JURNAL DE LUNI cu Zina Bivol

Liniștea parcă se ia în mâini, dar nu are atâta siguranță.

Iubirea se dă în scrânciob, dar încă nu recunoaște pe deplin primăvara.

Iar revistele se răsfoiesc în redacție și caută literele să le definească încrederea și profesionalismul.

După o săptămână de pauză, toată echipa a revenit în forță. Discuții calde și planuri, ceai cu ciocolate și idei pe masa de scris, fiecare are ceva de spus. Azi Rodica poartă un verde crud, și-a propus să aducă o rază de soare, dintr-o singură lovitură. Îi reușește, știe pe orice vreme să intre printre pagini și să dea pete de culoare și optimism. A adus din deplasare câteva reviste Forbes, care așteaptă cumințele să ne dea niște lecții de simplitate, text și design. Fiecare dialog, efort, curiozitate are un drum – bun sau mai puțin bun, poți să înțelegi doar la sfârșit.

Totuși, un lucru e cert, trebuie să punem accent nu pe imaginea peretelui gata asamblat, dar să analizăm fiecare cărămidă cu care îl construim… Ideea aceasta am desprins-o din lectura cărții Will, de Will Smith și Mark Manson, unde actorul spune povestea necenzurată a uneia dintre cele mai uimitoare evoluții în lumea muzicii și filmului. Datorită parteneriatului cu editura Librarius, care are grijă la fiecare apariție a revistei să ne aducă ultimele cărți de pe raft, devenim călători fideli printre litere…

Ah, cărțile! Câte vieți de om sunt în ele și fiecare cu destinul său.

Toată lumea e agitată, dar înțelege în același timp că viața continuă. În urma momentelor de incertitudine, lucrurile aici au stat o perioadă scurtă pe block, revistele VIP magazin și RED pur și simplu au luat antract timp de câteva zile… evenimentul Top Branduri a fost amânat, iar noi, echipa, ne auzeam la telefon.

Azi toate lucrurile și-au pus fundiță verde, accelerăm și pornim.

Toate se întâmplă pentru ceva anume.

Și în orice găsești o speranță. Va fi mai bine!?

Azi mi-am zis să fiu optimistă, fiindcă supărarea și indignarea de zilele trecute nu m-au ajutat cu nimic.

Și da, am înțeles că de la unii oameni care ți-au închis o dată telefonul, nu e cazul să aștepți să revină.

E simplu, formează alt număr…

Cifrele pot fi liniște, iubire și uneori limba română.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin