SERGIU BURLACU: SHOW BALET STARS este un manifest

DANS. PASIUNE. PROFESIONALISM. SUNT DESTULE ACESTE TREI CUVINTE CA SĂ DESCRII VISUL LUI SERGIU BURLACU. „SHOW BALET STARS” PRESUPUNE MIȘCARE, ATITUDINE ȘI O ECHIPĂ DE CAMPIONI CARE ÎȘI DORESC DINCOLO DE SCENE, CONCURSURI, EVENIMENTE PRIVATE SĂ NU-ȘI PIARDĂ DORINȚA, PERFORMANȚA ȘI CALITATEA A TOT CEEA CE FAC. DE MAI MULT DE 20 DE ANI, SERGIU ÎȘI ÎMPĂRTĂȘEȘTE EXPERIENȚA, AVÂND ÎN ECHIPĂ PESTE 25 DE DANSATORI CAMPIONI LA DANS SPORTIV. CU EI ÎNVINGE ORICE CONCURS ȘI CUCEREȘTE ORICE SPECTATOR.

Sergiu, trebuie să spun că ați avut o prestație faină la Gala Women Inspire. Cum se face că mai puțin știm despre tine în mediul online.

Nu știu cum ți-a reușit să mă convingi să ofer acest interviu. De regulă, în lumina reflectoarelor stă mai mult echipa mea. Aici pot spune că femeile au puterea de a convinge. Dacă ai să butonezi pe google, cred că numeri aparițiile mele în presă pe degetele de la o mână. Mă simt mai bine în sală, la repetiții, la școală printre copii. Chiar și în oficiu printre cifre, sunete de la parteneri și decizii pe care trebuie le iau aici și acum. Am acceptat să dansăm pe scena de la Women Inspire pentru a genera emoții frumoase. Fac ceea ce-mi place și ceea ce-mi aduce satisfacție, chiar dacă asta, uneori, poate avea și umări negative, recunosc. Acesta va fi un fel de manifest adus sincerității.

Când și cum a apărut ideea de „Show Balet Starts”?

O să încep cu începutul! Prin anii 2013 – 2014 am fost invitat la câteva evenimente, recunosc că mă simțeam incomod pentru ceea ce se dansa acolo. Ca să fac o paralelă, ar semăna cu situația când barmanul anunță că aduce un prosecco de calitate, dar a adus șampanie pentru copii. Atunci mi-am zis că oamenii care-și organizează evenimentele ar putea fi deserviți la alt nivel, iar emoțiile și așteptările să fie trăite cu o altă intensitate. Este foarte important ce și cum transmiți publicului. După acele concluzii am decis să pun totul pe foaie, apoi la rece și impersonal să recitesc. Dorința mea a fost să-mi fie mai ușor să pornesc printre STELE. Așa s-a născut Show Ballet STARS, în martie 2014.

Să înțelegem că pasiunea ta pentru dans a devenit între timp o afacere?

Nu m-am gândit niciodată la Show Ballet STARS ca la o afacere, ci ca la un loc de refugiu pentru imaginația mea. Îmi doream un colectiv pentru starea de bine a sufletului meu. Eu am făcut studii aprofundate în acest domeniu și, totodată, m-am gândit că ar fi bine să se regăsească și alți colegi în această idee a mea. Îmi doream o echipă bună. Show Ballet STARS este un manifest pentru cei ce cred că performanța, atitudinea și caracterul se cere doar la concursuri și evoluții pe scenă. Indiferent de orice apariție, punem preț pe calitate.

În zilele noastre toți își caută un loc mai bun de muncă. Să recunoaștem că artiștii se dezamăgesc, uneori, de meseria lor…

Celor care nu cred că poți forma o echipă de CAMPIONI vreau să le spun că e posibil. Asta nu e laudă adusă colegilor mei, ci este o constatare. Am ajuns la performanțele unor profesioniști de nivel internațional. Mereu am visat să obținem, ca și colectiv, emoțiile și adrenalina care se trăiesc în campionate. Multă adrenalină. Dansul are atâta adevăr și intensitate, că e păcat să se termine doar cu un concurs. Oricât de diferiți am fi, dar îndemnul „hai să dansăm” este expresia de apropiere maximă dintre oricare și oricine.

Cine sunt membrii care compun echipa voastră de bază și după ce criterii îi selectezi?

Și acum fără modestie, toată echipa „Show Ballet STARS” este formată din 25 de campioni, profesioniști. Sunt cei mai buni dansatori din țară. Cât despre criterii, cred că aș putea povesti multe. Din experiență, toți care au trecut prin școala noastră și au venit să profeseze aici, acum învață pe alții. Cei care ne-au pus zeci de întrebări despre cine-i Show Ballet STARS și ce face, cred că și-au răspuns la întrebări singuri. Ceea ce ne unește este faptul că fiecare a venit pentru dans profesionist și toți au rămas pentru oamenii faini de aici, pentru aprecierile publicului și vreau să cred că au rămas deoarece împreună cu mine formăm cea mai bună echipă de dans din țară.

Într-o lumea a rețelelor de socializare, care sunt probleme majore și cum reușești să-ți motivezi echipa, din punct de vedere financiar?

Este provocarea noastră continuă, de la primul nostru eveniment și până astăzi. Preferințele oamenilor se schimbă, țin de trand-uri. Când îi explici unui client, care e gata să te plătească oricât, că un dansator profesionit nu poate admite o greșeală sau alta, el îți arată TikTok și spune că e în vogă. Însă pasiunea noastră rămâne neschimbată. Într-o echipă mereu trebuie să existe comunicare și înțelegere. Le sunt recunoscător colegilor mei, deși rar îi laud, aș vrea să știe că pentru mine ei sunt cei mai buni. Ei sunt „Show Ballet STARS”.

Care sunt tendițele și preferințele publicului în ziua de azi?

Nu știu de tendințe și preferințe. Sunt de modă veche. Rămân pe clasic, poate ușor adaptat. E de bine sau de rău, încă nu pot spune. De altfel, și clienții noștri sunt cei cu clasicul în sânge. Nu am deschis „Show Ballet STARS” din mândrie sau pentru popularitate. Am creat „Show Ballet STARS” din sinceritate. M-am gândit de la început că oamenii se simt cel mai bine între oameni și se alimentează cu emoții, adrenalină și au plăcere de la ceea ce fac în sala de repetiții sau la vreun eveniment.

Ce sfaturi le dai, de regulă, colegilor tăi și pe care l-ai primit și tu la rândul tău?

Nu contează ceea ce faci. Trebuie să fii cel mai bun. Asta mi-a zis doamna Raisa Portărescu, antrenoarea mea. Eram într-o seara la antrenament, ne pregăteam de campionat. Eram epuizat și fizic și moral. Fraza asta mi-a săgetat mintea și sufletul. Iată de ce „Show Ballet STARS” face ce face la cote maxime. Și mai am ceva pentru colegii mei: profesia de dansator se fură. Și eu îi las să fure de la mine tot, ABSOLUT tot ce am reușit eu în 20 de ani în arta dansului.

Ce alte pasiuni ai în afara dansului?

Am o pasiune mică, acasă. Cred că atunci când va apărea interviul va avea tocmai doi ani. O cheamă Karla, este adorabilă. Rolul de tată îmi aduce multă satisfacție. Sunt un părinte prezent. Depun mult efort să petrec cât mai mult timp cu ea. Îmi place să citesc, îmi place să călătoresc cu mașina. De câțiva ani practic hipismul. Am și un prieten la centrul de echitație de la Budești – Spartacus îl cheamă.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin