Noi expoziții vernisate de către artistul Constantin Botezat

Artistul basarabean Constantin Botezat, reprezentat oficial de către galeria IAGA Contemporary ART, și-a vernisat recent lucrările în cadrul a trei expoziții internaționale de artă din Italia (Parteneze, Distance and Desire) și România (Contrazione Pressione).

Tânărul artist se arată entuziasmat de aceste realizări, întrucât acestea permit crearea unei colaborări cu instituțiile de artă: ,,Sunt foarte recunoscător pentru această șansă de a-mi expune lucrările în cadrul acestor expoziții internaționale care reprezintă un pas important în crearea unei colaborări strânse cu diverse instituții de artă atât din Europa cât și din Statele Unite ale Americii“ a declarat Constantin Botezat.

Cele trei vernisaje de pictură permit editificarea unei platforme culturale pentru lansarea tinerilor artiști:

,,Partenze” – este o  expoziție de artă internațională organizată de către Constantin Botezat care cuprinde tineri artiști din Italia, Turcia, Statele Unite ale Americii si Moldova și pune în aplicare rezultatul proiectului universitar Erasmus și a schimbului intercultural, rețelele care funcționeză și cunoașterea într-o experiență artistică de avangardă. Expoziția a fost deschisă între 5 si 12 decembrie la Muzeul Civico din orașul Bari, Italia. Printre artiști se numără studenți de la Utah State University, Las Vegas Academy, Academia di Belle Arti di Bari, Brigham Young University și Uludag University.

zen-art-gallery-constantin-93,,Distance and Desire” este cea de-a doua expoziție organizată de către Constantin la Galeria Experience la fel în orașul Bari, care a avut loc între 16 și 21 decembrie. În cadrul expoziției au participat tineri artiști din diferite țări din Europa.  Scopul acestui eveniment este de a crea o mai bună colaborare între artiști și instituțiile de învățământ superioare pe care le reprezintă. Expoziția reunește lucrări de pictură și grafică a studenților de la Slaski University (Polonia), ALUO Academy (Slovenia), Accademia di Belle Arti di Bari (Italia), Universitatea de Artă și Design (Cluj-Napoca, România) și Uludag University (Turcia).

,,Contrazione Pressione” – expoziție de Artă Contemporană, curatoriată de către Walter Bonomi care și-a avut vernisajul pe 19 decembrie la Galeria IAGA. România, în cadrul căreia Constantin și-a expus 6 lucrări realizate pe parcursul anilor de studiu.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin