Nutriționista Victoria Ursu te ajută să descoperi secretul unei imunități de fier

Pentru o imunitate de fier şi o stare bună de sănătate, avem nevoie de o nutriţie echilibrată. Macronutrienţii: carbohidraţii, proteinele şi grăsimile; micronutrienţii: mineralele şi vitaminele; apa – toate sunt componente nutritive necesare pentru un sistem imunitar puternic, mai ales într-o lume a vitezei şi a superficialităţii.

Pentru o imunitate bună trebuie să facem rost şi de alimente bune. Să le căutăm şi să le punem în farfuria noastră!

Prima categorie

Prima categorie de alimente sunt sursele bogate în proteine – peştele, fructele de mare, ouăle, fasolea şi lintea, cerealele integrale, tofu. Pe lângă faptul că sunt nutritive, proteinele sunt cele mai săţioase dintre toţi macronutrienţii. Consumul de gustări şi mese care includ cantităţi moderate de proteine complete ne va ajuta să evităm excesele, înlăturând atacurile de foame şi menţinându-ne greutatea corporală ideală.

prima-categoriepage_12_optA doua categorie

A doua categorie de alimente care ne întăresc sistemul imunitar sunt legumele şi fructele – surse de carbohidraţi cu densitate nutritivă ridicată. O dietă bogată în legume şi fructe ne poate ajuta să luptăm cu sindromul inflamator şi reduce riscul apariţiei unor boli cauzate de modul de viaţă – atac cerebral, boli de inimă şi anumite tipuri de cancer. Să avem grijă ca acestea să fie de sezon.

a-doua-categoriepage_1_optA treia categorie

A treia categorie din lista alimentelor care ne fortifică sistemul imun sunt grăsimile bune. Acestea sunt o sursă excelentă de energie, ele fiind implicate în multe procese metabolice. Asigurându-ne că alimentația noastră cuprinde o cantitate adecvată de grăsimi bune: pește, avocado, nuci, semințe, măsline, vom dispune de materie primă pentru organele vitale, celule și hormoni. De asemenea, grăsimile au rolul de a ajuta la asimilarea vitaminelor liposolubile – A, D, E şi K din alimente. Fără grăsimi, aceste vitamine absolut necesare pentru organism nu se vor asimila în cantitatea suficientă.
categoria-a-treiapage__opt

Abonează-te la articolele

Vip Magazin