Olesea Rașcu: „Haina transformă comportamentul femeii” | #40under40 

Creatoarea brandului Rokia.md


• Afaceri: OLStore HOME DÉCOR, Rokia by Olesea Rascu

• Domeniul de activitate: Fashion

• Nr. de angajați: 7 persoane

Text: Zina Bivol

Și-a asumat rolul de antreprenor de curând și deja are peste 30 de modele realizate, iar în mintea ei sunt o mulțime de idei și ținute vestimentare care pot construi caracterul și eleganța unei doamne. În fiecare dimineață își salută comunitatea pe Instagram, iar bunul ei simț, simplitatea și dedicația cu care își construiește brandul Rokia by Olesea Rașcu îi reflectă numele în tot.

Magazinul este vitrina talentului meu. Locul unde fiecare femeie poate deveni mai elegantă și feminină îmbrăcând ținutele semnate Olesea Rașcu.

Haina transformă comportamentul femeii. Fiecare doamnă, nu doar își acoperă corpul alegând-o, dar își creează propriul stil. Iar libertatea de a alege, de a avea și alte opțiuni decât cele existente, îi oferă o încredere în sine și mai mare.

Am o carieră artistică de peste 20 ani, iar la fiecare eveniment îmi cream o nouă ținută. Era o adevărată provocare pentru mine să aleg țesăturile. Aveam și stofe din haine mai vechi care așteptau cuminți să capete o a doua viață. Fiecare ieșire în scenă îmi doream să fie cu efect, memorabilă, probabil și de asta eram mereu întrebată de femeile prezente de unde am cumpărat rochia. Dădeam sfaturi, recomandări de stofe, culori, modele și uneori chiar glumeam că o să deschid propria Casă de Modă. Într-un final s-a întâmplat. A apărut Rokia by Olesea Rașcu și OLStore Home Decor!

În pandemie am lansat o pagină online, era și riscant să vinzi rochii în condițiile în care nu erau evenimente publice, dar am văzut un interes sporit printre femei. Indiferent de timpurile în care suntem, toate ne dorim să arătăm bine, asta ne schimbă comportamentul și ne oferă mai multă încredere în noi. Așa că am prezentat câteva modele mai vechi create de mine și totul a prins interes.

Cea mai dragă amintire din acea perioadă era întâlnirea cu primii cumpărători. Și în prezent e o plăcere. Ador să comunic cu oamenii care ne calcă pragul și le mulțumesc de fiecare dată pentru încredere și apreciere. Fiecare din ei ne motivează să fim mai buni! La început, eu și Valeriu livram direct acasă toate produsele noastre, acum așteptarea lor la magazinul nostru îmi este mai dragă.

Rokia by Olesea Rașcu a cunoscut rapid succesul. Inițial femeile veneau să probeze și să cumpere o rochie pentru că mă cunoșteau și mă apreciau ca artistă. După o perioadă scurtă, însăși ținutele deja promovează brandul ca și valoare și doamnele nu vin doar pentru tine, dar pentru produsul în sine. Asta mă face mândră de ceea ce creez.

Dacă ar fi să schimb anumite lucruri, cred că din start aș începe cu un magazin și mai mare, iar atitudinea față de oameni aș păstra-o aceeași. Întotdeauna am avut grijă de felul cum comunic și ce transmit celor din jur.

Ce calități personale m-au ajutat să ating nivelul de acum? Răspunsul potrivit ar fi fraza soțului meu: „Olesea, tot pe ce pui tu mâna se transformă în artă”

La baza sau la temelia unei relații bune cu angajații este disciplina. Dacă fiecare știe ce are de făcut și cum să-și gestioneze timpul corect, toate lucrurile frumoase se întâmplă. Cea mai bună motivație pentru fiecare membru al echipei este cumpărătorul fericit. Nu excludem importanța banilor, dar ei argumentează implicarea fiecăruia din noi. Întâi pornim de la felul cum le deschidem ușa beneficiarilor și după calculăm rezultatul.

Vreau să ne menținem în continuare prin calitate și eleganță. Țin foarte mult la imaginea bradului și ne străduim să creăm ținute unice. Acum este dificil să găsești oameni de echipă, lipsa cadrelor este vizibilă în orice companie, dar ne străduim să gândim pozitiv.

Viața personală și cea profesională sunt pe aceeași balanță. Toată familia se implică în proiectul Rokia by Olesea Rașcu. Toți mă susțin și îmi sunt alături în toate momentele. Am și eu stări diferite, dar una știu cu siguranță, în ei găsesc mereu răspunsul și soluția. Avem un echilibru și armonia la care muncim zi de zi.

Poți avea bani mulți, infinit de mulți, dar ce să faci cu ei dacă nu poți cumpăra ziua de ieri. Încerc să prețuiesc tot ce am acum, mâine poate fi târziu.

Îmi doresc ca Rokia by Olesea Rașcu să devină o casă de modă veritabilă, să fie cunoscută în țară, cât și în străinătate. În cinci sau zece ani, vreau să culeg roadele muncii de azi. Nu visez mult, dar visez! Sper ca doamnele să îndrăgească stilul meu și cu fiecare clipă să învățăm să iubim mai mult cum arătăm.

Dacă la 20 ani îmi doream să fiu cunoscută, acum îmi doresc ca oamenii să cunoască mai mult creațiile mele.

DACĂ AȘ DEVENI Președintele Republicii Moldova…

• Aș consolida societatea.

• Aș veni cu mai multe inițiative legislative de promovare și susținere a businessului.

• Aș promova politici de susținere a producătorului autohton.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin