Ion Oglindă – OMUL ANULUI 2023

FONDATOR SCANDINAVIAN SMART HOUSE

Paradisul caselor inteligente

În acest an i s-a îndeplinit visul din adolescență. A deschis o fabrică de case și a devenit producător. Este ambiționat de ideea caselor smart și hotărât să ridice cât mai multe edificii autonome, fără fir sau alte comunicații, pentru cetățenii din Moldova. Îndrăgostit de munca sa, Ion zboară, în sensul frumos al acestui cuvânt.

Anul 2023 a fost unul plin de provocări și realizări pentru mine. M-am dedicat în totalitate domeniului construcțiilor ecologice și eficiente energetic, construind case pe cadru de lemn, inteligente și prietenoase cu mediul înconjurător. Anul a fost și despre crize, ingeniozitate, vise nerealizate și realizate, a fost despre echipe noi, oameni de valoare, produse noi, colaborări, teste și experimente pentru a perfecționa produsul meu, nopți nedormite, supărări și bucurii. Am avut și momente de extaz și zbierături, vărsându-mi amarul pe nereușitele mele. Totodată, anul care s-a dus, mi-a dublat cifra de afaceri și a majorat cu 30 la sută cifra de cheltuieli.

Revelația anului 2023 pentru mine sunt partenerii muncitori, oamenii de valoare pe care i-am cunoscut.

Cel mai mare eșec în 2023 a fost subestimarea importanței unei planificări strategice și a unei gestionări eficiente a resurselor în dezvoltarea unui proiect major. Acest lucru a dus la întârzieri și costuri suplimentare, afectând atât reputația mea profesională, cât și satisfacția clienților. Dar povestea s-a terminat frumos până la urmă. E o lecție!

Pe timp de criză, devii mult mai ingenios și reușitele îți sunt mult mai mari.

Dacă aș porni de la zero, aș repeta neapărat greșelile care le-am făcut și aș evita să iau credite.

Succesul înseamnă să trăiesc în armonie cu valorile mele, să contribui la binele comun și să îmi îndeplinesc obiectivele personale și profesionale într-un mod autentic și în conformitate cu propria mea viziune asupra vieții. Succesul nu este doar despre realizări materiale sau recunoaștere externă, ci și despre satisfacție interioară, relații sănătoase și un sentiment de împlinire.

Mă simt mândru de mine când văd că munca și eforturile mele au un impact pozitiv asupra celor din jur și că pot contribui într-un fel sau altul la binele comun. Este o satisfacție să știu că pot aduce o mică schimbare în lumea noastră și că pot inspira și ajuta alți oameni în călătoria lor către o viață mai bună și mai sustenabilă. Mă simt mândru că, cu ajutorul meu, oamenii își realizează visul și nu numai. Facturile mici, soluțiile de întreținere, confortul care îl oferă produsul meu, mă fac să mă simt mândru și diferit.

Titlul Omul Anului vine cu responsabilitate și influență. Te motivează să rămâi conectat la valorile care ți-au adus acest titlu și să continui să acționezi în mod autentic și în beneficiul celorlalți. Te face conștient de puterea exemplului și a poziției în care te afli, de a inspira pe alții și de a aduce schimbări pozitive în lume. De asemenea, te conectează cu cei deschiși la învățare, în moduri care să contribuie la binele comun și la progresul societății.

Pentru a excela în domeniul construcțiilor ecologice și eficiente energetic, recomand cursuri de certificare în construcții sustenabile, cărți precum „Monarhul care și-a vândut Ferrariul”, experiențe practice precum participarea la conferințe și expoziții în domeniu și colaborarea la proiecte de construcții sustenabile, muncă continuă, nopți nedormite, insistență și încredere în sine.

Un vis pragmatic. Să fiu cel mai bun în ceea ce fac eu, să construiesc cartiere și sate ecologice și eficiente energetic, independente sau autonome, fără a fi conectate la rețelele de întreținere: energie electrică, gazificare, apeduct și canalizare. Fiți gata de un asemenea produs în cel mai scurt timp.

Fericirea. Au fost mai multe zile în care m-am simțit cel mai fericit om pe pământ. Una din ele a fost cea în care m-am îndrăgostit de soția mea și, apropo, fără ea nu aș fi obținut toate aceste realizări. Am simțit fericire la prima mea construcție din lemn și de fiecare dată când construiesc o casă.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin