Olga Melniciuc | Top Consultanți în afaceri

Fișier

Nume, Prenume: Olga Melniciuc, MBA, PMP
Funcția și compania: Fondatoarea investitii.md  
De câți ani sunteți în companie? Un an

Numărul de proiecte consiliate și asistate: Peste 100 de proiecte investiționale susținute

TOP PROJECT

Fiecare din proiectele noastre este special datorită persoanei care stă în spatele afacerii. Nu încetez să admir antreprenorii locali, care deschid și dezvoltă afaceri de succes în Moldova. Am ajutat companiile locale, mici și mari, să acceseze fonduri de la câteva mii la câteva zeci de de milioane lei. Efortul și dedicația noastră nu depind de mărimea proiectului. Mi-am amintit recent de o tânără antreprenoare dintr-o localitate rurală, care și-a deschis atelierul la început de 2020. Din cauza pandemiei, dorea să renunțe la planurile de dezvoltare a companiei, îi era frică de faptul că va trebui să închidă afacerea. Aici am intervenit noi, în calitate de consultanți financiari, dar și în rol de mentori, pentru a o ajuta să vadă „la rece” perspectivele companiei, să gândească strategic și să analizeze toate opțiunile: de la worst la best case scenario. Cu ajutorul nostru a investit în dotarea atelierului și a lansat primele sale produse. În pofida pandemiei și fricii de a eșua, ea a crescut vânzările, a lansat exporturile și a recrutat personal nou. 

CIFRE VALOROASE:

Am atras peste 100 milioane de lei pentru afaceri sub formă de granturi și credite. 98% din clienții noștri sunt acceptați spre finanțare, obținând investiții nerambursabile sau rambursabile preferențiale, iar 90% din ei absorb finanțările cu succes.  

În ce domeniu consiliați clienți și care sunt serviciile exclusive pe care le oferiți doar dvs.?
Echipa noastră oferă servicii de consultanță în domeniul atragerii resurselor financiare pentru dezvoltarea afacerilor. Clienții ne sunt atât companii noi și start-up-uri, cât și companii active, care se află la etapa de expansiune și export. Noi îi ajutăm să atragă finanțarea rambursabilă și nerambursabilă pentru dezvoltarea proiectelor noi, investiții în digitalizarea proceselor, dezvoltarea strategică, creștere și internaționalizare. Preponderent lucrăm cu piața locală, însă la solicitare oferim suportul și în atragerea resurselor financiare în România. Înainte de a începe colaborarea oferim antreprenorilor consultație gratuită cu privire la resursele financiare eligibile corespunzătoare activității întreprinderii (screening financiar) și, în baza necesităților de creștere, elaborăm o strategie de investiții în timp. Ajutăm companiile să acceseze granturi, credite clasice și cele preferențiale, precum și investiții private de la îngeri investitori locali și internaționali. Oferim suport atât la etapa de contractare a resurselor financiare, cât și la etapa de gestionare a proiectului investițional. La solicitarea investitorului privat venim cu asistență în procesul de due diligence și oferim suport start-upului în pregătirea prezentărilor investiționale. 

Ce solicită astăzi clienții? Ce fel de soluții?
Totul depinde de profilul clientului și „poftele” lui investiționale. Cert este că antreprenorii preferă să contracteze serviciile „la pachet” – ceea ce înseamnă nu doar elaborarea proiectelor investiționale și planurilor de afacere, dar inclusiv screening financiar, depunerea dosarelor spre finanțare, gestionarea proiectelor contractate și relaționare cu finanțatorul, asistență în dezvoltarea strategiei de atragere a investițiilor. Tot mai multe companii se adresează în căutarea inspirației și ideilor noi despre investiții, inclusiv solicită referințe de consultanți din diverse domenii cu care să realizeze proiectul investițional.

PENTRU A CITI INTERVIUL INTEGRAL, ACCESEAZĂ SECȚIUNEA SHOP ȘI COMANDĂ EDIȚIA APRILIE-MAI 2021.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin