe de intubare și multe alte echipamente atât pentru eroii în halate albe, cât și pentru pacienți.

NE-AM PROPUS SĂ-I AJUTĂM  pe cei care luptă cu boala şi să alinăm durerea despărțirii, singurătății și izolării de casă şi familie. Așa s-a nascut proiectul „fereastra speranței”, un dispozitiv care permite accesarea pozelor, mesajelor video de încurajare sau chiar conectarea virtuală cu cei dragi. Iar pentru copii continuarea studiilor online. Am inventat un dispozitiv care poate fi utilizat în poziție de culcat, semiculcat sau șezut, care are integrată o tabletă și care permite pacienților din terapie intensivă să comunice cu rudele.

MI-A FOST GREU SĂ ABANDONEZ cariera de inginer topogeodez (titlul de Expert tehnic Judiciar și inginer cu drept de semnătură de la MAI) și jobul bine plătit din București și să revin în satul natal pentru a lansa o afacere socială în domeniul educației și a producerii jucăriilor educative.

SE PARE CĂ MAI POT CREA POVEȘTI, pot povesti și pot da viață cuburilor din lemn. Dar mai nou, prietenii fac haz de mine ca sunt news maker. Doar în 2020 am generat peste 65 de știri pozitive și inspiraționale din care 7 la nivel internațional pe astfel de platforme precum eurasia.undp.org, euronews.com, openmediahub.com, euneighbours.eu, medium.com ș.a.

DUPĂ NOUĂ ANI DE JOACĂ pot declara că afacerea socială pe care am lansat-o ne-a permis să ne reîntregim familia şi să ne consolidăm relațiile. Bunicul Victor, care a fost plecat peste hotare mai bine de 17 ani, acum este curierul și povestitorul nostru, bunica Liuba, care a fost educatoare, acum asistă și ghidează părinții să identifice cele mai potrivite jucării, jocuri și materiale didactice pentru copii, bunelul Vasile, lemnar la a 2-a generație, este meșter faur – mâini de aur la atelierul din Floreni, iar bunica Domnica, ingineră de meserie, deși a ieșit la pensie, ne ajută cu organizarea mai eficientă a lucrului.

MI-AȘ DORI CA FIECARE SĂ TRĂIASCĂ DIN PLIN și să se bucure de tot ce le-a fost oferit de viață, să se joace măcar 60 minute pe zi, să fie empatici, înțelegători, să se asculte unii pe alții, să nu se judece și să fie cu mai multă compasiune unii față de cei mai triști, să zâmbească și să redevină copii.

SUNT OPTIMIST ȘI CRED CĂ VIITORUL VA FI UNUL STRĂLUCIT. Trăim cea mai bună perioadă a omenirii de până acum cu tehnologii, posibilități și o capacitate umană imensă. 2021 va fi un an în care vom renaște și ușor vom reveni la normalitate. Sunt fericit că vor fi directionați mai multe resurse și mulți bani în research și cumva toți ne vom îndrepta atenția spre antreprenoriatul social, pentru că produsele și serviciile oferite de azi înainte trebuie să fie esențiale și să contribuie la soluționarea nevoilor și problemelor comunității, dar și a celor de mediu.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin