Irina Spinei: „Fotografia este o artă” | #40under40 

• Domeniul de activitate: Fotografie de familie

• Cifra: Peste 2000 de clienți

Prin fotografia ei surprinde maternitatea și tot ceea ce înseamnă familie. Știe să păstreze emoția și povestea. Irina Spinei este o artistă și un profesionist în lumea fotografiei, care știe să oprească timpul prin implicarea tehnologiilor de ultimă oră, multiplicând în cadre o stare. Permite bebelușilor să doarmă, în timp ce le realizează zeci de fotografii care, în timp, vor scrie istorie. Pozele ei sunt dulci, inocente și cu multă pasiune, ca niște copii.

Creez o fotografie aparte, menită să ajute proaspetele mămici să documenteze primele zile din viața bebelușului, zile care în ceața nopților nedormite și trăiri copleșitoare ale maternități ar fi putut să se piardă și să fie uitate. La apariția primului copil, am realizat că sunt îndrăgostită și obsedată de documentarea prin fotografie a creșterii sale și nu mi-am închipuit reîntoarcerea la job-ul de la nouă la cinci.

Fiind însărcinată cu al doilea copil, am decis să îmi dau o perioadă de test și anume concediul de maternitate dedicat băiețelului meu și să fac tot posibilul în perioada asta ca să învăț arta fotografiei copiilor nou-născuți. Întotdeauna mi-am dorit să fac din pasiunea mea un job viabil, care m-ar putea ajuta să întrețin familia.

Cu multă nostalgie îmi amintesc primele ședințe foto, fiind pe platou cu bebelușul meu de șapte luni care activ se târa peste tot și era atât de răbdător cu mine. Sprijinul soțului meu în acea perioadă m-a ajutat astfel ca la finele primului an fotografia să devină activitatea mea de bază.

Dacă aș avea acum posibilitatea să reiau totul de la început, aș investi mai mult în studii, în tehnică și aș ridica nivelul de fotografie și mai mult, atât ca proces de lucru, calitate, timp, cât și parte de dezvoltare ca afacere.

Studiile și experiența pe care am reușit să o acumulez fiind contabil și având studii economice m-au ajutat să pun o bază solidă pentru domeniul meu de activitate.

Deoarece suntem atât de puțini oameni în echipă, prietenia noastră este una foarte armonioasă. Practic au devenit toți membri de familie pentru mine și încerc să-mi tratez angajații așa cum aș fi vrut să fiu tratată eu în locul lor.

Reputația de ani de zile și nivelul înalt al serviciilor pe care le prestez m-au ajutat să trec cu succes atât pandemia, cât și în contextul războiului cu Ucraina. Indiferent de situație, oamenii continuă să creeze amintiri și să se bucure de momente speciale.

Principalul argument în alegerea Irina Spinei Photography este faptul că în spatele nostru stau opt ani de experiență și o echipă profesionistă care nu încetează să livreze rezultat excelent de fiecare dată. Pentru noi este mai mult decât o pasiune ceea ce facem, fiindcă copiii și familiile sunt energie pură de dragoste și devotament.

Nefiind un serviciu de primă necesitate, antreprenorii din domeniul fotografiei mereu sunt afectați de crizele social politice din țară. Doar lucrând asupra menținerii calității înalte a serviciilor sale, comunicând cu clienții săi și aplicând metode eficiente de promovare, ar putea supraviețui regreselor economice care sunt inevitabile.

Menținerea echilibrului dintre viața personală și cea profesională este și unul din motivele pentru care am decis să devin fotograf. Avantajul de a-mi crea singură regimul de lucru îmi permite să petrec și să acord timpul necesar familiei mele, care este prioritate nr.1 în viața mea. Liniștea sufletească, soțul, copiii, părinții care mă susțin, frumoasa mea relație cu rudele, asta-i ceea ce mi-am dorit foarte mult și ce încerc să păstrez cu sfințenie.

Cea mai importantă lecție pe care am învățat-o în viața mea profesională este că nu poți să placi tuturor, mereu vor fi persoane pe gustul cărora tu nu vei fi niciodată.

În timp, îmi doresc să am studioul meu personal, o locație creată sau ajustată perfect pentru necesitățile afacerii mele. Eu știu cum aș vrea ca el să arate și sunt sigură că va veni această zi.

La ai mei 38 de ani, realizez că prea puțin am visat la cei 20. Am reușit ceea ce nici nu știam că îmi doream. Familie puternică, casă proprie, pasiune transformată în afacere și multe fotografii care vorbesc despre dragoste, sinceritate și calitate bună.

Mă consider antreprenor de succes deoarece afacerea îmi permite un nivel de trai confortabil fără să sacrific timpul cu familia pentru succesele profesionale.

DACĂ AȘ DEVENI Președintele Republicii Moldova…

Aș asigura ca toți pensionarii să aibă un trai decent.

Aș majora salariile cadrelor didactice și aș ridica nivelul școlilor din țară.

Aș asigura finanțarea tratamentelor costisitoare pentru cetățenii care nu dispun de aceste resurse.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin