Maia Morgenstern, Carmen Tănase și alți actori celebri din România, joacă în filmul regizoarei Adriana Vasilcov (Foto)

Regizoarea Adriana Vasilcov lucrează la o nouă producție. Este vorba de lungmetrajul „Omul fără linia vieții”. Regizoarea a reușit să adune o echipă formidabilă de actori pentru acest film. Inegalabila Maia Morgenster, îndrăgita Carmen Tănase (Flăcărica, așa cum mulți o cunoaștem) Eugenia Șerban sau Armand Calotă, fac parte din producție.

Filmările au loc la Orheiul Vechi, dar se preconizează filmări și peste hotare.

Lungmetrajul ne va spune povestea plină de încercări a lui Ionel Sporea, românul care a inventat lansatorul automat de mingi de tenis de masă. De-a lungul vieții acesta a trebuit să treacă prin multe cumpene: a făcut închisoare pe vremea comunismului, a suferit un accident grav, care l-a țintuit multă vreme într-un scaun cu rotile.

Povestea de viață a lui Ionel Sporea bate filmul și a impresionat toții actorii, pe care urmează să îi vedem jucând.

„Viața mea a fost un film, de asta am avut curajul să scriu romanul și apoi să fac scenariul de film. Povestea se leagă de la faptul că în 1985 am devenit primul inventator din lume al robotului de antrenament la tenis de masă. La vremea respectivă în România, din cauza comunismului, totul aparținea statului inclusiv inteligența noastră. România nu a protejat invenția”, a mărturisit scenaristul pentru TVR Moldova.

Rolul principal este jucat de actorul Armand Calotă, care s-a declarat vrăjit de scenariul filmului.

Filmările nu au loc întâmplător în Republica Moldova. Ionel Sporea având cândva o iubită basarabeancă.

„Omul fără linia vieții” înseamnă debutul meu în lung metraj. Avionul a decolat. Acest lucru s-a întâmplat datorita echipei mele de milioane. Îi mulțumesc domnului Ionel Sporea pentru că a apărut în viața mea cu această idee. Îi mulțumesc lui Evgheniy Dedkov, D.O.P-ul alături de care am onoarea să lucrez. Are ochi și mâini de aur. Plecăciuni în fața echipei mele! Mai avem 20 de zile de filmări. După care ne închidem în oficiu și spunem: salut, post-producție! Țineți pumnii pentru noi. E cosmos tot ce se întâmplă acum”, ne-a povestit regizoarea Adriana Vasilcov.

Pe lângă actorii români în film vor juca și mulți actori din Republica Moldova: Petru Oistric, Mihaela Oistric, Alina Rusu, Sergiu Finiti, Vasile Zubcu, Viorel Cozma, Ira Cazac, Eugen Nicov.

Le dorim multă inspirație și abia așteptăm premiera.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin