Moda masculină pentru sezonul primăvară-vară 2021. Ce recomandă stilista Olga Rastașanu bărbaților

Moda, la fel de vremea de afară, se schimbă de la sezon – la sezon, din an – în an. Din acest motiv, ceea ce era actual acum câțiva ani, nu mai este purtat astăzi. Pentru a te ține mereu la curent cu cele mai noi tendințe în materie de stil, culoare și design, am realizat un articol-ghid despre ce este la modă în sezonul primăvară-vară 2021. Și pentru a-l face complet, am inclus sfaturi și tendințe pentru bărbații care poartă haine de tip casual, dar și pentru cei care sunt pasionați de costumele clasice.

Tipurile de piese vestimentare care se poartă în acest sezon

Gecile de tip „bomber”, șorții „Bermuda”, pantalonii extra – largi, bluzele în dungi, costumele casual de tip pijama sunt câteva dintre recomandările  caselor de modă pentru anotimpurile primăvară-vară. În acest an se pune accent pe comoditate și stil liber, din acest motiv, hainele se poartă mai largi și din stofe naturale. De asemenea, poți opta și pentru kimono-uri și costume casual detașate, tare îndrăgite de designerii internaționali.

La capitolul costumelor clasice, stilista Olga Rastașanu  sugerează ca bărbații să opteze pentru sacourile la două rânduri de nasturi, cele necăptușite, neconstruite, foarte lejere, cu reverele late. Totodată, Olga menționează că:
„ Pentru vară, vor fi destul de actuale cămașile florale, asortate cu sacouri uni casual. Se mai poartă și pantalonii clasici cu șiret – o varianta semi – sport, foarte comozi și stilați. Pălăriile, cravatele paisley și accesoriile vintage, tot sunt în trend. De asemenea, pantalonii cu talia înaltă si betelia lată reprezintă o piesă actuală și la modă.”

Culorile trendy în 2021
Nuanțele pastelate: violet, roz, albastru pal, dar și culorile mai stridente ca verde electric, galben aprins, roșu aprins sau oranj sunt nuanțele acestui sezon cu mult soare.

Olga spune că e posibil de purtat culorile care se potrivesc cu personalitatea fiecăruia. Orice bărbat poate opta pentru nuanța pe care o preferă, dar este important ca să o combine perfect cu celelalte componente ale outfit-ului. De asemenea, un sfat oferit de stilistă este ca în ținută să domine doar o singura culoare, restul să rămână ca fon. „ Se poarta culori, în general, puternice pentru caractere puternice, depinde și de societate, și de anturaj. Totuși, câte puțin trebuie educați bărbații ca să poarte orice le dorește ego-ul și să nu se limiteze doar la negru și albastru”, a mai adăugat Olga

Iată cum le combinăm pe acestea
„În ținută trebuie să existe o temă, adică, daca e de seară, atunci să fie fiecare piesă pentru seară. Dacă e de zi, costumul poate fi și cu detalii sport, de exemplu, cu buzunarele aplicate sau nasturi în contrast, sau țesătura să fie texturată, cu aspect libertin, pentru că în cazul ținutelor business clasic se optează pentru țesături uniforme, netede”, a exemplificat Olga.
Stilista a ținut să menționeze că asortarea ține de imaginație, pentru că moda e foarte diversă, însă, e bine ca bărbatul să îndrăznească și să iasă din zona sa de confort, să se inspire și să respecte regulile principale.

Pattern-urile și țesăturile care se poartă în acest sezon
Pentru că primăvara și vara sunt două anotimpuri pline de culoare, flori, natură verde și soare, aceleași elemente trebuie să persiste și în vestimentație, însă, confecționate din țesături fine și cât mai naturale.

„Ce ține de costumele clasice, dacă vorbim despre sezonul cald, atunci se îmbracă haine confecționate din in, mătase, combinații între ele sau ceva din lână fină. Ca pattern-uri, sunt la modă carourile mari, dungile late, finisaje cu aspect neprelucrat la sacouri. Se mai poartă cămăși de in și cravatele tricotate pentru ținute casual”, sugerează stilista Olga Rastașanu.

Sursa foto: Vogue, Viggo, Google

Abonează-te la articolele

Vip Magazin