Ludmila Nistorică – Omul Anului 2021

Fișier

Președinta Consiliului Fundației Orange Moldova/ Chief Marketing Officer Orange Moldova

Data și locul nașterii: 25.06.1979, or. Fălești

Studii: ASEM

Coordonare: Rodica Ciornănică

Foto: Arhiva personală

 

Creăm și dezvoltăm abilități digitale pentru fiecare

Despre Grupul Orange am putea afirma fără echivoc că este jucătorul CSR nr.1 pe piața de telecomunicații. Și în acest an Orange Moldova continuă să promoveze educația digitală pentru fiecare, oferind acces la studiu prin intermediul Fundației sale. Din 2009, peste 200 de mii de persoane au beneficiat de proiectele de incluziune şi educaţie digitală Orange Moldova şi cele ale Fundaţiei Orange. Ludmila Nistorică este cea care, deja de 23 de ani, face parte dintr-o echipă consolidată de un scop comun – de a oferi acces zilnic la o lume digitală responsabilă și durabilă, pentru a aduce oamenii mai aproape de tehnologie.

 

Anul 2021 ne-a provocat să demonstrăm capacitate de dezvoltare și adaptare la noile realități cauzate de pandemie. Chiar dacă a fost un an sensibil pentru toată lumea, împreună cu echipa am continuat să muncim și să implementăm proiecte sociale de incluziune și educație digitală pentru elevi, profesori, tineri și persoane dezavantajate.

Orange a realizat proiecte sociale pe filiera digitală, ajutând pe fiecare să-și dezvolte competențele necesare unui viitor digitalizat. Fundația Orange Moldova, împreună cu partenerii strategici de dezvoltare, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Guvernul Suediei și UKaid, a fortificat proiectul Clasa Viitorului prin extinderea lui în alte 11 instituții de învățământ din 10 regiuni ale țării. Astfel, fiecare instituție a beneficiat de un set de echipamente digitale educaţionale, laptop-uri, mobilier modern și elemente de decor specifice proiectului, servicii gratuite și consultanță în design. Astfel, către finele lui 2021, de beneficiile proiectului Clasa Viitorului se bucurau peste 37 de mii de profesori şi elevi din Moldova.

De asemenea, împreună cu partenerul nostru ATIC, în cadrul Proiectului Tekwill, susținut financiar de USAID și Suedia, am extins proiectul Women Digital Center. Pilotat în 2019 în Sângerei, Cahul şi Ungheni, acesta a devenit o oportunitate şi pentru femeile din Comrat şi Bălţi. Ca urmare, către finele lui 2021, peste 2200 de femei din 5 regiuni ale Moldovei au beneficiat de cursuri gratuite de educație digitală și antreprenorială, desfăşurate de Centrele Digitale Orange.

Un alt proiect cu impact pentru tânăra generație, este Solidarity FabLab. Împreună cu USAID am dotat tehnic 3 FabLab-uri din țară pentru ca tinerii să învețe manufactura digitală și să fie pregătiți pentru profesiile viitorului. Angajamentele noastre sociale au fost respectate pe întreaga perioadă a pandemiei. În primăvara anului 2020 și 2021, 15 mii de elevi și profesori din întreaga țară s-au bucurat de Internet mobil gratuit de la Orange pentru a rămâne mereu conectați și a continua procesul educațional.

Sunt mândră să fac parte dintr-o echipă puternică. De 23 de ani sunt parte a familiei Orange. Profesionalismul și dragostea pentru ceea ce facem ne unește și ne face să atingem performanțe înalte, iar fiecare provocare este o oportunitate pentru noi. Pe lângă faptul că Orange este operatorul mobil #1 din Moldova, care oferă servicii voce și date mobile, conexiune 100% Fibră și servicii TV, toate sub același brand, alături de Fundația Orange, ne reconfirmăm statutul de lider social responsabil pe piața TELCO din țară.

Pentru anul 2022 avem setate mai multe obiective la care muncim cu echipa și Grupul Orange, unul dintre care este să continuăm să investim în educație – un pilon cheie al strategiei noastre de dezvoltare Engage2025.

Consecvent, și în acest an, susținem programele de formare și dezvoltare de abilități digitale pentru circa 5000 de profesori în cadrul programului național Alfabetizarea Digitală a Cadrelor Didactice, desfășurat în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, USAID și Suedia. Acesta este o componentă a celui mai valoros proiect de transformare a sistemului educațional – Clasa Viitorului.

În 2022, peste 600 de femei din toată țara se vor bucura de oportunitățile de dezvoltare a competențelor antreprenoriale și digitale cu proiectul Women Digital Center, iar 600 de copii vor învăţa coding-ul pe Scratch în octombrie, odată cu Săptămâna Europeană a Coding-ului. De asemenea, 200 de tineri din regiuni vor obține cunoștințe și abilități de fabricație digitală în cadrul proiectului Solidarity FabLab. Iar din toamnă, peste 24800 elevi și 1721 profesori din 35 de instituții de învățământ, din 19 localități din țară, vor beneficia, timp de doi ani, de Internet fix gratuit de la Orange Moldova, în cadrul proiectului Internet Gigabit pentru școala ta.

Mai nou, cu suportul financiar integral al Fundației Grupului Orange, am lansat tabăra de vară Super Camp. În cadrul taberei, 150 de copii din familiile ucrainene se bucură de noi experiențe digitale, activități interactive și multă socializare. Acest proiect fortifică acțiunile de solidaritate anunțate de brandul Orange în Moldova în susținerea refugiaților din Ucraina.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin