Mila Jarcuţchii și Victoria Maxim:„Partenere în construcția unui brand internațional” | #40under40


• Domeniul de activitate: Producerea de bijuterii din perle naturale 

• Rezultatul care vă face mândre: Les Perles a devenit cartea de vizită a perlelor în Republica Moldova 

• Nr. de angajați: 9 persoane în 2 țări

• Vârsta: Mila – 31 de ani;
Victoria – 34 de ani

În următorii cinci ani, fiecare a treia femeie va purta bijuterii marca Les Perles.
Acest scop a unit două femei ce au decis să construiască împreună un parteneriat sănătos pentru a dezvolta un brand internațional de bijuterii.

Descoperă perla din tine! Cu acest mesaj bijuteriile Les Perles cuceresc inimile femeilor din Republica Moldova și România. E fain să devii producător de bijuterii din perle naturale, pentru a sparge stereotipurile cu privire la portul perlelor și aduce perla în viața fiecărei femei.

Mila: După două călătorii în China în 2014 și 2017 și vizita la zeci de produceri, companii, orașe întregi industriale, am descoperit lumea perlelor și nu am mai putut scoate perlele din cap și suflet. Trebuia să exteriorizez și materializez frumosul, astfel s-a născut Les Perles.

Victoria: Les Perles s-a născut în ochii mei, am fost printre primele cliente și modele. Este acel caz când astrele se aliniază, când descoperi și produsul, și valoarea, și potențialul, și omul cu care știi că vrei să creezi.

Mila: M-a adus în afaceri spiritul neastâmpărat!

VictoriaMotivația a fost că pot. Pot să îmi asum, știu ce am de făcut și, dacă nu reușesc, am curaj să încerc din nou și din nou.

Mila: Despre parteneriatul nostru putem vorbi foarte multe un parteneriat care nu s-a creat de la începutul afacerii, ci a venit din necesitatea de a crește apărută pe parcurs și din ambiția a construi un brand internațional.

Victoria: Am făcut cunoștință când ambele am făcut a doua facultate. Ne-au legat interesele comune, am creat și un proiect împreună legat de psihologie, în timp am observat că avem același nivel de ambiții și aspirații.

Mila: Se spune că relațiile bune cu partenerii în afaceri sunt până într-o zi… Dar când am decis să fim partenere, ne-am pus întrebarea „Ce vom pune în prim plan: prietenia sau afacerea?” Și ambele am decis că e afacerea. Discutăm mult, „scoatem” imediat din noi dacă ceva ne deranjează. Nu ne asigură nimic, în afară de contractul semnat și maturitatea partenerului.

Victoria: Atât timp cât există interes și scop comun, parteneriatul se va dezvolta și va aduce roade. La începutul parteneriatului nostru, un om de afaceri ne-a dat un sfat foarte bun: Puneți-vă drept scop bunăstarea partenerului, în așa mod veți dezvolta și afacerea, și relația. Ambele ne asumăm responsabilitatea pentru ceea ce construim.

Mila: Mie îmi place că „trăiesc” afacerea. Da, se poate de făcut să fie mai rapide procesele, s-ar putea să fiu mai organizată, dar vine așa de frumos totul, reușesc să obțin calități noi necesare pentru a construi o afacere.

Victoria: Ziua de ieri ne-a adus astăzi aici și sunt foarte recunoscătoare pentru ceea ce trăim.

Mila: Cred că succesul depinde de consecutivitate. Boring, dar așa e realitatea noastră.

Victoria: Succesul depinde de abilitatea de a-l trăi. Dacă nu știi să te bucuri de reușitele mici, nu vei putea savura gustul succesului.

Gloria însemană un sfârșit. Suntem foarte atente la astfel de cuvinte, căci gloria pentru noi este proces finalizat! Simțim mândrie zilnic pentru ceea ce facem.

Să construiești un business în Moldova e la fel ca în orice altă țară, trebuie să muncești. După ce am deschis compania și în România, chiar nu vedem diferența. Moldova este potrivită pentru validarea ideilor de afaceri. Dar pe termen lung, e destul de dificil să te dezvolți dacă nu ai prevăzut scalarea afacerii pe plan internațional.

Mila: Cea mai importantă lecție pe care am învățat-o în afaceri e că succesul companiei e mai important decât orgoliul propriu.

Victoria: Încă o învăț zilnic.

În următorii cinci ani, fiecare a treia femeie cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani va purta perle marca Les Perles. În cinci ani ne propunem să devenim cartea de vizită a bijuteriilor din perle în Europa, iar în 10 ani – în SUA și Emiratele Arabe.

DACĂ AȘ DEVENI Președintele Republicii Moldova…

Este o vorbă bună:„Nu-ți dori că ți se va întâmpla .”

Abonează-te la articolele

Vip Magazin