Olga Cebanu a fost desemnată „Omul Anului 2017” pentru activitatea sa în presa online

Olga Cebanu face „legea” scrisă pe portalul dedicat justiției, BizLaw.md. Anul 2017 a fost unul frumos pentru Olga, cel puțin noi așa credem, dar și cei care au votat-o pe site-ul nostru. Alături de echipa în care muncește, a reușit să creeze o platformă utilă și inedită, cu un limbaj accesibil nouă, „muritorilor” care nu înțeleg nimic din lumea legilor și a codurilor.

Anul 2017 a fost plin de provocări. Dar cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat a fost să consolidez echipa BizLaw. Suntem trei fete în colectiv, dar facem cât șapte, chiar dacă toți vorbesc despre noi așa: „Băieții ceia de la BizLaw”.

Am reușit să ne impunem pe piața media, să căpătăm încrederea cât mai multor cititori, juriști, avocați, oameni de afaceri. Am stabilit parteneriate cu asociații de business din Republica Moldova, am consolidat colaborarea cu casele de avocatură. Suntem pe drumul cel bun.

Cel mai important lucru care ni s-a întâmplat în acest an a fost medalia de aur obținută în cadrul concursului „Marca Anului 2016”, la categoria „Debutul anului”. Este meritul echipei, dar și al fondatorului BizLaw, Oleg Efrim, fără de care nu am exista astăzi ca brand. Cea mai înaltă apreciere am primit-o pentru faptul că „avem mână liberă” să decidem ce publicăm, pe cine intervievăm.

Dacă nu ar fi fost această independență, de care mulți jurnaliști de la noi nu se pot bucura, nu știu dacă am fi ajuns unde am ajuns: să ne intimideze unii deputați, să ne amenințe cu judecata unele companii pentru că am publicat datoriile sau amenzile care le-au fost aplicate. Anume asta ne determină să mergem mai departe și să ne facem munca în mod corect și cu demnitate.

img_9586-2page_164_fmtReușim să informăm oamenii, mediul de afaceri, chiar și deputații despre modificările legislative care se propun sau care s-au făcut. La fel, oferim sfaturi utile, necesare, explicate pe înțelesul tuturor. Chiar de la începutul anului am reușit, prin articolele publicate, să determinăm deputații să renunțe la câteva inițiative legislative, care erau în detrimentul oamenilor. Mă refer în special la proiectul Legii avocaturii, prin care parlamentarii propuneau ca deputații care au zece ani de experiență să avanseze profesional fără examen sau la cel prin care se propunea ca să fie schimbate toate permisele de conducere fără termen de valabilitate.

Cred că nu voi fi lipsită de modestie dacă voi spune că BizLaw este principala sursă autohtonă de informații juridice, economice, financiare atât pentru profesioniștii din domeniu, cât și pentru publicul larg. Zilnic, primim mesaje de la cititori care ne roagă să le oferim sfaturi/soluții pentru anumite situații. Majoritatea consideră că prestăm servicii juridice, ceea ce ne face să credem că site-ul are un conținut util. Puțini ne cred când spunem că suntem jurnaliste, nu juriste. Un alt atu: BizLaw se ține departe de politică și nu promovează polemicile din guvernare și opoziție.

Fişier

CEO la www.BizLaw.md

Data şi locul naşterii: 25 octombrie 1986, or. Rezina

Studii: Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, USM; master în jurnalism şi ştiinţe ale comunicării, specializarea managementul instituţiei media; master în drept la Academia de Administrare Publică, specializarea anticorupţie

Text: Iuliana Mămăligă

Foto: Denis Chicu

 

 

Abonează-te la articolele

Vip Magazin