INVITRO DIAGNOSTICS – Top Branduri 2021

0
FILIALE DESCHISE ÎN TOATĂ ȚARA

Atunci când spunem Invitro Diagnostics, primul gând care ne apare în minte e laborator medical cu spectru larg de servicii de diagnosticare și de prevenire a diverselor probleme de sănătate. Pe parcursul celor șapte ani de activitate, încrederea oamenilor în serviciile de înaltă calitate oferite de Invitro Diagnostics a crescut simțitor, iar acest fapt a condus la înființarea a trei laboratoare cu echipament de ultimă generație  la Chișinău, Bălți și Comrat. Pe lângă acestea activează 34 de filiale în diverse puncte geografice ale țării, printre care a fost deschisă și o clinică ce pune la dispoziție servicii de consultanță pe diferite categorii medicale.

0
LABORATOARE MEDICALE

TRANSFORMARE ȘI INOVAȚIE

Activitatea rețelei de sănătate Invitro Diagnostics a început în anul 2014, având la bază conceptul unui laborator medical privat. Până în anul 2021 Invitro Diagnostics a amenajat trei laboratoare medicale cu echipament de ultimă generație, la Chișinău, Bălți și Comrat. Totodată au fost deschise și 34 de filiale în toată țara, printre care, la finele lui 2021, și o clinică dintre cele mai performante.

Astfel, compania s-a extins și a suportat o transformare vectorială majoră – de la laborator medical – la rețea de sănătate. Astfel, pe lângă posibilitatea de a efectua diverse analize de laborator, pacienților li se oferă și oportunitatea de a face examinări complexe medicale cu ajutorul celor mai moderne echipamente: CT (GE Healthcare Revolution Evo), radiografie (GE Healthcare Proteus XR / f ST), mamografie (Planmed Clarity 3D), gastroscopie (Pentax V), USG (GE Healthcare Voluson E10 BT21 OLED). După investigațiile radioimagistice, pacientul se poate adresa imediat la specialiștii de profil pentru stabilirea diagnosticului și prescrierii tratamentului. Rețeaua de sănătate Invitro Diagnostics pune la dispoziție serviciile de consultanță ale medicilor: terapeut, gastroenterolog, ginecolog, neurolog, endocrinolog, urolog, traumatolog, mamolog-oncolog, cardiolog, dermatolog, pediatru. La nivelul doi al clinicii, în caz de urgență, sunt efectuate intervenții de mică chirurgie, după care pacienții sunt transferați în staționarul de zi. Clinica este prevăzută și cu o zonă de reabilitare sau de menținere a stării de sănătate (kinetoterapie, masaj curativ, fizioterapie) și cosmetologie medicală.

LABORATOARE MEDICALE LA UN NOU NIVEL DE DEZVOLTARE

Laboratorul medical Invitro Diagnostics a fost completat cu o gamă largă de teste genetice precum CARRIER SEQ, considerat pașaport genetic (420 de gene pentru a depista 418 mutații genetice periculoase pentru copilul care urmează a fi conceput), teste de paternitate și maternitate. Pe lângă analizele genetice, a fost introdus testul alergologic ALEX 2 ce conține un panel vast de peste 295 de alergeni.

La capitolul Covid-19, Invitro Diagnostics a fost primul laborator medical care a început testarea tulpinii britanice. La sfârșitul anului 2021 a fost introdus un nou test expres SARS-CoV-2, rezultatul căruia se eliberează în doar 90 de minute. Din decembrie anul trecut, acest test se efectuează călătorilor chiar la Aeroport, înlesnind pregătirile pentru vacanţe sau deplasări de serviciu.

STANDARTE INTERNAȚIONALE DE CALITATE PĂSTRATE ÎN TIMP 

Chiar și în noile condiții de lucru, impuse de virusul Covid-19, care încă își păstrează caracterul amenințător, Rețeaua de sănătate Invitro Diagnostics reușește să mențină active standardele internaționale de calitate ISO 15189, pentru care a fost acreditat în 2018. Clienților li se oferă garanția unor teste medicale efectuate cu maximă acuratețe și siguranță, fiind verificate în câteva etape până la validarea finală.

PARTENERIATE SĂNĂTOASE

În 2021, Invitro Diagnostics s-a oferit să testeze gratuit echipa Federației Moldovenești de Fotbal către virusul SARS-CoV-2, înainte de fiecare meci.

Un alt parteneriat important a fost inițiat de comun acord cu fundația de binefacere „Caritas” Moldova, în cadrul campaniei „O minte sănătoasă într-un corp sănătos”. Echipa mobilă Invitro Diagnostics a testat 140 de copii de diferite vârste din s. Zârnești (r. Cahul), s. Rașcov (r. Camenca), Tiraspol și Sângerei. Pentru echipa de medici, acest proiect a fost unul cu adevărat special. Datorită implicării active sociale, au reușit să pună umărul la creșterea unei generații sănătoase.

PROVOCAREA ANULUI

Ritmul galopant de extindere și de transformare a conceptului a făcut posibilă dezvoltarea unei rețele de laboratoare medicale într-o rețea de sănătate. În doar 12 luni au fost deschise 18 centre de recoltare atât în raioane, cât și în municipiu, iar Clinica Invitro Diagnostics a fost cel mai mare proiect din acest an, atât din punct de vedere funcțional, cât și arhitectural.

Prioritare pentru anul 2022 sunt creşterea și menținerea pe piață a statutului unuia dintre cele mai de încredere laboratoare medicale din țară.

MARIN BĂLĂNUȚĂ 

DIRECTOR GENERAL INVITRO DIAGNOSTICS

Tot ceea ce nu ne distruge – ne face mai puternici! Confruntarea pandemică continuă – dar moral am devenit imuni la limitările impuse de mutabilul virus ce a irosit practic toate literele alfabetului grecesc.

Adaptarea și reconfigurarea profundă a instituției noastre conform solicitărilor de servicii medicale din partea cetățenilor, a fost fundamentală pentru angajații Invitro Diagnostics. Ne-am propus să dezvoltăm Rețeaua până la o acoperire națională şi am realizat asta. Am insistat să diversificăm și să extindem portofoliul de servicii medicale prin lansarea celei mai inovatoare Clinici şi am făcut-o! Şi, nu mai puţin important – am lansat şi efectuat teste genetice unicale aici, la noi, în Moldova! Deci, 2021 ne-a adus multe victorii!

Abonează-te la articolele

Vip Magazin