Miroslava Iasîbaș – VIP Junior | Omul Anului 2020

Fișier

Funcție: Model, dansatoare, elevă
Data și locul nașterii: 30.09.2013, or. Chișinău
Studii: Liceul de Creativitate și Inventică “Prometeu-Prim”
Coordonare: Svetlana Tataru
Foto: Arhiva personală

Numele ei se asociază cu două titluri pe care le-a obținut recent la câteva concursuri de frumusețe: „Mini-Miss Moldova” și „Our little Miss”. Performanță pe care o are la doar șapte ani. Și că tot vorbim de această vârstă, a mers în cele din urmă la școală. A învățat bine, chiar dacă a avut ore online, iar asta e una din cele mai mari realizări pe care le poate avea un copil în aceste vremuri de restriște. Miroslava Iasîbaș ar fi reușit mai multe, dacă pandemia i-a cam furat din titluri și trofee. Ea însă e optimistă…

PRENUMELE MEU spune totul despre mine. Părinții mi-au explicat de ce m-au numit așa. Miroslava e ceea ce reprezintă în traducere din slavă – Gloria lumii. Și nu în zadar apar așa și pe rețelele de socializare ca #человекмира.

ANUL ACESTA AR FI TREBUIT SĂ REPREZINT MOLDOVA la competiția internațională „Our little Miss” din SUA. Cu toate acestea, din motive evidente, acest lucru nu s-a întâmplat. Și campionatul mondial de dans a fost anulat. Se pare că nu am reușit să-mi demonstrez abilitățile în tot ceea ce fac cu dedicație deplină, pentru că, simplu, nu au existat competiții, campionate…

ÎNTÂMPLĂTOR. Așa îmi explic cariera mea de model. În ceea ce privește dansul, acesta este meritul mamei mele. De la vârsta de doi ani îl practic la nivel profesionist de cel puțin cinci ori pe săptămână.

LA VÂRSTA DE CINCI ANI AM LUAT PRIMUL LOC LA CAMPIONATUL MONDIAL „DanceStar ESDU” din Croația. Am reprezentat Moldova împreună cu trupa de copii „Bravissimo”. Dacă ați ști ce sentimente m-au copleșit în momentul când am urcat pe piedestal și am auzit cum răsună imnul Moldovei. Atunci am conștientizat mesajul cuvintelor coregrafei mele Snejana Apostol care mi-a spus: „La campionat nu ești Mira, tu reprezinți o țară întreagă!”.

MĂ FASCINEAZĂ LIMBA CHINEZĂ ȘI ȘAHUL. De fapt, sunt pasiuni sugerate de tatăl meu, dar sunt de acord cu el. Trebuie să le asimilez. Și cel mai probabil că ne vom ocupa de asta foarte curând.

VISEZ SĂ DEVIN UN OM POLITIC. De ce? După o vizită la Parlament, mi-a rămas senzația aceasta de putere, oameni serioși și sobri, îmbrăcați la patru ace într-o clădire plină de istorie. A fost o excursie ce m-a marcat. De asemenea, mi-aș dori să-mi deschid propriul meu local. Mama mea e prezentatoare TV și de multe ori luăm dejunul prin oraș, dar eu vreau ca mama să vină în cafeneaua mea, să aibă măsuța ei preferată și eu să fiu cea care o întâlnește și deservește.

PENTRU ACEST AN AM PLANURI MARI. Împreună cu coregrafa mea am pregătit un dans pe muzica Vanessei Mae „Storm”. Sunt sigură că din punct de vedere coregrafic e o lucrare destul de grea la categoria mea de vârstă. În ceea ce privește modellingul, intenționez să cuceresc podiumurile altor țări, după ce am pășit cu brio pe cele din Azerbaidjan, Rusia, România, Italia, Ucraina. Sunt ambasadorul oficial al Moldovei în România în cadrul Săptămânii modei KASTA MORRELY. Și am și mai multe planuri. Cu toate acestea, deocamdată suntem dependenți de pandemie.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin