Un job “pigmentat” cu provocări și inovații – Olga Beznos | #40under40

OLGA BEZNOS

Fondatoarea studioului de micropigmentare 
“Beznos Studio”

Îşi iubeşte atât de mult meseria, încât a creat propriii pigmenţi. Să recunoaştem, e mai mult decât o investiţie, e bonus pur pentru clientele salonului ei. Olga Beznos a lansat în anul 2018 studioul „Beznos Studio”, dedicat micropigmentării, ea însăşi având o experienţă de 12 ani în domeniu. Cu o investiţie iniţială de 15.000 de euro, afacerea eroinei noastre nu are când să stagneze. Printre ultimele achiziţii, un laser performant pentru înlăturarea vechilor tatuaje vine în sprijinul celor care îşi doresc o nouă imagine. Cine a spus că industria frumuseţii e un domeniu facil, ar trebui să mai mediteze un pic.

Mama îşi creiona un scenariu în contabilitate. Pentru mine. Din păcate sau din fericire, aspiraţiile ei nu coincideau cu planurile mele. Până într-un final, mi-am ascultat intuiţia! Dar, până la ce se vede aici, a fost o cale plină de provocări. Multe. Am trecut, totuşi, pe la Colegiul de Informatică, am făcut un curs de contabilitate, dar nu s-a făcut lipeala între mine şi ştiinţele exacte. Voiam… machiaj! Mama spunea că am nişte viziuni cam depăşite. Oricum, am devenit make-up artistă, ba chiar şi cursuri de sugaring am studiat! Ok, după ce m-am căsătorit şi am născut primul copil!

Începuturile mele în micropigmentare au fost timide. Munceam într-un salon unde o altă angajată presta servicii de tatuare. Ea a fost primul meu mentor. Apoi, am făcut un salt uriaş (la propriu şi la figurat) tocmai la Moscova. Am studiat intens micropigmentarea în cadrul unui curs individual cu un specialist de top. Recunosc, în ditamai metropola rusă, cheltuielile erau pe măsură, însă investiţia a meritat orice efort. În 2018 am lansat studioul. Suntem o echipă de cinci angajaţi şi facem o treabă bună!

12 ANI DE ACTIVITATE

Dacă ai lansat o afacere, nu ai decât un singur scop (părerea mea): să o creşti. E ca un copil. Şi îmi place că nu ai limite în a o dezvolta. Chiar visam să fiu şefă (râde), să nu mai muncesc pentru alţii. Uite, de exemplu, am achiziţionat în acest an un laser performant de ultimă oră pentru a înlătura tatuajele vechi sau inestetice. Până la acest pas, redirecţionam clientele la alte saloane ce dispuneau de un asemenea utilaj. Însă o parte le pierdeam, pentru că în respectivele locuri se prestau şi servicii de micropigmentare. Eu însă am învăţat lecţia. Sunt mândră de această achiziţie.

Pigmenţii SUPERB! Da, pot vorbi la nesfârşit despre ei pentru că sunt creaţia mea. I-am conceput aşa cum îmi place mie, de fapt, aşa cum ar trebui să fie un pigment profesionist, de top. Sunt cinci pentru buze, şase pentru sprâncene. Am testat pigmenţi minerali, organici, cred că peste 200. Însă peste o jumătate de an culoarea devine un gri respingător sau nuanţa e foarte stranie. E un fenomen ce apare indiferent de criteriul ales pentru a fi aplicat. Nu mai suportam! Aşa cum suntem patru specialişti la studio, e nevoie să investim sume uriaşe pentru procurarea seturilor. Eu am monitorizat compoziţia fiecărui produs, am coordonat cu o echipă de profesionişti din Rusia. Am făcut teste, avem aprobări de la ANSP, totul este transparent şi certificat.

Vreau mai puţină birocraţie din partea autorităţilor. Poate ar fi ok să ne insipirăm din modelele de economie din Occident, să preluăm nişte practici şi legi ce ar fi compatibile cu mediul nostru de afaceri. Cred că inovaţiile, în orice domeniu, sunt ca o gură de oxigen pentru un suflu proaspăt.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin