Olena Shamotiy: „Nu poţi obţine succesul şi să-l pui în vitrină ca pe un trofeu – odată realizat, este nevoie de şi mai multă insistenţă, muncă şi pasiune”

Cariera sa a început de la postul de asistent de secţie şi a crescut vertiginos până la postura de coproprietar al unui grup de companii. Împreună cu echipa, are grijă de sănătate… Şi de fericire, pentru că sănătatea femeilor, segment căruia Olena i se adresează, printre altele, reprezintă o componentă importantă în formula fericirii fiecărei femei.

1.Din fericire, graficul vieţii mele conţine atât urcuşuri, cât şi coborâşuri, care se succedă periodic – anume aşa se formează şi se consolidează caracterul, se acumulează experienţa şi apare posibilitatea de a aprecia cu adevărat urcuşurile cu tot cu plăceri, dar şi eforturi.

2.Fac o delimitare clară între noţiunile „succes profesional” şi „succes personal”. Ultimul îl las pentru mine, fără multe detalii, că de asta e personal. Cât priveşte primul, acesta înseamnă, pentru mine, dezvoltarea companiei şi realizarea obiectivelor propuse, respectul şi aprecierea opiniei mele din partea angajaţilor, a colegilor din sectorul de afaceri şi a partenerilor, dar şi solicitarea profesională.

3.Nu poţi obţine succesul şi să-l pui în vitrină ca pe un trofeu – odată realizat, este nevoie de şi mai multă insistenţă, muncă şi pasiune pentru ca acesta să nu fie unul de scurtă durată. Dar contează și un pic de noroc.

4.Sunt o Superwoman. Aşa, mai în glumă, mă numeşte o prietenă. Sunt profesionistă în afacerea mea, soţie şi mamă a două fete. Nu sunt un ideal în aceste trei ipostaze şi nici nu-mi propun asta. Eu sunt fericită… Pentru că trăiesc concomitent aceste emoţii absolut diferite: mulţimea de evenimente în sfera profesională, relaţia cu soţul meu iubit, ce mă inspiră mereu, şi momentele luminoase pe care mi le oferă micuţele Melissa şi Mickaela. Familia nu poate fi sacrificată de dragul meseriei, dar nici munca, de dragul familiei. Fiecare femeie poate fi femeia „3 în 1”, dacă doreşte. Apropo, iată şi formula succesului meu personal.

img_7150-as-smart-obje_opt
Director pentru dezvoltarea afacerii şi coproprietar al grupului internaţional de companii farmaceutice ZINITIS, coproprietar al COFINI INTERMED Data şi locul nașterii: 27 aprilie 1987, Ucraina

5.Fericirea femeii înseamnă zâmbetul şi ochii ei strălucitori, aripile invizibile care o ridică. Cât priveşte factorul care o face să zâmbească, să-i strălucească ochii şi să zboare, asta deja e ceva individual şi nu se supune vreunei formule universale, despre care nici n-aş dori să vorbesc, pentru că ar apărea un nou stereotip.

6.Am urcat scara carierei treaptă cu treaptă, cu perseverență, fapt ce mi-a oferit o experienţă de neînlocuit, cea de a cunoaşte lumea afacerilor în domeniul farmaceutic. În același timp, mi-am dezvoltat abilitatea de a înţelege gândirea, greutăţile şi necesităţile angajaţilor din diferite niveluri ale companiei, un lucru important pentru un conducător de succes.

7.Acum sunt una dintre persoanele-cheie în cadrul grupului de companii farmaceutice ZINITIS, care desfăşoară activităţi în Ucraina, România, Ungaria şi Republica Moldova.

8.Reprezentanţa noastră în Republica Moldova, COFINI INTERMED, este prezentă pe piaţa locală de ceva mai bine de un an. În pofida experienţei noastre nu tocmai mari, am reuşit să ne dezvoltăm în mod dinamic, iar planurile noastre promit o activitate şi creştere şi mai „agresive” începând cu toamna acestui an, prin aducerea pe piaţă a unor produse farmaceutice unice.

9.FARMA FEST 2017 va însemna revizuirea perceperii simple a cuvântului „festival”. Chiar dacă unii vor zice că piaţa din Republica Moldova este mică şi asemenea evenimente nu sunt rentabile ca afacere… noi vom face acest festival şi vom demonstra contrariul.

10.Sunt Taur, respectiv, „cu picioarele bine înfipte în pământ”. Cântăresc minuţios toate probabilităţile şi riscurile acţiunii. Sigur, dar nu încet. Or, îmi place ritmul, dinamica, iar prezenţa noastră pe piaţa internaţională permite întrebuinţarea acestor calităţi în cea mai mare măsură.

 

Text: Marcel Toma

Foto: Dragoş Cojocaru

Abonează-te la articolele

Vip Magazin