Iolanta Mura, Omul Anului 2016 în Management

Este unica femeie din Moldova care are funcție de conducere într-o companie cu capital străin, potrivit unui studiu realizat de Andrei Crigan, directorul general al Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova (AOAM), pentru VIP magazin, „TOP 10 branduri ale anului 2016”. Vorbim despre Iolanta Mura, cea căreia investitorii i-au încredințat compania „Bemol” și cea care a revoluționat conceptul de benzinării din țară, consolidând calitatea serviciilor prestate clienților.

Responsabilitatea de a conduce una dintre cele mai mari companii petroliere din Moldova este printre cele mai importante momente ale anului 2016 pentru mine. Împreună cu echipa, am reușit să facem din Bemol cel mai recunoscut brand al anului și unul dintre cele mai solicitate, iar miile de persoane care au gustat din „#atmosfera Bemol” au apreciat deservirea impecabilă oferită de personalul nostru.

>>> Orice problemă are soluții! Experiența mea profesională mi-a demonstrat-o de multe ori. În orice circumstanță, oricât de dificilă, neplăcută ar părea și imposibil de rezolvat, oricum există o cale de ieșire. Iar în acest caz ajută optimismul și simțul umorului. Când începi să te autoironizezi, soluția problemei vine de la sine. Eu asta fac mereu, iau o pauză atunci când apar situațiile critice și încerc să le privesc dintr-o altă perspectivă. Funcționează!

>>> Promovarea femeilor în posturi de conducere este o cauză pe care o susțin din plin. Din pricina stereotipurilor din țara noastră, multe femei nu reușesc să se afirme. Prin urmare, încerc să arăt tuturor femeilor cât de importantă este încrederea în sine, iar în compania noastră promovez acest curent ca pe un exemplu pentru alții.

>>> Pentru mine, nu contează doar experiența persoanelor atunci când realizăm un interviu de angajare. Eu pun accent pe individualitate. Și consider că o companie de succes este și locul unde te simți ca într-o familie, unde între membrii acesteia există acea „chimie”. La locul de muncă, ne petrecem o bună parte a vieții. Din acest motiv, angajarea unei noi persoane o asociem cu nașterea unui nou membru în familie, cu ceva ce implică maximă responsabilitate.

>>> Perfecționismul este principiul care mă caracterizează. Sunt convinsă că succesul e acolo unde se pune accent pe detalii. De aceea coordonez fiecare „piesă de puzzle”, ca în final „tabloul” să iasă perfect.

>>> Fiica mea, în vârstă de opt ani, e cea care mă readuce în lumea copilăriei și mă face să-i simt gustul din nou. Împreună cu ea, explorăm prezentul nu doar prin teoria academică, dar și prin naivitatea și capacitatea ei de a descoperi lucruri noi zâmbind larg.

>>> Dulciurile sunt marea mea slăbiciune. De fapt, cred că nu doar a mea. Orice om care se respectă nu trebuie
să-și refuze micile plăceri. Niciodată nu am ezitat atunci când a fost vorba să gust dulciurile specifice unei țări. Anume ele te fac să simți și să cunoști mai bine țara pe care o vizitezi.

>> Nu contează ceea ce faci, important e să îți placă ceea ce faci! Eu am găsit ceea ce îmi place și fac anume asta acum. Sunt sigură că anul 2017 va fi plin de provocări pentru mine, atât la nivel personal, cât și profesional. Iar aceasta mă face curioasă și nerăbdătoare să le ating.

Fişier

Directorul general al ÎCS „Bemol” Retail SRL

Data și locul nașterii:
19 septembrie 1976, Ceadîr-Lunga

Studii: Licențiată a Universității „Lucian Blaga”, Sibiu, specialitatea drept; doctorat la Universitatea „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca

 

Text: Svetlana Tataru

Foto: arhiva personală

Abonează-te la articolele

Vip Magazin