Soții Corina și Tudor Ulianovschi au devenit de curând părinții a două fetițe gemene, absolut superbe – Melissa și Melinda! Așteptate cu sufletul la gură inclusiv de surioara lor mai mare Mădălina, cele două noi membre ale familiei Ulianovschi au moștenit deja spiritul diplomatic al părinților!
Am discutat cu mama acestora, Corina, despre sarcina cu gemene și cum e să nu îți perzi speranța în faptul că miracolele există, indiferent de vârstă!
Ambele nume Melinda și Melissa au origini similare, cu semnificație de miere, albină, frumoasă, dulce și unic în același timp. Melinda este un nume grecesc care are o semnificație foarte puternică în diverse sfere de activitate, care semnifică totodată a fi recunoscător. Iar Melissa este un nume biblic, sfânt. În mitologia greacă, Melissa este una din nimfele lui Zeus, care, în loc de lapte, îl hrănea cu miere de albine.
Mai întâi de toate, am o deosebită plăcere să vă felicit cu acest minunat eveniment din viața dumneavoastră, nașterea micuțelor Melinda și Melissa. Prima fetiță poartă numele Mădălina, așadar, toate fetițele sunt cu litera M, e vreo superstiție de familie cumva de ați făcut așa alegere?
Mulțumim mult echipei VIP Mgazin pentru urările de felicitare în adresa celor doi îngerași Melinda și Melissa care recent au apărut în familia noastră. Zece ani în urmă am devenit mămică pentru prima dată, iar prima noastră fetiță într-adevăr poartă numele Mădălina, noi de fapt o numim Madeleine, un nume regal în multe alte state, care, printre altele comportă și un caracter biblic deosebit ce ține de Maria Magdalena. Numele Mădălina întrunește nouă litere, iar interpretarea numerologică a acestui nume este numărul unul, ceea ce înseamnă un caracter foarte puternic, care mere vine în ajutorul cuiva. Litera M are cea mai puternică interpretare a destinului din întreg alfabetul, însemnând inteligență, înțelpciune, frumusețe și succes inedit în business, de aceea ne-am și concentrat pe 3 de “M”: Mădălina, Melinda și Melissa.
Cine a ales numele fetițelor?A fost o decizie comună?
Deciziile de obicei în familia noastră se iau de comun acord, iar dacă nu ajungem la un compromis, de obicei recurgem la niște tactici de negociere si comunicare eficientă, unde fiecare își prezintă argumentele, exact ca și în diplomație. Atât eu, cât și Tudor preferăm să ne justificăm poziția sau decizia asumată. Tudor nu ia decizii pripite niciodată, de cele mai multe ori face o pauză dacă nu este sigur ce variantă să aleagă. Împreună am elaborat o listă lungă de nume pentru fetițe gemene încă din timp, dar numele a fost decis la 3 zile după ce s-
au născut, adică pe ultima sută de metri, atunci când le-am văzut, împreună cu fiica noastră Mădălina.
O să faceți și botez? Dacă da, peste cât timp preconizați evenimentul? O să aveți nani? Dacă da, câți?
Cu siguranță că ne vom dori să le binecuvântăm pe fetițe cu haina curată a botezului, doar că vom aștepta să mai treacă această criză pandemică provocată de COVID-19. Nu am făcut deocamdată planuri, dar cu certitudine va fi un eveniment doar în sânul familiei, alături de cei mai apropiați.
Pe 17 ianuarie e ziua diplomației, ambii sunteți diplomați, cred eu, că micuțele au ales să se nască și să vă facă un ,,cadou profesional”, așa e?Într-adevăr este o binecuvântare dată de la Dumnezeu pentru ambii. Totodată, mă bucur că am putut dărui soțului acest frumos cadou exact în ajunul Zilei profesionale a Diplomatului. Într-adevăr suntem ambii diplomați de carieră, ne-am cunoscut aproximativ 15 ani în urmă în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. În ianuarie este născută și prima noastră fetiță, gemenele au apărut la o săptămână mai tărziu de la aniversarea de 10 ani a lui Madeleine, dar evident și în ajunul Zilei Diplomatului în Republica Moldova. Un cadou frumos atât pentru mine, cât și pentru soț. Știind că Tudor în calitatea sa de fost Șef al diplomației a pus mult suflet în procesul de fortificare a sistemului diplomatic, reușind să instituie în premieră Medalia Diplomatică a Republicii Moldova și să creeze Institutul Diplomatic pe lângă MAEIE, contribuind plenar la deschiderea a 5 noi ambasade în doar câteva luni de zile, nu îmi rămâne decât să sperăm ca măcar una din cele 3 fetițe ale noastre va îmbrățișa meseria de diplomat și va depăși părinții sub toate aspectele. Desigur că decizia va trebui să fie luată, asumat, de fiecare din copiii noștri.
Care au fost primele emoții care le-ați simțit când v-ați văzut copilașii? Și cum decurge această perioadă de după naștere?
Soțul demult își mai dorea un îngeraș în familia noastră și mereu îmi spunea că e bine să mai avem copii, adițional Mădălinei. El zicea ce ne facem la bătrânețe daca fata, Madeleine, pleacă la studii? Astăzi suntem atât de fericiți și motivați de a ne menține tineri indiferent de vârstă și de a putea crește și educa cele 3 fetițe în culorile curcubeului, păstrând haina lor curată ca după botez. În pofida stării dificile prin care trec datorită efectelor nefaste post-operatorii, atunci când ții micuțele în brațele tale, uiți de durere și nopți nedormite. Nimic nu e mai de preț ca viața, sănătatea și familia! Domnul ni le îngăduie să le prețuim. Dar vine vremea când totul se termică brusc de aceea ar trebui să fim mereu motivați de a construi ceva și de a lăsa urmași în viața aceasta. În pofida stării nefaste post-operatorii prin care trec, sufletul de mamă îmi zâmbește, ochii îmi trimit lumină în inimă, cuvintele nu se mai rostesc, ele se fac șirag de mulțumire și rugăciune, iar brațele devin aripi de mângâiere pentru trei îngeri de copii.
Știu că ați avut și momente mai dificile, care au fost efectele Covid-19 din timpul sarcinii? Cum vă simțiți acum?
Trebuie să recunosc că trec încă printr-o stare destul de dificilă post-operatorie, dar și post-COVID. Din păcate consecințele după tratamentul împotriva COVID-ului s-au manifestat câteva luni și corelate cu simptomele unei sarcini dificile a creat o stare și mai complicată a lucrurilor care nu se tratează rapid. Deși am avut o formă ușoară de COVID-19, totuși am fost internată și am primit același tratament riguros (cu antibiotice, anti-virale și anti-coagulante) ca și pentru cei cu forme de îmbolnăvire mai gravă deoarece, fiind însărcinată, medicii se îngrijorau să nu apară careva complicații. Mulțumesc lui Dumnezeu că fetițele sunt bine. Am folosit și aparatul pentru oxigenare timp de câteva zile, e o stare de nedescris, ulterior apare o frică de care cu greu poți să mai scapi. Uscăciunea din cavitatea bucală și creșterea rapidă a tensiunii îți creează impresia că te sufoci și intri în criză profunde de oxigen, ceea ce la unii determină apariția unei insomnii totale pe termen lung. Acuma lupt pentru a combate aceste simptome și această stare de nesiguranță post-operatorie. Sper că în curând voi reveni la normalitate. E nevoie de mult curaj, răbdare, rugăciune și gânduri pozitive.
Acum aveți o soră mai mare în familie, cum a reacționat? Care au fost primele impresii când și-a văzut surioarele mai mici?
Mădălina a fost cea mai entuziasmată dintre noi toți atunci când a aflat că vor fi două fetițe gemene. Bunelul soțului meu a fost din gemeni, doar că erau doi frați, dar Domnul pe noi ne-a binecuvântat cu două fetițe. Acuma suntem foarte bucuroși deoarece sora mai mare va avea două surioare, iar nouă ne sunt asigurate bătrânețile. Mădălina într-o zi după apariția surioarelor mai mici îi zice soțului: “Tati, eu acum trebuie să fiu mai responsabilă, să le dau exemplu surioarelor. Sper să joace tenis ca și mine, poate într-o zi vom juca ca surorile Williams, aducând multe medalii și cupe pentru Republica Moldova!”
Cât de mult contează ca un bărbat/soț să fie prezent și implicat atunci când femeia e însărcinată? Dar la naștere?
Sprijinul emoțional, dar și fizic al unui bărbat pe întreg parcursul sarcinii unei femei contează foarte mult. Soțul mereu mi-a fost alături, el este singurul care a văzut prin ce greutăți și durere am trecut. Trebuie să recunosc că fără energia lui pozitivă și abilitățile de comunicare cu mine nu aș fi surmontat crizele pe care le aveam aproape în fiecare noapte. Nu îmi ajungea oxigen și mă ridicam din pat la fiecare 15-20 minute, îl rugam să mă ajute să mă îmbrac și mă scotea afară indiferent că era 1 sau 2 noaptea, sau prea rece, eram nevoită în ultimele 4 luni din sarcină să stau doar în picioare și mai mult afară sau la balcon. Dormeam doar câte 45 de minute în 24 de ore. Am slăbit foarte tare din cauza toxicozei, iar soțul era acea persoană care în fiecare zi mă tot întreba ce aș putea să mănânc. El citea foarte mult despre simptomele unei sarcini dificile și făcea meditații sau yoga cu mine zilnic. Plângeam pe umărul lui și încercam să adorm pentru câteva minute stând în picioare la pieptul lui.
Cunoaște deja foarte multe despre o sarcină și a vizitat cu mine împreună multe instituții medicale din țară. A văzut condițiile și necesitățile sistemului medical, a discutat cu unele cadre medicale, a văzut starea la limită a sistemului nostru medical și a rămas profund indignat de unele protocoale care se aplică în tratamentul împotriva virusului COVID-19. Din păcate, viața ne-a impus să ieșim pe teren și să percepem starea lucrurilor reale din țară.
Corina, acum că au apărut și micuțele, vă considerați o femeie fericită și împlinită?
Bucuria de a fi mamă este cea mai mare împlinire, dar și realizare ca femeie și soție. Nu este ușor la cei aproximativ 39 de ani să iau totul de la început, dar este poate cea mai frumoasă provocare a vieții deoarece trăim pentru a dărui. Dacă e să răspund concret la întrebarea Dvs, într-adevăr, pot afirma că mă consider o femeie realizată, o soție fericită, o mamă împlinită, o fiică iubitoare și o soră grijulie, altfel l-aș supăra pe Dumnezeu. În pofida multor bariere ale vieții prin care am trecut, mă stărui să mențin acea armonie în familie corelată cu un colțișor de poveste. Fiecare care intră în casa noastră, pleacă impresionat că după atâția ani de la căsătorie în familie se menține și se resimte dragostea căminului familial, o comunicare caldă între soț și soție, un respect reciproc între membrii familiei și o grijă nemărginită unul față de celălalt.
Noi, echipa VIP magazin, vă dorim multă sănătate familiei dumneavoastră, răbdare, și nopți liniștite.
Mulțumesc mult echipei VIP Magazin și multă sănătate tuturor!
La final nu îmi rămâne decât să încurajez și alte familii să fie cât mai determinați și mai visători în extinderea familiei lor, să zâmbim mai des și din suflet, să respectăm cel cu care ne împărțim viața, să prețuim, să învățăm din critici și greșeli, să avem puterea de a ierta și de a îndura dezamăgirile, să apreciem frumosul și să întreprindem careva acțiuni nobile astfel încât să știm că măcar un suflet respiră mai ușor prin mâna noastră întinsă la nevoie. Fiți fericiți și gândiți pozitivi, viața e plină de urcușuri și coborâșuri, surprize și dezamăgiri. Dar niciodată nu renunțați să visați, căci visurile devin realitate.
Lasă un răspuns