Nina Verdeș – moldoveanca de la Cannes (Interviu)

Nina Verdeș este exemplul perfect de femeie frumoasă și de succes. Acum câțiva ani ne zâmbea de pe podiumurile de la Chișinău, astăzi ne zâmbește de pe covorul roșu de la Cannes. Nina a plecat în Italia în 2011 și cu multă muncă și perseverență a reușit să își croiască un drum în lumea marketingului. Desigur, nu a fugit foarte departe de industria modei. Nina fiind manager de marketing în industria fashion, direcția ready-to-wear.

Recent, am admirat-o la festivalul de Film de la Cannes. Moldoveanca a strălucit alături de starurile internaționale. Apariția ei nu ne-a putut scăpa, așa că am luat-o la întrebări despre bella vita din Italia.

Nina, ca să spargem gheața, te rog să te descrii în trei cuvinte.

Simplă, raționala, creativă.

Care sunt hobby-urile unei moldovence stabilite în Italia?

Unul dintre hobby-urile preferate, poate o să vă pară straniu, dar, ador filmele vechi. Îmi place să privesc filme alb negru. O altă pasiune este golful. Aerul, natura și capacitatea de a mă concentra mă fac să mă simt bine.

Una dintre multe alte pasiuni este să călătoresc, mă inspiră locurile frumoase, oamenii, cultura si mâncarea tradițională.  

Știu că pe vremea când locuiai în Republica Moldova ai cochetat destul de mult cu modelingul. Vreau să îmi povestești mai multe despre acea perioadă.

Când eram în Moldova îmi doream să fiu model. Era un vis pentru mine, și pentru a urma acest vis am absolvit școala de modeling. După aceste studii am început să colaborez cu agenții internaționale și să obțin  contracte de lucru.

Am participat la multe concursuri de frumusețe. Primul și cel mai drag a fost „World Miss University”, din Coreea de Sud. Această participare e una dintre acele experiențe superbe, de care îmi amintesc mereu cu drag.

De câțiva ani ai decis să te muți în Italia. De unde a pornit această schimbare?

Locuiesc în Italia din 2011, iar decizia de a ne muta în străinătate a fost luată de părinții mei. Pentru mine această schimbare nu a fost deloc ușoară. Îmi amintesc că la început nu puteam să vorbesc limba italiană, să le înțeleg modul de gândire cultura. Mi-au trebuit ani de zile ca să pot să mă integrez, dar această schimbare m-a ajutat să cresc enorm. Greutățile întâmpinate, sunt inferioare beneficiilor primite.

Ce ți-a oferit Italia și nu ți-a oferit Republica Moldova?

Italia m-a primit cu brațele deschise și mi-a oferit creștere și dezvoltare profesională. Cât despre Moldova – rămâne a fi patria mea iubită.

În Moldova ai avut success în calitate de model, dar cum te-ai reinventat în Italia?

Experiența în calitate de model ține de trecut, dar care îmi lasă și în prezent câte o ușă deschisa pentru colaborări frumoase. Acum sunt manager de marketing în industria modei: ready-to-wear.  Lucrez la o companie foarte mare din Italia. Colaborăm cu o mulțime de țări și trebuie să recunosc că experiența în industria modei mă ajută foarte mult.  

Recent, ai fost la festivalul de film de la Cannes. Sunt curioasă dacă este complicat să ajungi să fii invitată la un astfel de eveniment?

Da, nu este simplu să ajungi la acest eveniment, dar să nu uitam că orice realizare începe de la un vis. Și cum spuneam anterior, lumea modei în care am trăit în trecut îmi lasă câte o ușă deschisă și îmi dovedește, încă o dată, că am fost o norocoasă să pot face parte din această industrie.

Cum este atmosfera de la Cannes? Cum a fost această experiență pentru tine?

Este un eveniment foarte important și plin de emoții. Am fost onorată să pășesc pe covorul roșu alături de cei mai renumiți actori din lume, dar și de alte celebrități din diferite domenii. E o experiență neobișnuită pe care mi-aș dori să o mai repet.

Pentru apariția de la Cannes, Nina Verdeș a ales să poarte o creație Made in Moldova. Vorbim despre o rochie semnată de brandul PRIVATO Dress.

Foto: arhiva personală.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin