MAIB la 27 de ani. HOTĂRÂTĂ ŞI ÎNCREZĂTOARE

Responsabilitate, credibilitate, transparență, siguranță – sunt doar câteva dintre calificativele pe care le atribuim cu maximă încredere Societății pe Acțiuni Moldova Agroindbank – un pilon al sistemului bancar din Republica Moldova, care își confirmă continuu poziția de lider, atât prin volumul de active, credite și depozite, cât și prin viziune financiară, capacitatea de previziune și inovație.

Moldova Agroindbank a fost creată în același an în care Republica Moldova și-a declarat independența, iar a fi independent a devenit pentru MAIB o valoare pe care o respectă și în care investește, inclusiv în libertatea de alegere şi siguranţa serviciilor. De MAIB știe orice cetățean al țării noastre și nu doar. Standardele de calitate ale băncii sunt certificate internațional și apreciate în diverse studii și concursuri acasă și peste hotare. Un fapt demn de apreciere și recunoștință este implicarea socială a MAIB și susținerea proiectelor care contribuie la îmbunătățirea standardelor de trai, educație, cultură, dezvoltare a mediului de afaceri. Mai mult, în 2017, MAIB a lansat propriul proiect ce ţine de educaţia financiară a tinerilor – „MAIB Studio Avanti”, unde tinerii pot afla orice informaţie financiar-bancară în mod absolut gratuit şi au posibilitatea să testeze ultimele tehnologii din lumea finanţelor.
Dincolo de realitatea tangibilă şi rezultatele excepţionale, MAIB este o companie care a demonstrat prin propriul exemplu că perseverenţa, viziunea clară, strategia bine gândită şi o echipă dedicată formează un fundament temeinic pentru dezvoltare. În 1991, banca şi-a început activitatea, având 41 de filiale, aproximativ 11 000 de clienţi şi 6 calculatoare. Astăzi, Moldova Agroindbank este o bancă sistemică înalt tehnologizată, cu o reţea fizică de distribuţie de peste 180 de sucursale şi agenţii, iar numărul clienţilor depăşeşte 800 000.
MAIB a pornit din start cu înţelegerea faptului că o companie nu poate să se dezvolte de una singură, nu poate să se izoleze de restul societăţii. Astfel, instituţia a contribuit masiv la dezvoltarea economico-financiară a ţării, influenţând direct implementarea unor proiecte investiţionale de anvergură separate de bancă. Acestea, la rândul lor, au venit cu un aport considerabil la creşterea economică a ţării. În paralel, MAIB a devenit un exemplu de instituţie financiară modernă, fiind întotdeauna cu un pas înainte în sectorul bancar atât la capitolul tehnologii, cât şi la capitolul cultură de deservire şi guvernanţă corporativă.
untitled
La cei 27 de ani, MAIB pune preţ pe integritate, responsabilitate, viziune, dinamism, continuitate şi o dorinţă enormă de a demonstra că şi acasă se poate.
Având cel mai mare număr de angajaţi din sistemul bancar autohton – peste 2000, MAIB este o companie mare pentru realităţile Republicii Moldova. Cu toate acestea, banca a demonstrat de fiecare dată un nivel înalt de flexibilitate şi o capacitate, pe alocuri incredibilă, de adaptare la tendinţele pieţei. Făcând un recurs în istorie, constaţi cu surprindere că Moldova Agroindbank nu a cunoscut urcuşuri şi coborâşuri, cum se mai întâmplă. A avut întotdeauna pânzele sus, indiferent dacă erau perioade benefice sau nu prea, a înregistrat un trend crescător de invidiat chiar şi în perioadele de criză pronunţată, cum ar fi cea din 2008.
MAIB a atins cea de-a 27-a aniversare, ieşind cu fruntea sus dintr-o criză fără precedent, care a afectat profund sistemul bancar începând cu anul 2015. În 2016, Preşedintele băncii, Serghei Cebotari, spunea că MAIB va ieşi şi mai puternic din criză. Astăzi, cuvintele dumnealui s-au adeverit graţie rezultatelor excepţionale ale liderului sistemului bancar, care a reuşit cu brio să transforme criza într-o oportunitate de dezvoltare.
La acest capitol, reprezentanţi de rang înalt ai instituţiilor financiare internaţionale spun cu toată fermitatea că banca a reuşit nu doar să traverseze cu demnitate perioada prelungită de criză din sectorul bancar, dar şi să iasă mai puternică din aceasta, anume datorită conducerii abile şi înţelepte ale actualei conduceri.

La rândul său, Serghei Cebotari are o explicaţie clară pentru realizările MAIB. „Fiecare succes al MAIB este construit pe un fundament sigur – pe valorile pe care le împărtăşeşte întreaga echipă de management: respect faţă de clienţi şi faţă de angajaţi, disciplină, transparenţă, integritate, verticalitate, onestitate. De asemenea, este extrem de importantă strategia echilibrată, dar şi ambițioasă de dezvoltare. La fel, contează enorm conştientizarea de către toţi membrii echipei a rolului crucial pe care îl are banca în dezvoltarea economică a ţării, încrederea în viitorul MAIB, viziunea comună asupra dezvoltării sale şi dedicaţia totală pentru ceea ce facem. Iar mie, ca lider, îmi revine sarcina să simt pulsul întregii instituţii atât în context micro, cât şi macro şi să mă asigur că nu doar valorificăm la maximum oportunităţile existente, dar şi creăm un fundament pentru noi perspective de dezvoltare”.
Cea de-a 27-a aniversare a venit cu o siguranţă dublă de continuitate a proceselor lansate de echipa MAIB. Realegerea dlui Cebotari pentru un nou termen de 5 ani la conducerea băncii vine să confirme o dată în plus că MAIB pune preţ pe integritate, responsabilitate, viziune, dinamism, continuitate şi o dorinţă enormă de a demonstra că şi acasă se poate.
La mulţi ani, MAIB!
Avem nevoie de mai multe astfel de exemple.

BC Moldova Agroindbank SA a fost fondată pe 8 mai 1991. În acest timp, MAIB a pus accentul pe deschidere, credibilitate reciprocă şi onestitate în relaţiile cu clienţii, pe calitatea produselor, serviciilor şi pe satisfacţia clienţilor. Peste 2000 de angajaţi ai băncii formează un nucleu puternic care funcţionează mai bine decât un ceas elveţian.
2

Abonează-te la articolele

Vip Magazin