Natalia Morari – Mass-media | Omul Anului 2020

Fișier

Funcție: Președintele AO “Media Alternativa” (TV8), Realizatoarea emisiunii “Politica Nataliei Morari”
Data și locul nașterii: 12.01.1984,  r-nul. Hâncești
Studii: Facultatea de Sociologie, Universitatea de Stat din Moscova “Lomonosov”
Premii și distincții primite în 2020: Premiul Internațional “Stories of Injustice Award 2020”, oferit anual de către Centre for Human Rights and Democracy  “People in Need”, Praga, Cehia
Coordonare: Rodica Ciorănică
Foto: Arhiva personală

Natalia Morari este personajul din media care, în anul trecut, a trasat liniile cele mai de admirat la capitolul reușite. Un an armonios, vedem noi. Un an în care și-au găsit locul tot de ce are nevoie o femeie pentru a se considera împlinită – realizată în propria-i „Politică”; cu o nouă casă, mult mai potrivită, pentru „TV8”, și cu cel mai mare și frumos vis alergând spre ea gata s-o îmbrățișeze – copilul ei.

ANUL 2020 A FOST CEL ÎN CARE AM PUS BAZELE celei mai mari transformări din viața mea de până acum.

PE PLAN PROFESIONAL AM REUȘIT să aducem în familia TV8 cea mai bună echipă de top-manageri, ceea ce mi-a permis, în sfârșit, să mă las de management operațional și să mă concentrez pe ceea ce îmi place să fac – jurnalism. Acum, la aproape patru ani de TV8, pot spune că 2020 a fost un an al dezvoltării noastre instituționale, iar principala schimbare care ne-a reușit a fost renunțarea la regimul de lucru de pompieri și focusarea pe dezvoltarea strategică.

La 37 de ani, după mulți ani de așteptare, acesta este cel mai frumos lucru pe care mi-l puteam dori – am devenit mamă.

2020 ÎL ÎNTÂLNEAM SINGURĂ ÎNTR-UN RETREAT ÎN SICILIA – cu multă meditație, vipassană și concentrare pe ceea ce e în interiorul meu. Într-un fel, mă pregăteam de transformarea care urma să vină în 2020. Această focusare pe lumea interioară și renunțarea la zgomotul din exterior a fost doar amplificată de pandemie, însă procesul transformării a început cu mult înainte. Dar nu pot să neg că tare îmi mai lipsesc îmbrățișările și călătoriile. Ce ține de efectul direct al pandemiei – după aproape 7 ani de la lansare, am fost nevoită să închid „Propaganda Cafe”, un alt proiect de suflet de-al meu. Noi eram prea dependenți de turiștii străini, așa că pandemia ne-a lovit mortal.

DE CEVA TIMP AM ÎNCETAT SĂ MĂ UIT LA VIAȚĂ CA LA UN MARATON continuu în care eu permanent trebuie să ajung printre primii la finiș și să demonstrez cuiva ceva. Probabil asta se numește maturizare. Dar dacă e sa trec în listă cele mai importante împliniri, atunci lista arată chiar bine: am dat naștere primului meu „copil” pe nume „TV8”, iar după ce acesta s-a pus deja pe picioare, m-am pregătit să dau naștere celui de-al doilea copil – cel adevărat. Am reușit să ajung la 37 de ani împlinită profesional, să fac ceea ce este important nu doar pentru mine, dar și pentru o comunitate mare de oameni.
Cei dragi îmi sunt alături și sănătoși.

DESPRE MINE, CE SĂ SPUN? Îmi pasă. Muncesc mult. Țin la ai mei.

ȘTIU CĂ VORBELE NEBAZATE PE FAPTE  doar vorbe rămân.

CEL MAI GREU MI-A FOST SĂ ALEG între jumătatea profesională și personală din mine. Sper să nu mai am de făcut asemenea alegeri în viață – oricare ar fi ele, oricum te fac să regreți.

ÎN CONTINUARE SUNT PREȘEDINTA CONSILIULUI DE ADMINISTRAȚIE „TV8”, responsabilă de lucrul cu donatorii și fac emisiunea „Politica”, în rest mi-am lăsat tot timpul pentru noul rol care mă așteaptă. Sunt convinsă că copilul meu mă va accepta așa cum sunt – o femeie activă.

PENTRU MAMA MEA copiii întotdeauna au fost o prioritate, dar asta nu a însemnat că ea nu a ieșit la lucru peste câteva săptămâni (!) după naștere. Eu chiar nu văd logica în a pune femeia în condiția de a alege între familie și carieră. Trăim în secolul 21 și există posibilități de a le îmbina sănătos pe toate.

CE VREAU DE LA 2021? Să reușesc să-l trăiesc exact în acea stare cu care l-am început.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin