Ion Bargan – peste 1 milion de cărți vândute în 10 ani de activitate | #40under40

CARTEA, UN SUCCES PENTRU CITITOR!

ION BARGAN

Director Bestseller

Acum 10 ani a deschis o librărie online, dar la moment are deschise deja 4, offline. Acolo unde poţi să-ţi alegi cartea de pe raft, să o răsfoiești și să o iei acasă. Ion Bargan de mic a îndrăgit cărţile și astăzi ne invită pe toţi în lumea lor.

Se face din vânzarea lor un business? Nu știu, dar cert este că fiecare carte îţi deschide mintea spre asta.

Bestseller are peste 1 milion de cărţi vândute, s-a lansat și pe piaţa din România, ajungând pe primele locuri în clasamentele de vânzări, iar în timp a devenit bun prieten și cu cei din Japonia, Europa și Canada. Succes în continuare…

La 1 ianuarie 2022 aniversăm 10 ani de activitate. Reușim doar datorită pasiunii pentru cărţi și cititori. Munca în domeniul educaţiei ne entuziasmează deoarece înţelegem că lectura face o naţiune mai puternică, iar o carte potrivită, în mâini potrivite, la un moment potrivit poate schimba lumea.

Noi ne-am lansat în anul 2012 ca librărie online. Cu Bestseller.md cititori din orice localitate din Moldova și de peste hotare au posibilitatea să procure cărţile dorite cu livrare la domiciliu. Deși online-ul este o parte din viaţa noastră, mulţi iubitori de literatură preferă să vină în librării. De aceea, am decis la un moment să lansăm reţeaua de librării Bestseller. La momentul de faţă avem patru librării în mun. Chișinău: în Centrul Comercial UNIC, în Centrul Comercial JUMBO, pe str. Pușkin 35 și str. Drumul Viilor 36/1.

Cărţile au fost parte din viaţa mea de mic copil, însă cel mai mult am citit în liceu. Atunci mi-a apărut o pasiune puternică, citeam fiecare carte cu sete de cunoștinţe. La finalizarea universităţii, mă gândeam că doresc să deschid o afacere, iar ideea de a activa în domeniul cărţilor m-a entuziasmat cel mai mult.

Cele mai bune vânzări de cărți au loc toamna și iarna, anotimpuri când oamenii petrec mai mult timp acasă și doresc să utilizeze timpul liber plăcut și eficient. Momentul de forţă în cariera mea a fost lansarea Editurii Bestseller în 2015, atunci am publicat primele două cărţi „De vorbă cu Emma” de Vitali Cipileaga și „Amintiri din viitor” de Andreea Russo. Ambele cărţi au obţinut premii la festivaluri de carte și s-au bucurat de mare succes la cititori.

Sunt recunoscător Domnului și echipei pentru rezultatele pe care le avem la momentul de faţă. Însă nu cred că veţi întâlni antreprenor care să nu-și dorească noi realizări. Este în ADN-ul omului de afaceri să tindă mereu spre dezvoltare.

peste 1.000.000 de cărți vândute

Toate întâlnirile și activităţile le planific după orele 13:00. Mulţi ar putea crede că ziua mea de lucru durează doar cinci ore, însă fac unele sarcini de lucru, de planificare, dimineaţa devreme și seara târziu. Programul unui antreprenor este întotdeauna neobișnuit.

William Shakespeare spunea că pentru a ajunge cineva trebuie să începi prin a fi nimic. Cifra 0 este un punct de început. Se întâmplă de multe ori într-o afacere să ajungi la zero, dar cea mai importantă este experienţa pe care ai obţinut-o. Aceasta este foarte preţioasă.

Fiecare om este un întreg univers și trebuie să-i înţelegem complexitatea. Comunicare și relaţii cât mai bune în echipă. Vânzările și profitul sunt foarte importante, iar marketingul și brandingul ajută la obţinerea rezultatelor.

Cineva spunea că peste cinci ani vei fi același cu excepţia cărţilor pe care le-ai citit și oamenilor pe care i-ai întâlnit. Pot spune că m-am schimbat destul de mult, însă caracterul și calităţile deprinse din familie, din copilărie, rămân neschimbate.

Mi-a plăcut cum a spus la un moment dat Michael Jordan: Eroii mei sunt părinţii mei. În această privinţă simt la fel. Ei s-au dedicat mult familiei și educaţiei noastre. Abia acum, când am o familie, conștientizez cu adevărat aceasta.

De curând, în familia noastră a apărut o fetiţă, Maria, iar împreună cu Matei și soţia Mariana sunt bucuria vieţii mele. Mă strădui să le dedic cât mai mult timp posibil. Le mulţumesc colegilor de la Bestseller care mă ajută să creez acest timp.

Pe plan personal, mă vizualizez într-o familie fericită, iar pe plan profesional vreau să continui odiseea vieţii mele în domeniul cărţilor. Îmi doresc să ajungem la 500 de cărţi publicate, la momentul de faţă avem 50. De asemenea, să ajungem la 40 de librării, în prezent avem 4. Librăria noastră online din România, Bestseller.ro să devină un jucător important pe piaţa de carte de peste Prut.

Recomand cu încredere cartea „Fii obsedat sau fii mediocru” de Grant Cardone și romanul „Tema pentru acasă” de Nicolae Dabija. Lecturi plăcute și vă așteptăm cu drag în librăriile Bestseller!

Abonează-te la articolele

Vip Magazin