Olga Şchiopu: „Orice aș continua să fac în viața mea, cu siguranță că va fi intens, dinamic, interesant.”

Nu are nevoie de prezentări. Numele ei este cunoscut în domeniul medical din Republica Moldova datorită profesionalismului de care a dat dovadă în conducerea instituției „Medpark”, unul dintre cele mai performante spitale private din țară. Pe lângă toate acestea, Olga Șchiopu e femeia care reușește să fie mereu alături de cei trei copii ai săi, să aibă timp de călătorii și să meargă mereu cu fruntea sus, pentru că mereu se conduce după mottoul „Life has two rules:
#1 never give up and #2 remember rule #1.

1.Se vorbește mult despre discriminarea pe bază de gen, dar eu nu am simțit-o niciodată. Pentru mine, întrebarea despre gen nu este importantă, suntem oameni, personalități și personalitatea contează.

2.După părerea mea, te poți simți intimidată de bărbați sau femei în egală măsură doar atunci când nu ești sigur de cunoștințele, capacitățile și rezultatele tale. Pe parcursul dezvoltării mele profesionale, am acumulat un oarecare bagaj de cunoștințe ce îmi permite să mă simt liberă și sigură pe mine în toate circumstanțele. În niciun caz nu pretind că știu totul despre tipul de afacere pe care îl conduc, dar sunt sigură că am un nivel destoinic și cu ușurință recunosc domeniile în care nu am competențe, fiind gata să învăț. Pentru a fi credibil, am observat că este foarte important să fii corect și transparent.

3.Medpark este un proiect de suflet, un proiect pe care îl iubesc și cu care mă mândresc. În primele șase luni în poziția de director general, eram sigură că nu sunt cel mai bun candidat. Boardul de investitori a crezut altfel și se pare că a avut dreptate – am îndrăgit ceea ce fac.

4.Nu cred că fac parte din categoria femeilor de succes. După mine, femeile de succes sunt cele care schimbă lumea, care rămân în istoria omenirii, cum ar fi Marie Curie, Florence Nightingale, Margaret Thatcher. Eu doar lucrez cu dedicație și pasiune. Și ziua mea este o zi obișnuită a unei mame care muncește: familie, serviciu, familie.

fotoroom-3139_2_opt_opt
Directoare generală a Spitalului Internațional Medpark Membră a asociaţiei femeilor antreprenoare din moldova (AFAM) Data și locul nașterii: 3 aprilie 1978, comuna Gangura, Căinari Studii: USMF „N. Testemițanu”, specialitatea neurologie, Școala de Management în Sănătate Publică, master în sănătate publică

5.Orice aș continua să fac în viața mea, cu siguranță că va fi intens, dinamic, interesant. Nu-mi imaginez o viață liniștită și bine programată.

6.Îmi doresc să învăț dansuri clasice, dar încă nu mi-am convins soțul să mergem la lecții, sper că voi reuși într-un final.

7.Mereu am nevoie de impresii, emoții. Sursa cea mai importantă a acestor emoții o constituie călătoriile / vacanțele. Locuri noi, oameni noi, obiceiuri noi. Toate acestea, împreună cu familia mea. Familia este cea mai importantă în viața mea, este sursa mea de energie și inspirație. Soțul meu este o personalitate foarte puternică, mai puternică decât mine. Este inteligent, multilateral, sufletist și optimist la superlativ.

8.M-a schimbat ca personalitate, mi-a schimbat accentele în viață cel de-al treilea copil. Datorită Sănduței, viața a devenit foarte simplă, colorată, nu mai există probleme și a apărut timpul strict dedicat familei. Până la Sănduța, părea imposibil să le reușeşti pe toate.

9.Romanul „Maestrul și Margareta” e opera care m-a influențat. L-am citit de mai multe ori, pentru mine este despre complexitatea vieții, despre bine și rău, care sunt atât de aproape uneori, despre puterea credinței, despre talent și destin.

10.Foarte rar cer sfaturi și, atunci când le cer, o fac mai mult cu scopul de a auzi opinia persoanei în care am încredere, după care analizez și decid singură. Sunt convinsă că nimeni nu poate cunoaște mai bine decât tine cum să-ți rezolvi situațiile dificile. Și, totuși, un pas important în viață l-am făcut la insistența soțului, datorită lui am venit și am rămas în echipa „Medpark”.

Text: Svetlana Tataru

Foto: Fotoroom.md

Abonează-te la articolele

Vip Magazin