Ion Paladi – Omul Anului 2021

Fişier

SOLIST AL ORCHESTREI NAȚIONALE DE MUZICĂ POPULARĂ ,,LĂUTARII’’

DATA ȘI LOCUL NAȘTERII: 10.09.1984, SÎNGEREI

STUDII: ACADEMIA DE MUZICA, TEATRU SI ARTE PLASTICE, SPECIALITATEA DIRIJARE CORALĂ

COORDONARE: LUDMILA ZUBCO

FOTO: ARHIVA PERSONALĂ

Muzica care unește maluri de Prut

Renumitul interpret basarabean Ion Paladi a reușit să treacă hotarul și să intre la inimile românilor. E prins mai tot timpul în concerte și colaborări fructuoase, dar rămâne, în același timp, conectat cu publicul său. E convins de puterea imaginii pozitive pe care o creezi prin felul tău de a fi și de efectul bumerangului, pe care încă nimeni nu l-a anulat. Speră la zile mai liniștite, alături de familia sa frumoasă și de oamenii dragi, dar între timp oferă tot ce are mai bun, muzică și energie molipsitoare.

Anul 2021 a fost unul plin cu de toate. Mi-a adus și situații mai puțin plăcute, dureroase chiar. Am pierdut oameni foarte dragi mie din cauza virusului nemilos. Pe de altă parte, am avut și destule momente plăcute profesional. Am lucrat la mai multe proiecte și colaborări noi pe care urmează să le lansez anul acesta.

Succesul anului 2021 rămâne a fi Colinda interpretată alături de Paula Seling ,,Ziua-i mare, seara-i sfântă’’, care amintește de importanța păstrării tradițiilor din străbuni. Muzica e semnată de mine și Corneliu Botgros, iar textul de Mariana Honceru. Această fuziune de talente s-a bucurat de un succes enorm atât în Moldova, cât și în România. Timp de două saptămâni colindul a adunat aproape 3 milioane de vizualizări.

Colaborările între interpreți sunt acel punct necesar care îți sudează cariera muzicală. Țin cu mult drag la fiecare colaborare muzicală pe care am avut-o. Toate sunt diferite și toate minunate în felul lor. E o experiență, și e una frumoasă, care te formează ca interpret, dar și ca om, prin relații de neprețuit.

Să cucerești mediul online nu e deloc o muncă ușoară. Muncesc mult la imaginea mea, iar de mare ajutor în asta îmi este și soția mea, Veronica. Timpurile dictează alte tendințe, iar artistul trebuie să țină pasul cu ele. Noi trebuie să fim acolo unde ne este și publicul, iar pandemia globala a schimbat mult direcția lucrurilor, aparent normale. E bine să fii peste tot, talentul are nevoie de recunoaștere și apreciere. Astfel există!

Publicul nu te iartă – spune o vorbă. Oriunde ai fi, în ce mediu te-ai afla, imaginea vorbește despre tine. Un artist trebuie să arate bine mereu și în scenă, și la plimbare, și la cumpărături. Să fie amabil, respectuos, iar chipul său să emane emoție pozitivă și zâmbet.

Familia este locul unde îmi găsesc inspirația. Alături de soția mea și băiețelul meu Lucian găsesc oaza de liniște, căldură și bucurie imensă. Încerc să prețuiesc fiecare minut petrecut cu ei, pentru că mai tot timpul sunt plecat. E foarte greu să fii soția unui artist; toate sărbătorile le petrec departe de mine și acesta e cel mai regretabil lucru. Soția mă susține, ea mă ajută să găsesc echilibrul de care am nevoie, umărul ei m-a dus spre ascensiune.

Muzica populară și folclorul autentic va fi cântat la București. Pentru anul 2022 mi-am propus să finalizez proiectele începute anul trecut. Voi avea duete cu mari artiști din România și preconizez un nou spectacol la Sala Palatului din București. Mi-aș dori să fac din asta o tradiție, ca o dată la doi ani să susțin un spectacol la Sala Palatului, care e una din cele mai mari din România, cu o capacitate de 5 mii de locuri. Este foarte greu din punct de vedere logistic, dar cu o mare dorință și ajutat de oameni buni, poți reuși orice.

Cred în efectul bumerangului. Ce oferi aceea primești. Eu ofer multă dragoste de neam, patrie, tradiție, prin muzica mea, iar din partea publicului primesc apreciere și recunoștință, un dar imens pentru mine.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin