Marina Cârnaț: Ador să-i văd cum se joacă împreună | #womeninspire

Jurist, blogger/influencer pe Instagram, mamă a opt copii

Dacă unii nu se descurcă cu doi sau trei copii, Marina Cârnaț are opt și reușește să acorde timp și explicații pentru fiecare. Este mama care se implică în tot și știe să ceară dreptul pentru fiecare, nu în zadar și-a făcut studiile în jurisprudență… deși pe mame le învață viața și nu școala. Pe pagina ei de Instagram, cu peste 200 de mii de urmăritori, găsești multe texte de motivație, din propria ei experiență.

Deloc nu am frici. Știu că cei apropiați mereu mă vor înțelege și vor fi lângă mine, orice s-ar întâmpla.

Cât de mult contează să te cunoști pe sine, ca femeie? 

Armonia lăuntrică se poate atinge doar atunci când persoana se prețuiește și are certitudinea că are valoare indiferent de realizările sale. Iar aceasta se întâmplă atunci când îți rezervi timp să te cunoști.

Trebuie să-ți faci timp sau e o stare continuă? 

Este obligatoriu să îți pui timp deoparte și să-ți oferi această liniște de interviu chiar cu tine însăți. Doar prin comunicare cu propriul eu, înveți să-ți fii recunoscătoare pentru ceea ce ești.

Ce trăsătură de caracter admiri cel mai mult la soțul tău? 

Admir calitățile lui de protector. Este important pentru mine, ca femeie, să mă simt mereu în siguranță.

Voi cum aveți grijă de iubirea voastră? 

Cred că dragostea adevărată sau există, sau nu. Sentimentul dat nu se transformă în respect sau deprindere, ci este într-o continuă creștere atunci când oferi atenție, timp calitativ, comunicare constructivă și respect reciproc.

Aveți împreună opt copii, cât de bine trebuie să te organizezi ca să faci față? 

Odată cu nașterea fiecărui copilaș, eu am învățat să îmi reorganizez viața și să am încă un motiv în plus de a munci și de a fi mai bună.

Le îndeplinești capriciile pe rând sau la toți odată? 

De aia și se numesc capricii, pentru că sunt dorințe nesigure, de multe ori inutile. Ne place să discutăm despre necesitățile fiecăruia și i-am obișnuit să ne spună despre ele atunci când apar. Le analizăm și rezolvam individual.

Ce activități de familie vă aduc cele mai multe emoții? 

Culegem momentele frumoase în timp ce facem vreo excursie în locuri noi, când admirăm natura și savurăm clipele petrecute împreună. Ador să-i văd cum se joacă împreună.

Cu peste 200 de mii de urmăritori pe Instagram, cât de necesară a devenit această pagină pentru tine? 

Este mai mult un blog viu, cu multă informație utilă pentru femei, în care găsesc totul despre dragostea de sine, armonia în cuplu și maternitate – toate fundamentându-se doar pe experiență proprie.

E posibil să păstrezi pe aceeași undă cariera și familia? 

E posibil dacă punem corect prioritățile, iar asta e o alegere ce se face zilnic.

Dacă nu dreptul, ce altceva ți-ar fi plăcut să faci? 

Atunci când am depus documentele în România ca să intru la buget, am aplicat pentru două facultăți: drept și psihologie. La drept nu mi-au ajuns câteva zecimi, iar la psihologie am intrat la buget, în București. Însă așa au fost circumstanțele că am revenit în Chișinău și am optat pentru drept. Deci, aș fi făcut psihologie.

Ce nu este posibil pentru tine? 

Foarte multe nu am reușit să învăț, dar aș dori: să patinez, să schiez, să mă dau cu rolele. Poate cândva îmi voi pune drept scop să le știu.

După ce slogan te conduci? 

„Nu are succes acela care renunță prea devreme”. Așadar, am încredere în forțele proprii și merg fără frică înainte.

Te poți reinventa oricând? 

Interesant verb… „a reinventa”. Dacă aș da timpul înapoi, aș schimba multe. Îmi place să recunosc atunci când greșesc, astfel mă dezvolt și devin mai bună.

Și totuși, lumea e a femeilor sau a bărbaților?

Vai, vorba cântecului, nu-i așa? „Aceasta e lumea bărbatului, dar ar fi nimic fără o femeie.” Și sunt de acord – e un tot întreg!

Cum te vezi în ani, în timp, în viitor? 

Vizualizez deseori. Știu exact cum vreau să fiu. Vă dezvălui doar un moment: „Eu am 70 de ani și soțul 82, ne plimbăm de mână mai îndrăgostiți ca niciodată în jurul lacului Jet d’Eau din Geneva.”

Text: Zina Bivol, Foto: ELISABETH ZHILTSOVA

#maternitate

Abonează-te la articolele

Vip Magazin