Irina Bahtiarova: Dacă nu funcționează, începe din nou! Aceasta e viața| #womeninspire

Este una dintre primele femei din țară care a mizat pe puterea businessului și a avut doar de câștigat din asta. Își gestionează cu succes afacerea, reușind să crească trei feciori, totodată este soția perfectă, de mai bine de 30 de ani. Este pasionată de artă, ar da preferință unei vizite la Louvre sau la galeria Tretiakov decât shoppingului. Îi place să se îmbrace frumos, iar stilul și-l creează singură. Colecționează rețete originale de bucate și este prima care le savurează în restaurantul gestionat de soțul ei.

Funcția: Fondator salon DOMINO

Data, anul, locul nașterii: 29.11.1970, Chișinău

Bărbații. Consider că este foarte bine să ai un bărbat lângă tine. Am avut noroc în viață – lângă persoana mea dragă, descopăr mereu ceva nou și învăț să fac lucruri pe care altfel nu le-aș fi încercat niciodată.

Fericirea. Rare scântei strălucitoare, o senzație trecătoare de ceva extraordinar. Mai mult decât atât, mă apropie de plăcere, bucurie, satisfacție, beatitudine, har, liniște interioară, sentimentul împlinirii. Toate aceste concepte pot crește, pot diminua și pot evolua odată cu vârsta. Dar pentru mine, aceasta este viața pe termen lung și tot ceea ce „trece repede și în grabă” – nu funcționează pentru mine.

La 17 ani. Deja aveam un loc de muncă, având o educație profesională de nivel mediu, absorbeam ca un burete toate sfaturile. Am văzut victorii și înfrângeri în viață și am acumulat multă experiență. Am de cine să îmi aduc aminte în viață. Datorită acestor oameni, știu ce înseamnă loialitatea, responsabilitatea și scopul.

Succesul. Este complet lipsit de sens, este un lucru inutil. Mai mult decât atât, mă apropie de drumul care duce la împlinirea destinului, aici este ascunsă FERICIREA.

Visurile. Aduc un flux de energie. Și energia pune în mișcare alte mecanisme. Încep să îmi planific visurile etapizat. Și reușesc din ce în ce mai mult. Și zilele încep să se întindă, iar timpul începe să îți fie supus. Ți s-a întâmplat asta? Când vrei cu adevărat ceva, mereu găsești timp.

Planificare sau „dusă de val”. De mult timp nu mai scriu obiective specifice cu cifre și ajustări. Eu notez sarcini. Pe lună, pe săptămână, în condițiile actuale – în fiecare zi. Sarcinile mă ajută să avansez în direcția corectă. Direcția poate să se schimbe, și asta este absolut normal. Până la urmă, trăiesc, evoluez, descopăr multe lucruri noi. Se deschid noi orizonturi și noi posibilități. Așa că accept totul. Iau adânc aer și fac o nouă alegere. Îmi spun mie însămi: „Fă doar asta astăzi.”

Banii. Cu ei mă simt mai liniștită și mai în siguranță, îi consider un simbol al unei anumite poziții de viață.

Sensul călătoriilor. Cred eu că este mult mai profund decât shopping-ul. Aici intră mâncarea delicioasă, oamenii noi, locurile interesante și încărcarea de energie și amintiri pentru mulți ani înainte. Iubesc să călătoresc în Puglia. În Bari, deja la ora opt dimineața, merg la piață. Cumpăr 12 stridii, o baghetă foarte subțire și un pahar de vin. Aici găsesc cele mai proaspete fructe de mare. Aici am învățat să mănânc fructe de mare doar cu vin roșu și deloc cu vin alb. Iar în Polignano mă bucur de priveliștea peșterilor și a mării. Doar aici poți încerca un burger cu caracatiță.

Familia. Este atunci când vii acasă și ești așteptat. Sunt oamenii mei dragi alături, părinți sănătoși, înțelegere și tandrețe în relații, reciproc. Este soțul meu iubit – sprijinul și stâlpul meu, copiii, care vor reuși în tot, chiar dacă nu sunt de acord cu mine în anumite chestiuni acum. Este locul în care vrei să te întorci după o zi de muncă grea, unde ești iubit și apreciat, unde este căldură și confort.

Diferențele de gen. În zilele noastre, succesul profesional nu depinde de gen, fiindcă atât femeile, cât și bărbații ating anumite culmi datorită caracterului, abilităților și dorinței de a se dezvolta. Astăzi este mult mai dificil să rămâi feminină. De aceea, nu îndemn femeile să oprească zilnic caii în goană. Feminitatea nu ar trebui să ne părăsească în niciun caz.

GENERAȚIA MEA CREDE CĂ OMENIREA VA GĂSI CALEA CORECTĂ ÎN EVOLUȚIE.

COORDONARE: RODICA CIORĂNICĂ, FOTO: ARHIVA PERSONALĂ

Abonează-te la articolele

Vip Magazin