Nu e doar un actor bun! Brad Pitt și cele 5 filme nominalizate la Oscar, pe care le-a produs

Da, Brad Pitt nu este doar un actor frumos, care a frânt inimele a sute de fane, acesta produce filme demne de Oscar. Carieră de producător a lui Brad Pitt este la fel de interesantă ca aceea de actor. Starul  are în palmares mai multe filme distinse cu mult râvnitul trofeu.

Minari

„Minari” a candidat la șase premii Oscar în anul 2021, inclusiv la cel pentru cea mai bună imagine. În calitate de producător executiv, Pitt a avut onoarea de a-i acordă statuetă pentru cea mai bună actrița în rol secundar lui Youn Yuh-jung, care a jucat rolul bunicii în acest film. Ea a devenit prima femeie de origine coreana care a câștigat un trofeu la această categorie, iar Pitt avea lacrimi în ochi când această a primit premiul.

Moonlight

Unul dintre cele mai aclamate filme din deceniul trecut îl are pe Pitt că producător executiv. „Moonlight”, regizat de Barry Jenkins, urmărește drumul de la copilărie la maturitate al unui tânăr american care se confruntă cu sărăcia, dependență, sexualitatea lui și problemele rasiale.

Pelicula a primit mai multe premii, printre care trei Oscaruri (pentru cea mai bună imagine, cel mai bun scenariu adaptat și cel mai bun actor într-un rol secundar) și un Glob de Aur pentru cel mai bun film-drama.

„If Beale Street Could Talk” (2018)

Pitt și Jenkins au colaborat încă o dată pentru adaptarea romanului cu același nume semnat în 1974 de James Baldwin. Acțiunea filmului se petrece în Harlemul anilor ’70, iar Tish (Kiki Layne) evocă povestea să de dragoste cu Alonzo (Stephan James) și viața pe care au dus-o până când acesta a fost arestat pentru o crimă pe care nu a comis-o.

Regina King a primit primul Oscar din carieră pentru cea mai bună actrița în rol secundar după ce a interpretat-o pe mama lui Tish, Sharon Rivers.

„Selma” (2014)

Drama istorică realizată de Ava DuVernay are că tema marșurile pentru dreptul la vot al persoanelor de culoare din SUA, organizate în anul 1965 din Selma până în Montgomery, și a fost produsă de Pitt și compania lui, Plan B.

Filmul a stârnit dezbaterea #OscarsSoWhite pe Twitter după ce a primit doar o nominalizare la Oscar, pentru cea mai bună imagine, la ediția din 2015.

„12 Years a Slave” (2013)
Pitt a câștigat singurul sau Oscar că producător pentru filmul regizat de Steve McQueen. „12 ani de sclavie” a făcut istorie – este primul film al unui regizor de culoare distins cu trofeul pentru cea mai bună producție de la crearea premiilor Oscar, în 1929.

Pelicula prezintă viață lui Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor), un cetățean de culoare liber din New York care a fost răpit și vândut că sclav în sudul Statelor Unite.

Lupita Nyong’o a primit premiul pentru cea mai bună actrița în rol secundar.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin